MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 320 z 322 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 319 | 320 | 321 | 322 ] - Skocz do strony

Str 320 z 322

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2024-10-11 21:02:46 (2 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja bylam mniej zmeczona robiac 12, 14 czy 24 w szpitalach i domach opieki i w ochornie niz teraz 9-5 praca siedzaca za biurkiem. Nie mam pojecia dlaczego. Wiek? Chociaz to chyba zalezy od tego jak intensywna jest praca, a nie ile godzin io ktorej sie wstaje.

Turefu chyba moglaby rownie dobrze nie pracowac, ale to nie ten typ. Po prostu woisane w charakter, ńon stop sie szkolic, rozwijac, podejmowac nowe wyzwania. Tacy ludzie nie zostaja w jednym miejscu. W sumie kto by sie tego spodziewal po ksiegowej:8 ;)

Tak mysle, Panna tez ksiegowa i ma podobnie…
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2024-10-11 21:19:51 (2 miesiące temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Praca niekoniecznie oznacza szkolenia, wyzwania.
Z kolei jej brak tym bardziej nie oznacza kanapowego stylu, braku samorozwoju.
Wrecz zaryzykowalabym, ze przy mniejszej ilosci czasu na prace, pozostaje wiecej na rozwoj w kierunkach, w ktorych sami bysmy chcieli ;)

PS.Turefu, to takie luzne, ogolne rozwazania.
Jak najlepszego na nowym, niech sie dobrze dzieje.
Bo sama chetnie bym odpuscila sobie prace w sensie sformalizowanym ;)

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 11-10-2024 21:48 ]

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2024-10-11 21:52:09 (2 miesiące temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Ale ja lubie pracowac i lubie byc niezalezna. Na zupelne zrezygnowanie z pracy jeszcze nie mnie nie stac, ale wszystko w swoim czasie :)
Pamietam z dziecinstwa, jak rodzice mowili mi: dorosniesz, to bedziesz zapier...lac, teraz masz latwo. Tyle, ze doroslam, zapier...lam i jest mi dobrze. Praca daje strukture. Daje poczucie obowiazku, osiagniecia, dojscia do czegos. Praca daje pieniadze, stabilizacje i poczucie bezpieczenstwa. Praca daje cel.
Karjo1, podziekowal :-] Juz mam pomysl na nastepny biznes. Jutro zaczynam pisac swoj biznesplan.

[ Ostatnio edytowany przez: Turefu 11-10-2024 21:54 ]

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2024-10-12 02:48:11 (2 miesiące temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2024-10-11 19:35:20, Turefu napisał(a):
Cytat:

2024-10-11 19:02:24, karjo1 napisał(a):
Tyle, ze to jakis obled, zyc, by pracowac.
Nie wyobrazam sobie takiego stylu funkcjonowania bez istotnej potrzeby.
Zapracowac sie idzie.

Ale to wychodzi razm 35 godzin tygodniowo *DONT_KNOW*
To nie tak duzo. *THUMBS UP*

Zgadzam się to nie jest dużo.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2024-10-12 14:47:46 (2 miesiące temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Pochwalę się

Nażarłam się jak prosię 😂 delikatnie mówiąc 😎

Dawno nie robiłam hamburgerów w domu, kupiłam h. firmy HECK i polecam, kupa mięsa i smaczne, do tego kupa normalnych h. dodatków, sosik domowy z majo, ketch, must, i ogórka kons. sałata lodowa, pomidor więcej cebuli i więcej ogórków konserwowych i to wszystko w bule z sezamem i leżę i kwiczę 😂 a że krowa lubi jabłka to poszedł pod to ciderek dry vintage 😎
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2024-10-12 16:43:12 (2 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Praca daje pieniądze i skończmy na tym. Ja tam wole robić inne rzeczy. Dwa projekty na raz mogę tylko uzasadnić pieniędzmi i tylko krotko terminowo. Ciagne jeden part time, jako backup.

Życie jest piękne poza pracą. Szczególnie w taki słoneczny dzień jak dzisiaj, gdy moge robić co chce (oprocz odwiedzenia parku, do ktorego trzeba miec rezerwację ...).
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

xxxx1234

Post #7 Ocena: 0

2024-10-12 22:50:22 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Trudno się z Tobą nie zgodzić. Trzeba tak poukładać życie żeby pracować jak najmniej, a najlepsza jest opcja jeśli to nasze aktywa pracują na nas. Często wiąże się to z tym, że najpierw trzeba pracować bardzo dużo. Szczęśliwie doszedłem do takiego momentu, że wystarczy mi poświęcić na pracę pomiędzy 20-23 godziny tygodniowo i nie marnuje czasu na dojazdy, a jak gdzieś jadę to wliczam to w czas pracy. W perspektywie kolejnych 2-3 lat myślę, że uda się to ograniczy do 10-12 godzin. Jednak wcześniej było kilka lat dużych wyrzeczeń i pracy po 12-14 godzin dziennie.

