Ja nie mowie, ze jestem ekspertem od psow, fakt, moj tata ma dwa haszczaki, a mama sznaucera miniaturowego, psy to najlepsi przyjaciele z dziecinstwa, teraz ja mam zaprzegowego psa, to moj pierwszy - bo to pies tylko dla jednej osoby, ale przyjaciel calej rodziny. ekspertem nie jestem, wiem jednak na co sie przygotowac, wiec kupska, zarcie owczej welny odpadlej spod ogona, tarzanie w lisim gownie, tony blocka itp przyjemnosci przerabamy ciagle, takze sciganie kotow, ptakow, wiewior i wykopywanie kretow w ogrodze tez i trzeba psa zatrzymac zanim cos sobie fajnego zje.
Podejrzewam, ze procedura otrzymania paszportu jest troche inna w uk i w Polsce. Nie mam zamiaru truc mojego psa, ani innych psow, wszystkie informacje, ktore podalam, to porady mojego weta - zaznacze, ze nie jest to jedna osoba, tylko firma, kontaktowalam sie z trzema weterynarzami i behawirysta. Polecam tez wyd barron's - a complete pet owners mannual i RSPCA - complete dog training, calkiem ciekawe rzeczy i uzyteczne. Nie podalam zadnych informacji w zlej wierze, to tyko to, co sama robie dla mojego psa. Chetnie skontaktuje sie z wlascicielami psow zaprzegowych i dowiem se wiecej. Nawet szukalam jakis dobrych forów, ale bylo tylko jakies pierniczenie o tym jaki to piesek piekny, czy ktos moze mi polecic cos ciekawego? np forum lub society, najlepiej na poludniu Anglii?
pozdrawiam.