MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 323 z 323 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 321 | 322 | 323 ] - Skocz do strony

Str 323 z 323

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: 0

2025-03-12 18:22:20 (3 miesiące temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Gratuluję
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2025-06-02 13:55:47 (tydzień temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Nie ja, ale ktos z rodziny zdal egzaminy radcowsko adwokackie. On juz pracuje jako prawnik od lat, no ale teraz to szycha. Super, ze Polakom sie tak wiedzie w UK:)

Zwlaszcza, e poczatki byly typowe, w jakims tam take awayu.

:)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2025-06-02 14:00:53 (tydzień temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2024-10-29 22:01:49, Maat17 napisał(a):
Ja już calkiem blended in. Dziś w wolontariacie wzięli mnie za bezdomną i chcieli nakarmić. Ja tylko na szybko przywiozłam im warzywa i banany. Musiałam “niezle” wyglądać.🙃

Ha ja. Ja kiedys xx lat temu jak mialam pomysl na wolontariat dla osob z uzaleznieniami, to mialam taka sytuacje. Siedze pod tym osrodkiem i czekam na jakies spotkanie, gdzie mialam sie przygladac co oni tam robia. I jakas tam jedna service user’ ka sie przysiadla
,tak patrzy na mnie i pyta: a ty na co tu jestes, alkohol czy narkotyki? Zmierzyla mnie, pokiwala glowa i sobie odpowiedziala: aha, narkotyki.

No to sie pocieszylam, ze chociaz nie wygladam jak alkoholik…

:-]
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

rafald

Post #4 Ocena: 0

2025-06-02 16:46:24 (tydzień temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-06-02 13:55:47, galadriel napisał(a):
Nie ja, ale ktos z rodziny zdal egzaminy radcowsko adwokackie. On juz pracuje jako prawnik od lat, no ale teraz to szycha. Super, ze Polakom sie tak wiedzie w UK:)

Zwlaszcza, e poczatki byly typowe, w jakims tam take awayu.

:)

Super! Gratuluję wytrwałości!

Ileś tam firm wstecz pracowałem z prawnikami i pomimo, że dostęp do zawodu nie jest tak bardzo obwarowany rodziną i znajomościami jak w Polsce, to jednak ścieżka jest długa, wyboista i wymagająca poświęceń.
Studia, LPC, parę lat robienia kawy starszym jako paralegal, trainee contract, egzaminy... Well done! *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2025-06-02 19:48:06 (tydzień temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Gratki:)

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2025-06-02 20:07:31 (tydzień temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2025-06-02 14:00:53, galadriel napisał(a):
Cytat:

Ja już calkiem blended in. Dziś w wolontariacie wzięli mnie za bezdomną i chcieli nakarmić. Ja tylko na szybko przywiozłam im warzywa i banany. Musiałam “niezle” wyglądać.🙃

Ha ja. Ja kiedys xx lat temu jak mialam pomysl na wolontariat dla osob z uzaleznieniami, to mialam taka sytuacje. Siedze pod tym osrodkiem i czekam na jakies spotkanie, gdzie mialam sie przygladac co oni tam robia. I jakas tam jedna service user’ ka sie przysiadla
,tak patrzy na mnie i pyta: a ty na co tu jestes, alkohol czy narkotyki? Zmierzyla mnie, pokiwala glowa i sobie odpowiedziala: aha, narkotyki.

*ROFL*

I gratulacje dla nowego radcy-adwokata *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

dominikana36

Post #7 Ocena: 0

2025-06-02 20:33:28 (tydzień temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2025-06-02 14:00:53, galadriel napisał(a):
Cytat:

To ja z innej beczki: kiedys z odzialu psychiatrycznego zamknietego low secure , czyli takiego, gdzie pacjenci chodza bez ograniczen po calym odziale tylko nie wolno im go opuszczac, nie wypuscilam konsultanta :)ale nie mial identyfikatora a lekarze w UK nie nosza fartuchow i porzadnie mnie wystraszyl. Bylam sama na koncu dlugiego korytarza przy wyjsciu,wyskoczyl z jakiegos pokoiku, zablokowal mnie pod drzwiami i zazadal exit code. No to po moim trupie:) Na koniec jak juz potwierdzilam kto to, to chyba oczekiwal przeprosin a zamiast tego go tak opieprzylam za sytuacje i nieprzestrzeganie protokolu, ze sie zaczal jakac:-] Pol odzdzialu lalo. Dla uscislenia, to ja tam przebywalam w ramach pracy SW, nie jako pacjent:-].

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2025-06-02 20:49:20 (tydzień temu)

galadriel

Kobieta

:-]To podobna beczka; ) Boshce jak to dawno bylo jak pracowalam w secure unit….

I faktycznie, niewielka roznica pomiedzy staff’em a pacjentami tam w sumie:8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 02-06-2025 20:50 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2025-06-02 20:55:55 (tydzień temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

A juz myslalam, ze tylko ja mam takie wrazenie :]
Po rozmowie z lekarzami uczucie, ze to sen wariata, a sami pracownicy, to byli pacjenci.

Wykonczylam rodzine, spacer moze z 7km i padli jak kawki.

Do góry stronyOffline

Strona 323 z 323 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 321 | 322 | 323 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,