MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zlota Statuetka za wypowiedz dnia

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 124 z 146 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 123 | 124 | 125 ... 144 | 145 | 146 ] - Skocz do strony

Str 124 z 146

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2014-05-27 22:49:44 (11 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Bezimienny... "Tak bywa ze zdaniami wyciętymi z kontekstu, gdzie indziej, prowadzonej rozmowy."
Ten ostatni przecinek należy bez wahania "wyciąć".
"...autor przeczytał nie jedną książkę..." tu natomiast, przedostatnia spacja do usunięcia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #2 Ocena: 0

2014-05-27 23:01:19 (11 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2014-05-27 20:48:57, NoNickname napisał(a):
To nie było zwrócenie uwagi,ani czepianie się.
Ot taka /może zbyt szybko napisana/ dygresja :-)

Tak bywa ze zdaniami wyciętymi z kontekstu, gdzie indziej, prowadzonej rozmowy.

A za uwagę dotyczącą "spacji" dziękuję *THUMBS UP*

NoNickname, spoko.
Ostatnio wciąż odpieram ataki, bo nie jestem jak ta owca i nie pedzę ślepo za stadem ;) Mam swoje zdanie i nie boję się go bronić :-]
Twój komentarz odebrałam zbyt osobiście, gdyby spojrzeć na to z innej perspektywy... nie była to krytyka cytatu, a jedynie słowo uznania dla autora wypowiedzi :)

[ Ostatnio edytowany przez: zosiasamosia 27-05-2014 23:01 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #3 Ocena: 0

2014-05-27 23:05:44 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-05-27 20:16:07, NoNickname napisał(a):
Cytat:

2014-05-27 20:00:16, zosiasamosia napisał(a):
"Dlatego też tuszę, że zachowasz porządek jakiego bym po Tobie oczekiwał."

Fakt,to zdanie zasługuje na wyróżnienie,bo użycie,prawie już zapomnianego słowa "tuszę" świadczy o tym,że autor przeczytał nie jedną książkę,i na pewno nie były to komiksy :-)

Tytusa de zoo, ani kleksa chyba nigdy nie widzialas... tak takie slowka tam byly...
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #4 Ocena: 0

2014-05-30 22:43:51 (11 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2014-05-27 22:49:44, ie2ox4-b napisał(a):

Bezimienny... "Tak bywa ze zdaniami wyciętymi z kontekstu, gdzie indziej, prowadzonej rozmowy."
"...autor przeczytał nie jedną książkę..." tu natomiast, przedostatnia spacja do usunięcia.

„Serce roście” patrząc na takie wypowiedzi :-]

Wprawdzie, ten post, nie jest skierowany do mnie, i żaden ze mnie prof.Miodek, ale chyba nie obrazisz się, jak na niego odpowiem(?)

Otóż, jak chcesz bawić się w korektora na forum, to następnym razem, skorzystaj z opcji kopiuj, i wklej całą wypowiedź, albo poczytaj, jak prawidłowo zacytować jej fragment, i kiedy stosuje się trzykropek, czy przecinki.

Cytat:

Z tego zdania wynika, że ten cytat, to jakaś aluzja skierowana do Bezimiennego :-D

Cytat:

Czyżby?

To, czy znak interpunkcyjny znajduje się na właściwym - czy też nie - miejscu, decydują nie tylko względy składniowe, ale też intencje autora.
Jeśli autor chce położyć szczególny nacisk, na konkretne słowa w zdaniu,to może to zrobić, umieszczając te słowa między przecinkami.
Prościej już nie potrafię wytłumaczyć :-8

Moją intencją w przytoczonym przez Ciebie zdaniu /bo to ja, NoNickname, jestem autorką tej wypowiedzi,i tak brzmi mój nick - nie "Bezimienny"/ było zwrócenie uwagi na to, że rozmowa toczyła się w innym miejscu, a mój komentarz dotyczył tylko jednego, określonego zdania.

