MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy konieczna kwarantanna??

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tunia26

Post #1 Ocena: 0

2009-06-10 08:48:48 (16 lat temu)

tunia26

Kobieta

Z nami od: 08-04-2009

Ja nie mowie, ze jestem ekspertem od psow, fakt, moj tata ma dwa haszczaki, a mama sznaucera miniaturowego, psy to najlepsi przyjaciele z dziecinstwa, teraz ja mam zaprzegowego psa, to moj pierwszy - bo to pies tylko dla jednej osoby, ale przyjaciel calej rodziny. ekspertem nie jestem, wiem jednak na co sie przygotowac, wiec kupska, zarcie owczej welny odpadlej spod ogona, tarzanie w lisim gownie, tony blocka itp przyjemnosci przerabamy ciagle, takze sciganie kotow, ptakow, wiewior i wykopywanie kretow w ogrodze tez i trzeba psa zatrzymac zanim cos sobie fajnego zje.

Podejrzewam, ze procedura otrzymania paszportu jest troche inna w uk i w Polsce. Nie mam zamiaru truc mojego psa, ani innych psow, wszystkie informacje, ktore podalam, to porady mojego weta - zaznacze, ze nie jest to jedna osoba, tylko firma, kontaktowalam sie z trzema weterynarzami i behawirysta. Polecam tez wyd barron's - a complete pet owners mannual i RSPCA - complete dog training, calkiem ciekawe rzeczy i uzyteczne. Nie podalam zadnych informacji w zlej wierze, to tyko to, co sama robie dla mojego psa. Chetnie skontaktuje sie z wlascicielami psow zaprzegowych i dowiem se wiecej. Nawet szukalam jakis dobrych forów, ale bylo tylko jakies pierniczenie o tym jaki to piesek piekny, czy ktos moze mi polecic cos ciekawego? np forum lub society, najlepiej na poludniu Anglii?

pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2009-06-10 09:17:23 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zaraz Ci wysle priva o zaprzegowcach, calkiem fajnie rozwiniety jest temat i w UK i w Polsce (Polacy sa w czolowce zawodow psich zaprzegow).
No i pochwal sie, jakie masz futro, mamut?

Do góry stronyOffline

dziubas4891

Post #3 Ocena: 0

2009-06-10 11:06:37 (16 lat temu)

dziubas4891

Kobieta

Z nami od: 08-06-2009

Tunia wspomniałas ze twoja mama ma schnauzera miniaturke czy moglabys napisac mi cos o tej rasie- tak z obserwacjii- czy jest przyjazny dla dzieci, czy są to mądre pieski, czy nie sa agresywne.byłabym wdzieczna.bo zastanawiamy sie z mężem nad dwiema rasami york albo schnauzer miniaturka (ja osobiscie jestem bardziej za schnuzerem:-)) mąż za yorkiem. a chcialabym poznać opinie kogos kto ma tą rase.Z góry dziekuje.

Do góry stronyOffline

tunia26

Post #4 Ocena: 0

2009-06-10 22:06:01 (16 lat temu)

tunia26

Kobieta

Z nami od: 08-04-2009

o sznaucerach - to niemiecka rasa hodowana w celu wylapywania szczurów - stad pieski sa niezwykle energiczne i zwinne, ale trzeba uwazac zeby nie jadly myszy itp, bardzo dobry przyjaciel, lagodny i doskonaly towarzysz zabaw, swietnie plywa, trudny w tresurze, bo uparty, trzeba raz do roku ostrzuc psa na lato, zeby nie bylo mu goraco, dlugowieczny - Dina ma juz 14 lat!! Nasza sznaucerka miala przez hodowce obciety ogon, ale uszek nie obcinalismy, nie sadze zeby teraz ktos takie rzeczy z psami robil, ale ogon i uchacze sa tak wymowne, ze nie warto, pies powie Ci wszystko za pomoca ogoniacha i uszu, nie warto obcinac!! Psy maja piekna masc, nasza jest pieprz i sol - baba z broda :) ale jest tez i czarny i bialy, do wyboru. Polecam suczki, sa niezwykle przywiazane do rodziny, pozdrawiam!! o yorkach nic nie wiem :) poza tym, ze ladne.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,