MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dokąd zmierza forum?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 7 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Webmaster

Post #1 Ocena: 0

2009-07-17 10:33:30 (16 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Zwykle po burzy nastaje cisza i właśnie wtedy jest czas, żeby naprawić te obluzowane wiatrem dachówki, zamieść z liści i gałęzi drzew podjazd i uszczelnić porządnie przeciekające okna. Powstanie tego tematu świadczy o tym, że właśnie na te zmiany przyszedł czas u nas.

Nie będę się rozpisywał o historii forum oraz o tym jak było kiedyś - i w czasie początków i później - bo nie ma to większego sensu. Nie jest możliwe odtworzenie czegoś dokładnie takim jak było, trzeba skupić się na stworzeniu nowego, przyjaznego nam wszystkim (a przynajmniej większości z nas) miejsca.

Nie chcemy tworzyć nowego regulaminu, systemu kar i nagród czy ograniczać swobody wypowiedzi użytkowników, ale ostatnio coraz częściej ja i moderatorzy czytejąc kolejne posty stawaliśmy przed dylematem - czy to już przegięcie, czy jeszcze nie... czy użytkownik przesadził i zwrócić mu uwagę, czy po prostu sprawę przemilczeć... Musicie zdawać sobie sprawę, że to Wy tworzycie forum. My jako admin i moderatorzy mamy pewną władzę, ale stanowimy jedynie margines aktywności forum. Nie jesteśmy w stanie upominać każdego kto przegina, jeżeli użytkownicy sami nie zwrócą na takie zachowania uwagi, to - jak ktoś wcześniej wspomniał - oznacza to społeczne przyzwolenie na takie zachowania. A później oczywiście wszystko skupia się na nas, ponieważ nie potrafimy utrzymać porządku na własnym podwórku.

Mam nadzieję, że ta burza wyjdzie nam na dobre i będzie początkiem nowej jakości forum MW :-D
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2009-07-17 10:42:32 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
nie "pozwalaly" zblizac sie komus kto mial inne zdanie niz one

Ja mialam" inne zdanie",a jednak zwykle kazda ze stron zechciala mnie wysluchac.
Moze problemem jest-rowniez wasza- agresja?
Przyznaje,ukryta pod plaszczykiem dobrego wychowania,ale zawsze wyzwalajaca te sama,do bolu przewidywalna reakcje-agresje.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #3 Ocena: 0

2009-07-17 10:43:12 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

pozwole sobie zacytowac Richmond to post z przed czterech miesiecy........jak widac nie tylko nic sie nie zmienio ale poszlo w jeszcze gorszym kierunku....
Cytat:
A moim powodem rezygnacji z funkcji moderatora bylo to, ze nie chce mi sie juz czytac bzdur i wiecznego klocenia sie. Doszlam do wniosku, ze szkoda mojego czasu na czytanie wszystkiego i bawienie sie w wycinanie obrazliwych postow i upominanie osob, ktore nie wiedza co to kultura wypowiedzi.

Kazdy powazniejszy watek byl wywracany do gory nogami i trzeba bylo go zamknac po jakims czasie, bo pare osob nie potrafilo zachowac kultury.

Jak ktos zastanawia sie dlaczego jakis uzytkownik zostal zablokowany to moze po prostu powinien poczytac jego wypowiedzi, w koncu sa ciagle dostepne na forum. Mozecie tez zobaczyc ile razy taki uzytkownik byl upominany wczesniej przez moderatorow. Nie wspomne o tym ile wypowiedzi zostalo usunietych, bo byly wyjatkowo obrazliwe, chamskie lub wulgarne.
Mozna byc mistrzem cietej riposty, ale mozna to robic w kulturalny sposob bez obrazania innych. Czy myslicie, ze ktos by byl tak odwazny i obrazal wszystkich dookola na zywo? Dostalby od kogos w twarz bardzo szybko i uspokoilby sie. Latwo byc odwaznym zza ekranu i obrazac osoby, ktorych nie zna sie.

Kazde forum bez moderacji zamienia sie w smietnik, a po jakims czasie po prostu umiera. Tak stalo sie ze starym forum Londynek.net.

no coz nie wierze ze sie tu cokolwiek zmieni:-[
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #4 Ocena: 0

2009-07-17 10:47:11 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

może nie chowajmy głów w piasek tylko walczmy Z KULTURĄ aby chamstw tutaj nie było:)pozdrawiam
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2009-07-17 10:49:18 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-07-17 10:50:49 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lalka1

Post #7 Ocena: 0

2009-07-17 12:13:45 (16 lat temu)

lalka1

Kobieta

Z nami od: 04-04-2007

Cytat:

2009-07-16 23:42:37, reivilo napisał(a):
Jak dla mnie upadek obyczajow jest przerazajcy .....pamietam te forum jako - i tu posluze sie cytatami:

Cytat:
Polubilam MW dopiero od jakiegos czasu, kiedy zobaczylam ze jest to portal KULTURALNY, POMOCNY, BEZ CHAMSTWA....i niech tak zostanie! Pamietajmy o tym!

niestety, to przeszlosc bo mamy tu male piekielko;

Podbijam temat, zgadzam sie z Toba Reivilo w 100%

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #8 Ocena: 0

2009-07-17 12:46:25 (16 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Witam

Do kad zmierza forum ?

Forum jest takie jakie było , przede wszystkim pomocne dla nas wszystkich , poniewaz kazdy z nas znajduje tu ciekawe i pomocne informacje .

Faktem jest ze ostatnio namnożyłło sie troche frustratów ,ludzi którzy nie panuja nad swomi emocjami ale ja osobiscie ich nie czytam , mam swoje ulubione grono autorów którzy wiem ,ze zawsze cos madrego napisza lub wrtosciowego.

Podsumowujac , cieszmy sie ze to forum jest i niech służy nam wszystkim jak nadłuzej poniewaz nie ma nic wartosciowszego na świeci niz WIEDZA , a tu tez mozna ja znalezc;-)
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #9 Ocena: 0

2009-07-17 13:50:10 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Piekar dobrze piszesz. Ja z reguly tez unikam co niektorych, nie po to tu zagladam, zeby sie klocic czy powodowac jakies chore konflikty.
Ja przez ostatnie dni tez mialam serdecznie dosc calej sytuacji.
Bez sensu dzielic sie na grupy za i grupy przeciw i walczyc ze soba zazarcie, bo tak naprawde po co? Do czego to prowadzi?
Chyba tylko do tego, ze czesc ludzi da sobie spokoj z MW, bo stwierdza, ze nie warto tu zagladac.
Tak jak pisal Webmaster, forum tworzymy my, wiec postarajmy sie troche bardziej zamiast robic tu piaskownice lub smietnik.

jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

anneczka

Post #10 Ocena: 0

2009-07-17 14:04:09 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

to ja wezme cytat od wonsatego

"AMENT"
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,