Cytat:

Hahahaaa... a skąd wiesz ile, że wytykasz mi błąd?
Nie znasz autora,i nie wiesz ile książek przeczytał, a może ja wiem, że np.tylko dwie?
W tym konkretnym przypadku, wytknąć mi błąd, może tylko On – nie Ty.
Widzisz, przy takiej interpretacji można się skłonić do pisowni rozdzielnej – prawda?

Ale OK, ja też Go nie znam osobiście, więc przyznaję, że faktycznie powinnam była użyć formy „niejedną”– masz czekoladkę za to :-)

Ale Ty o tym fakcie, wytykając błąd, nie wiedziałeś, więc z bólem serca... zabieram ją z powrotem :-D

No i wystarczyło napisać tylko, jednym zdaniem, że pomyliłam się, a nie dodatkowo jeszcze, błaźnić się, nieznajomością zasad pisowni.
Bo to,że jesteś na „bakier” z interpunkcją/teraz doszło też cytowanie/ i notorycznie sam popełniasz wytykane mi błędy - widać nie tylko w tym, ale też w każdym innym, napisanym przez Ciebie poście :-8

Każdemu zdarza się popełnić błąd, i nie ma w tym nic złego.
Natomiast robić to,co Ty zrobiłeś, mając samemu problem z pisaniem, to już jest... wystawienie się na pośmiewisko.

A tę piosenkę, oczywiście z wyrazami głębokiego szacunku... dedykuję Tobie.

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #5 Ocena: 0

2014-05-30 22:48:06 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

"nagly atak spawacza"... to byl O__O
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #6 Ocena: 0

2014-05-30 22:58:11 (11 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Cytat:

2014-05-27 23:05:44, Markywee napisał(a):
Cytat:

2014-05-27 23:01:19, zosiasamosia napisał(a):

Ostatnio wciąż odpieram ataki, bo nie jestem jak ta owca i nie pedzę ślepo za stadem ;) Mam swoje zdanie i nie boję się go bronić :-]

Czyżbyś walczyła o przywództwo w stadzie? :-]

Cytat:

Twój komentarz odebrałam zbyt osobiście, gdyby spojrzeć na to z innej perspektywy... nie była to krytyka cytatu, a jedynie słowo uznania dla autora wypowiedzi :)

Nic się nie stało... "wilk syty i owca cała" :-D

Cytat:

2014-05-27 20:16:07, NoNickname napisał(a):
Cytat:

2014-05-27 20:00:16, zosiasamosia napisał(a):
"Dlatego też tuszę, że zachowasz porządek jakiego bym po Tobie oczekiwał."

Fakt,to zdanie zasługuje na wyróżnienie,bo użycie,prawie już zapomnianego słowa "tuszę" świadczy o tym,że autor przeczytał nie jedną książkę,i na pewno nie były to komiksy :-)

Tytusa de zoo, ani kleksa chyba nigdy nie widzialas... tak takie slowka tam byly...

Widziałam, i nawet czytałam, ale stara już jestem,i już mnie pamięć zawodzi *ROFL*

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #7 Ocena: 0

2014-05-31 09:14:33 (11 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2014-05-30 22:58:11, NoNickname napisał(a):
Czyżbyś walczyła o przywództwo w stadzie? :-]

Uchowaj Boże :-P
Przecież to widać, słychać i czuć :-], żem tą czarną owcą w stadzie :-T[

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #8 Ocena: 0

2014-05-31 09:56:59 (11 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Lepiej być czarną owieczką, niż białą... przynajmniej wyróżnia się w stadzie :-]
Słyszałaś kiedyś, żeby gdziekolwiek - prasie, telewizji - była mowa o sympatycznych, milusich "owieczkach"?
Bo ja nie...
To te "czarne" są na topie, i trzaskają kasę *ROFL*

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2014-06-05 11:06:03 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

Wyobraz Sobie ze FBI moze byc uzywany take z telefonu na przerwach I po godzinach pracy... Firms raczej by zareagowala gdy by epidural byly z ich sprzetu w godzinach roboczych

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-06-05 11:20:03 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 124 z 146 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 123 | 124 | 125 ... 144 | 145 | 146 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,