Str 124 z 146 |
|
---|---|
ie2ox4-b | Post #1 Ocena: 0 2014-05-27 22:49:44 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Bezimienny... "Tak bywa ze zdaniami wyciętymi z kontekstu, gdzie indziej, prowadzonej rozmowy."
Ten ostatni przecinek należy bez wahania "wyciąć". "...autor przeczytał nie jedną książkę..." tu natomiast, przedostatnia spacja do usunięcia. |
zosiasamosia | Post #2 Ocena: 0 2014-05-27 23:01:19 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-05-27 20:48:57, NoNickname napisał(a): To nie było zwrócenie uwagi,ani czepianie się. Ot taka /może zbyt szybko napisana/ dygresja ![]() Tak bywa ze zdaniami wyciętymi z kontekstu, gdzie indziej, prowadzonej rozmowy. A za uwagę dotyczącą "spacji" dziękuję ![]() NoNickname, spoko. Ostatnio wciąż odpieram ataki, bo nie jestem jak ta owca i nie pedzę ślepo za stadem ![]() ![]() Twój komentarz odebrałam zbyt osobiście, gdyby spojrzeć na to z innej perspektywy... nie była to krytyka cytatu, a jedynie słowo uznania dla autora wypowiedzi ![]() [ Ostatnio edytowany przez: zosiasamosia 27-05-2014 23:01 ] |
Markywee | Post #3 Ocena: 0 2014-05-27 23:05:44 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2014-05-27 20:16:07, NoNickname napisał(a): Cytat: 2014-05-27 20:00:16, zosiasamosia napisał(a): "Dlatego też tuszę, że zachowasz porządek jakiego bym po Tobie oczekiwał." Fakt,to zdanie zasługuje na wyróżnienie,bo użycie,prawie już zapomnianego słowa "tuszę" świadczy o tym,że autor przeczytał nie jedną książkę,i na pewno nie były to komiksy ![]() Tytusa de zoo, ani kleksa chyba nigdy nie widzialas... tak takie slowka tam byly... Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
NoNickname | Post #4 Ocena: 0 2014-05-30 22:43:51 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2014-05-27 22:49:44, ie2ox4-b napisał(a): Bezimienny... "Tak bywa ze zdaniami wyciętymi z kontekstu, gdzie indziej, prowadzonej rozmowy." Ten ostatni przecinek należy bez wahania "wyciąć". "...autor przeczytał nie jedną książkę..." tu natomiast, przedostatnia spacja do usunięcia. „Serce roście” patrząc na takie wypowiedzi ![]() Wprawdzie, ten post, nie jest skierowany do mnie, i żaden ze mnie prof.Miodek, ale chyba nie obrazisz się, jak na niego odpowiem(?) Otóż, jak chcesz bawić się w korektora na forum, to następnym razem, skorzystaj z opcji kopiuj, i wklej całą wypowiedź, albo poczytaj, jak prawidłowo zacytować jej fragment, i kiedy stosuje się trzykropek, czy przecinki. Cytat: Bezimienny... "Tak bywa ze zdaniami wyciętymi z kontekstu, gdzie indziej, prowadzonej rozmowy." Z tego zdania wynika, że ten cytat, to jakaś aluzja skierowana do Bezimiennego ![]() Cytat: Ten ostatni przecinek należy bez wahania "wyciąć". Czyżby? To, czy znak interpunkcyjny znajduje się na właściwym - czy też nie - miejscu, decydują nie tylko względy składniowe, ale też intencje autora. Jeśli autor chce położyć szczególny nacisk, na konkretne słowa w zdaniu,to może to zrobić, umieszczając te słowa między przecinkami. Prościej już nie potrafię wytłumaczyć ![]() Moją intencją w przytoczonym przez Ciebie zdaniu /bo to ja, NoNickname, jestem autorką tej wypowiedzi,i tak brzmi mój nick - nie "Bezimienny"/ było zwrócenie uwagi na to, że rozmowa toczyła się w innym miejscu, a mój komentarz dotyczył tylko jednego, określonego zdania. Cytat: "...autor przeczytał nie jedną książkę..." tu natomiast, przedostatnia spacja do