Moim zdaniem, żeby z pracy były "prawdziwe" pieniądze, to trzeba pracować efektywnie, a żeby pracować efektywnie to jednak tą swoją pracę trzeba lubić. Ja sobie uświadomiłem to w tym roku podczas wyjazdu do Chorwacji z przyjaciółmi pod koniec urlopu oni marudzili, że w poniedziałek znowu do pracy, a ja nie miałem w sobie żadnego żalu, że urlop się kończy, a wręcz nie mogłem się doczekać jakie wyzwania czekają mnie po powrocie, pomimo urlop był naprawdę udany byliśmy razem z moim przyjacielem, z którym trzymamy się od podstawówki, a swoje żony znamy od kiedy zaczęliśmy się z nimi spotykać.

Jakoś dopiero wtedy dopiero do mnie dotarło, że większość ludzi nie lubi tego co robi i oszukują samych siebie, że lubią swoją pracę. Moim zdaniem jeśli czujecie, pod koniec urlopu coś na zasadzie "w poniedziałek znowu do pracy" to pora zmienić w swoje życie poszukać nowych wyzwań

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 12-10-2024 22:55 ]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #8 Ocena: 0

2024-10-12 22:54:03 (2 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Trudno się z Tobą nie zgodzić. Trzeba tak poukładać życie żeby pracować jak najmniej, a najlepsza jest opcja jeśli to nasze aktywa pracują na nas. Często wiąże się to z tym, że najpierw trzeba pracować bardzo dużo. Szczęśliwie doszedłem do takiego momentu, że wystarczy mi poświęcić na pracę pomiędzy 20-23 godziny tygodniowo i nie marnuje czasu na dojazdy, a jak gdzieś jadę to wliczam to w czas pracy. W perspektywie kolejnych 2-3 lat myślę, że uda się to ograniczy do 10-12 godzin. Jednak wcześniej było kilka lat dużych wyrzeczeń i pracy po 12-14 godzin dziennie.

Moim zdaniem, żeby z pracy były "prawdziwe" pieniądze, to trzeba pracować efektywnie, a żeby pracować efektywnie to jednak tą swoją pracę trzeba lubić. Ja sobie uświadomiłem to w tym roku podczas wyjazdu do Chorwacji z przyjaciółmi pod koniec urlopu oni marudzili, że w poniedziałek znowu do pracy, a ja nie miałem w sobie żadnego żalu, że urlop się kończy, a wręcz nie mogłem się doczekać jakie wyzwania czekają mnie po powrocie, pomimo urlop był naprawdę udany byliśmy razem z moim przyjacielem, z którym trzymamy się od podstawówki, a swoje żony znamy od kiedy zaczęliśmy się z nimi spotykać.

Jakoś dopiero wtedy dopiero do mnie dotarło, że większość ludzi nie lubi tego co robi i oszukują samych siebie, że lubią swoją pracę. Moim zdaniem jeśli czujecie, pod koniec urlopu coś na zasadzie "w poniedziałek znowu do pracy" to pora zmienić w swoje życie poszukać nowych wyzwań.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2024-10-12 23:11:09 (2 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja nie "nie lubię" swojej branży, ale wolałabym nie pracować i nie wracać z urlopu. Chociaż coś takiego jak urlop było mi obce przez ponad dekadę. To były przerwy w pracy albo praca zdalna. W sumie pierwszy "urlop" od lat miałam we wrześniu i nie poszedł po mojej myśli, ze względu na ograniczenie konretnymi datami. Nie potrafię już tak podróżować, ze daty są sztywne i mam zaplanować coś konkretnego.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Maat17

Post #10 Ocena: +1

2024-10-13 02:15:05 (2 miesiące temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

E tam.
Ja tam lubię swoją pracę. Wzięłam duży pay cut, ale to nic.
Takiej pracy i bosa to ze świeczka trzeba szukać.
Jest to praca bardzo mało płatna, ale właśnie godzinami nadrabiam.
Nie chciałambym za nic zmienić.
Jest mi dobrze. 😌

Oby tylko firmy nie sprzedali. Boss blisko emerytury…😱

Do góry stronyOffline

Strona 320 z 322 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 319 | 320 | 321 | 322 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,