MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dokąd zmierza forum?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 4 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasik62

Post #1 Ocena: 0

2009-07-17 06:38:55 (16 lat temu)

kasik62

Kobieta

Z nami od: 24-09-2008

Podbijam temat, jeszcze nie jako użytkownik ale zwykly gość odwiedzałam wyspę z największą przyjemnością przez blisko półtora roku.
Jeszcze do niedawna "wyspa" była dla mnie odskocznią. Cieszył mnie fakt, że istnieją inni ludzie, którzy mają głowy pełne pomysłów i do ksiązki lubią zajrzeć i świat pozwiedzać.

Na dzień dzisiejszy przypomina mi to bicie piany o benefitach i przeróżnych odmianach słowa council, o pyskówkach na poziomie naszych polityków przez grzeczność nie wspomnę. Nie wiem ile jest juz tematów o powrocie Nenny itp, itd.

Dziękuje Reivilo za poruszenie tego tematu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-07-17 07:09:37 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no czsami to ja nie rozumiem o co właściwie sobie ludzie do gardła skaczą, takie głupotki jak by im co najmniej chleb i wino ze stołu zabrali.
Coś mi się wydaje że chyba potrzebują trochę słońca, ta szarość za oknem jest przygnębiająca,
Być może zamiast uparcie jeździć do przysłowiowego lidla i do polski zmienić trasę i na 3-4 dni wyskoczyć na słoneczne wybrzeże? cena biletu taka sama, jak dobrze poszukać to nawet taniej wyjdzie niz prezenty dla tych co na "nas" w polsce "czekają"
3 dni upalnego słońca za 100 funtów i zmienia się podejście do codzienności.

Ostatnie tygodnie są dla mnie mordercze w pracy i mało tu zaglądam, ale wiedzę że wpadliśmy w korkociąg, kręcą się w koło tego samego bezsensownego paplania.
Chyba zbyt dużo telewizji, bo to właśnie przypomina "dziennikarską zadyszkę" reportera który z takim samym przejęciem i napięciem przekazuje 1000 razy dziennie tą samą "sensacyjną" wiadomość które w istocie rzeczy wcale nie różni się od "sensacji" dnia poprzedniego.
a jutro będzie nowa sensacja i ta sama "zadyszka"

Mamy ponownie temat o życiu z partnerem z innej narodowości czy kultury, czy jest łatwo?
A czy łatwo jest dogadać się i szanować samych siebie, polaków na forum i w życiu codziennym?

Po prostu są tacy którzy choćby nie wiem co to i tak będą szukali zaczepki lub podtekstów.

hm, tu mi się przypomina nasz dom i jedna sprawa u Beaty.
Kiedy podaje jedzenie, i zapytam o co kolwiek,
np czy rodzaj mięsa czy to o rodzaj użytej przyprawy, jej odpowiedź automatyczna, jest pytanie
-a co niedobre?
A mnie właśnie tak smakuje że chciałbym wiedzieć dlaczego tak wyjątkowe, sama się z tego śmieje ale już tak ma, jak to mówi "po mamie"

I to jest przykład, jak ktoś napisze że świeci słonce, ktoś inny zaraz dopatrzy się że chyba ma w tym jakiś interes, albo dlaczego "mnie" świeci mniej, a przecież to nie prawda.

Dajcie sobie na luz, życie krótkie jest, trzeba wyjadać rodzynki z tego ciasta!8-):-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

mietal64

Post #3 Ocena: 0

2009-07-17 08:15:25 (16 lat temu)

mietal64

Mężczyzna

Z nami od: 20-02-2008

Masz duzo racji... Bo niestety wsrod Polakow istnieje taka, jakas dziwna zasada...- ktos cos ma lepszego, to ja zastanawiam sie nie jak osiagnac cos jeszcze lepszego, tylko - jak zrobic, zeby mu sie pogorszylo.... Taka chyba narodowa cecha... Tez przeciez jestem Polakiem, ale jakos nie wyksztalcila sie we mnie ta cecha... Moze, a chyba napewno to zasluga mojego ojca... Tak zostalem wychowany... Pomagac, sluchac, byc dumnym, ze jestem Polakiem... Pozdrawiam
Alkohol zabija, ale nie mozna zapominac, ile ludzi dzieki niemu sie urodzilo ... Aby sprawiedliwości stała się zadość, kacem kończy się radość

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Post #4 Ocena: 0

2009-07-17 08:20:03 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-07-17 08:29:12 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Magdalena77

Post #6 Ocena: 0

2009-07-17 08:52:38 (16 lat temu)

Magdalena77

Kobieta

Z nami od: 03-09-2008

Cytat:

2009-07-17 08:20:03, niucha007 napisał(a):
Cytat:

2009-07-17 01:15:55, Pawel_leicester napisał(a):

Moze wybrac nowych lepszych moderatorow i webmasterow zeby przywrocili porzadek na forum i dbali o niego?