usunięcia. Hahahaaa... a skąd wiesz ile, że wytykasz mi błąd? Nie znasz autora,i nie wiesz ile książek przeczytał, a może ja wiem, że np.tylko dwie? W tym konkretnym przypadku, wytknąć mi błąd, może tylko On – nie Ty. Widzisz, przy takiej interpretacji można się skłonić do pisowni rozdzielnej – prawda? Ale OK, ja też Go nie znam osobiście, więc przyznaję, że faktycznie powinnam była użyć formy „niejedną”– masz czekoladkę za to ![]() Ale Ty o tym fakcie, wytykając błąd, nie wiedziałeś, więc z bólem serca... zabieram ją z powrotem ![]() No i wystarczyło napisać tylko, jednym zdaniem, że pomyliłam się, a nie dodatkowo jeszcze, błaźnić się, nieznajomością zasad pisowni. Bo to,że jesteś na „bakier” z interpunkcją/teraz doszło też cytowanie/ i notorycznie sam popełniasz wytykane mi błędy - widać nie tylko w tym, ale też w każdym innym, napisanym przez Ciebie poście ![]() Każdemu zdarza się popełnić błąd, i nie ma w tym nic złego. Natomiast robić to,co Ty zrobiłeś, mając samemu problem z pisaniem, to już jest... wystawienie się na pośmiewisko. A tę piosenkę, oczywiście z wyrazami głębokiego szacunku... dedykuję Tobie. |
Markywee | Post #5 Ocena: 0 2014-05-30 22:48:06 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
"nagly atak spawacza"... to byl O__O
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
|
|
NoNickname | Post #6 Ocena: 0 2014-05-30 22:58:11 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-05-27 23:05:44, Markywee napisał(a): Cytat: 2014-05-27 23:01:19, zosiasamosia napisał(a): Ostatnio wciąż odpieram ataki, bo nie jestem jak ta owca i nie pedzę ślepo za stadem ![]() ![]() Czyżbyś walczyła o przywództwo w stadzie? ![]() Cytat: Twój komentarz odebrałam zbyt osobiście, gdyby spojrzeć na to z innej perspektywy... nie była to krytyka cytatu, a jedynie słowo uznania dla autora wypowiedzi ![]() Nic się nie stało... "wilk syty i owca cała" ![]() Cytat: 2014-05-27 20:16:07, NoNickname napisał(a): Cytat: 2014-05-27 20:00:16, zosiasamosia napisał(a): "Dlatego też tuszę, że zachowasz porządek jakiego bym po Tobie oczekiwał." Fakt,to zdanie zasługuje na wyróżnienie,bo użycie,prawie już zapomnianego słowa "tuszę" świadczy o tym,że autor przeczytał nie jedną książkę,i na pewno nie były to komiksy ![]() Tytusa de zoo, ani kleksa chyba nigdy nie widzialas... tak takie slowka tam byly... Widziałam, i nawet czytałam, ale stara już jestem,i już mnie pamięć zawodzi ![]() |
zosiasamosia | Post #7 Ocena: 0 2014-05-31 09:14:33 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-05-30 22:58:11, NoNickname napisał(a): Czyżbyś walczyła o przywództwo w stadzie? ![]() Uchowaj Boże ![]() Przecież to widać, słychać i czuć ![]() ![]() |
NoNickname | Post #8 Ocena: 0 2014-05-31 09:56:59 (11 lat temu) |
Lepiej być czarną owieczką, niż białą... przynajmniej wyróżnia się w stadzie
![]() Słyszałaś kiedyś, żeby gdziekolwiek - prasie, telewizji - była mowa o sympatycznych, milusich "owieczkach"? Bo ja nie... To te "czarne" są na topie, i trzaskają kasę ![]() |
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2014-06-05 11:06:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: Wyobraz Sobie ze FBI moze byc uzywany take z telefonu na przerwach I po godzinach pracy... Firms raczej by zareagowala gdy by epidural byly z ich sprzetu w godzinach roboczych |
Post #10 Ocena: 0 2014-06-05 11:20:03 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|