MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nasza polska wiocha

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 12 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2009-08-01 12:24:20 (16 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

marciniak artykul rzeczywiscie godny przeczytania.Mnie sie nasunela jedna konkluzja :zawsze jak staralam sie byc mila,czy mowilam komplement zawsze posadzano mnie od razu o jakies niecne zamiary.Ja nie moglam byc mila tak dla bycia mila,ja napewno cos chcialam.Zaraz mi ise przypomina sytuacja jak kiedys w Polsce jechalam autobusem i powiedzialam nieznajomej kobiecie komplement.Nigdy nie zapomne jej twarzy .Oczy szeroko rozwarte pelne zdziwienia i przerazenia :-o i jej slowa :nie musisz byc mila ,ja nie planowalam na dzis zadnej klasowki:-]Pani okazala sie nauczycielka i myslala ,ze jestem uczennica ,ktora mowi jej mile slowa ,zeby cos osiagnac:-]nie umiemy przyjmowac milych slow ,komplementow ,bo zaraz rodzi sie w nas podwiadome podejrzenie o co chodzi osobie ,ktora jest dla nas mila.Raz nawet jak bylam mila dla dziewczyny zaraz posadzono mnie o inna orientacje:-]Coz byloby fajnie gdybysmy umieli sie zdobyc na uprzejmosc(nie mylic z byciem przeslodzonym i lizacym tylek)ale tez umiec ja przyjmowac
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-08-01 12:36:17 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-08-01 12:43:04 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-08-01 12:55:41 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-08-01 13:05:05 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

4ary

Post #6 Ocena: 0

2009-08-01 13:57:54 (16 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Cytat:

2009-08-01 12:36:17, roza644 napisał(a):
A ja polecam Mariana - Polaka portret cudzy

Zgadzacie się z tym??

Podpisuje sie pod kazdym slowem tego tekstu jak i pod pierwszym postem tego tematu.
Czasami czytajac te wieczne zale i jeczenie na Polske i Polakow z jednoczesnym niedostrzeganiem tych samych czy innych minusow u mieszkancow UK wydaje mi sie ze jestem mieszkancem jakiegos innego rownoleglego wymiaru, ktory laczy sie z tym drugim tylko za posrednictwem internetu.
Wszystko polega na tym ,ze kazdy z nas jest inny ,kazdy ma inne doswiadczenia tam i tutaj ,a zycie niestety nie dzielilo rowno i sprawiedliwie. Podstawa to zrozumiec ze moje (i moich znajomych)doswiadczenia i wizja Polski czy swiata nie koniecznie musi sie pokrywac z odczuciami i doswiadzceniami innych.
Wystarczy tylko odrobina szacunku dla majacych inne zdanie i jakos dalej potoczymy ten nasz wspolny wozek. ;-)

(Ja jakos nie spotykalem i nie spotykam Polek w wieczorowym makijazu i koktajlowych strojach od 8 rano :-] Czesto sie jednak zastanawiam jak Angielki utrzymuja taka ilosc makijazu na twarzy przez caly dzien:)

[ Ostatnio edytowany przez: 4ary 01-08-2009 14:05 ]

To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-08-01 14:15:09 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-08-01 14:36:58 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2009-08-01 15:13:20 (16 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-08-01 13:57:54, 4ary napisał(a):
Cytat:

2009-08-01 12:36:17, roza644 napisał(a):
A ja polecam Mariana - Polaka portret cudzy

Zgadzacie się z tym??

Wszystko polega na tym ,ze kazdy z nas jest inny ,kazdy ma inne doswiadczenia tam i tutaj ,a zycie niestety nie dzielilo rowno i sprawiedliwie. Podstawa to zrozumiec ze moje (i moich znajomych)doswiadczenia i wizja Polski czy swiata nie koniecznie musi sie pokrywac z odczuciami i doswiadzceniami innych.
Wystarczy tylko odrobina szacunku dla majacych inne zdanie i jakos dalej potoczymy ten nasz wspolny wozek.

ja podpisuje sie pod tym co napisal 4ary.
Z tekstu.ktory polecila do przeczytania roza podobalo mi sie ,,Kazdy Marian jest Polakiem,ale nie kazdy Polak jest Marianem,,oraz ,,jego konstruktorom.....nie starcza przenikliwosci,by zajrzec w glab siebie,,.
Zawsze podobalo mi sie stwierdzenie z Biblii:,,czemu widzisz zdzblo w oku brata swego a belki w swoim oku nie widzisz?,,.Tak jest z wieloma sprawami ,wielu z nas i ja rowniez lape sie na tym ,ze za szybko wydaje sady i oceny zamiast wpierw przyjrzec sie czy ja napewno jestem w porzadku i sobie nie mam nic do zarzucenia?jakpowiedzial kolega 4ary wiecej szacunku dla odmiennosci i jakos bedzie
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-08-03 16:29:28 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,