Jestes tu zaledwie 3 dni a chodzisz i sie wypowiadasz jakbys byl starym forumowiczem?!
NIe znasz tu nikogo i napewno wszystkich postow nigdy nie przeczytasz. Juz w innym temacie ktos ci zwrocil na to uwage. A ty dalej swoje:-Y
Zapomnialam dodac gdyby polowa userow byla tak madra i rozwazna jak moderatorzy i admin to by takich klotni nie bylo i obrzucania sie blotem.

A czyli nowi forumowicze muszą być posłuszni starym. Oświeć mnie i powiedz po jakim czasie jest się starym:-]:-]:-] bo juz wiem że nie po 3-ch dniach

[ Ostatnio edytowany przez: Magdalena77 17-07-2009 08:54 ]

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #7 Ocena: 0

2009-07-17 08:56:18 (16 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

weszlam na to forum juz jakis czas temu i od razu poczulam,ze jest to cos dla mnie,dla mojej rodziny,bo tu znajde wiele pomocnych rad.....znalazlam rowniez przyjaciol ,z ktorymi przyjaznie sie takze w realu,ale mam tez wielu przyjaciol tu-online....z kilkoma osobami mialam zatarczki,bo takie jest zycie i nie moze byc wciaz rozowo.....bardzo bym chciala aby to forum bylo dla nas wszystkich,bysmy czerpali przyjemnisc z wciskania przycisku zaloguj....nie raz zostala pokazana tu solidarnosc miedzy forumowiczami,dlaczego wiec w kazdym temacie doszukujemy sie czegos zlego,piszemy niegrzeczne odzywki...a problem chyba lezy w tym,ze nie piszecie do Web&Mod,ze cos sie wam nie podoba,ze cos trzeba zmienic,ze jest za duzo takich samych tematow...tylko jak zaczyna sie zle dziac,to wyciagacie wszystkie brudy....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2009-07-17 08:59:42 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2009-07-17 01:15:55, Pawel_leicester napisał(a):
reivilo
Moze wybrac nowych lepszych moderatorow i webmasterow zeby przywrocili porzadek na forum i dbali o niego?

sorry czlowieku ...wchodzisz do cudzego domu i zaczynasz od wywalnia gospodarza.....swiat sie wali ...ty nic nie rozumiesz ...

a moze zacznij czlowieku od siebie....
bo ja nie pislam o osobach ktore maja duzy dystans do uczestnikow ( webmaster, moderatorzy)i do samych siebie ...a nie o nic nie wnoszacych dla zycia forum bijacych piane pieniaczy.
Watek wenezuelski mnie tu nie interesuje ......wiec amatorow tego typu wrazen zparaszam do jakze rozmnozonych tu watkow tego typu ..jak by jednego bylo malo.

Nota bene ....kilku tu wypowiadajacych sie tu to autorzy cytowani przeze mnie w pierwszym poscie.....

No coz moja babcia mawiala ....z glodnym nie pojesz ...z glupim nie pogadasz.....
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #9 Ocena: 0

2009-07-17 09:05:51 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2009-07-17 01:23:39, wiedza napisał(a):
oczywiscie,ze nie ale jak ktos sie czuje na silach to moze poprostu otworzyc nowe forum,ktore mysle ze w naszej polskiej mentalnosci i tak zakonczy sie tym samym.Ale probowac warto

to ja osobiscie proponuje zeby ci amatorzy 'nowego forum' wzieli swoje zabawki i poszli na 'swoje'podworko stare zostawiajac w spokoju:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

chinczyk

Post #10 Ocena: 0

2009-07-17 09:06:03 (16 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

Cytat:

2009-07-17 08:59:42, reivilo napisał(a):

Watek wenezuelski mnie tu nie interesuje ......wiec amatorow tego typu wrazen zparaszam do jakze rozmnozonych tu watkow tego typu ..jak by jednego bylo malo.

wlasnie 'watek wenezuelski' i pokrewne....

na forum mamy '231232 wypowiedzi' z czego w takim NOTP prawie 60000.
matematyka mowi ze ponad 25% zawartosci forum to nic nie wnoszace smieci.
yyy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 4 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,