życzy
podżegacz wojenny
autorus cezarus LXV
R O Z E J M !
Str 58.7 z 61 |
|
---|---|
autor65 | Post #1 Ocena: 0 2013-06-13 22:17:35 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
Dobranoc panstwu
życzy podżegacz wojenny autorus cezarus LXV R O Z E J M ! człowiek się zmienia za ...granicą
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2013-06-13 22:24:44 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dobry pomysl. Tez ide spac. I ciszej prosze!
Dobranocka. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #3 Ocena: 0 2013-06-13 22:40:21 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #4 Ocena: 0 2015-01-03 21:26:19 (10 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Wspomnienie przywlekło,
Dzwonek przypomniał, Ten zapomniany czas... Bywało różnie, Kłótnie, radości, Wciąż żyje przeszłość w nas... Myśli wracają, Dziś już nie to, Lecz może jeszcze raz... Wonsatymarianie, Gdzieś przepadł w sieci...(?) Wśród blebleblania mas... ? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 03-01-2015 22:03 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
autor65 | Post #5 Ocena: 0 2015-01-03 23:13:54 (10 lat temu) |
"W takiej ciszy - tak ucho natężam ciekawie,
Że słyszałbym głos z Litwy. - Jedźmy, nikt nie woła." człowiek się zmienia za ...granicą
|
|
|
Nie_z_tej_bajki | Post #6 Ocena: 0 2015-01-03 23:23:42 (10 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
"W taką, w taką ciszę, wszystkie gwiazdy na niebie wyliczę,
Ciebie, Ciebie wołam, ale cisza i pustka dookoła...." Powyżej niestety nie moje ![]() ------- Nikt nie woła - ciekawe głosy tylko słyszę... W tę ciszę dookoła W taką głuchą ciszę. Nie wytężaj uszu, nie usłyszysz wołania dni jasnych, nocy mrocznych, zasłoniętego księżyca, powalonych drzew, to wszystko już więcej nie przyda się. Już nie... [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 03-01-2015 23:30 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2015-01-03 23:52:39 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Kogo ty tu panna noca czarna wzywasz
na co ty imiona jego tu przyzywasz niechaj wsrod zlowieszczej sieci on przepadnie niechze w tej otchlani pozostanie na dnie. Na dnie samym posrod mroku zapomnienia kiedy czas obludnie wybiela wspomnienia pomnij panna inszych, co sie razem z toba smiali i bawili i dzielili soba. Dzieje to pradawne, zgasly sentymenty w innej bajce rozne takie elementy jesli przywolywac echem imie jego niech to Anthrax bedzie, on jeden wart tego! *** Owszem, bylo cos kiedys U pana Twardowskiego, czy jakos tak. Lecz ta karczma nie Rzym sie nazywa, jeno Krym... Stad ten caly ambaras zapewne. I jakis zamek jeden czy drugi, musi byc zaczarowany. Ot, jak z twojego avatara. To pewnie snilo mi sie tylko: / [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 04-01-2015 00:00 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
autor65 | Post #8 Ocena: 0 2015-03-03 18:00:54 (10 lat temu) |
Oda do starości
50th anniversary Srogie twarze starców Odprowadzają mnie Karzącym wzrokiem Cóż wam uczyniłem W czym zawiniłem Kto wam dał prawo dzierżyć miecz Temidy Czy siwe włosy Karzą mnie wypatroszyć Rady Starszych Konwenty Seniorów Niczym zlot czarownic W zimnych murach Soborów Starość nie radość Tu się zgodzę Lecz zaprzeczę Ze lata mądrości dodają Ze wiek jest źródłem wiedzy Której młodzieniec Nie wierzy Bo starzec też młody był Pił, palił i zdradzał A że lata go pokrzywiły I twarz zniszczyły Listek laurowy Na łysej głowie Za mądrość nie odpowie Wiec moi kochani Ja nie chce być stary Chce umrzeć "Piękny i młody" I to były (napisania) Tej ody PowODY……. ![]() człowiek się zmienia za ...granicą
|
Anthraxxxx | Post #9 Ocena: 0 2023-02-08 23:09:24 (2 lata temu) |
Z nami od: 07-02-2023 Skąd: Londyn |
Na przywitanie
Wrocilem, wrocilem Do was Kochani Bo bez Was to (szczerze mowiac) Zycie jest calkiem do bani Sa tu jeszcze stare twarze? Kilka nick’ów to kojarze A gdzie inni weterani? Czy zostali zbanowani? A moze sa na wakacjach Po zyciowych swych frustracjach W tropikach sie wygrzewaja I klopoty za nic maja Troche ludzi tez przybylo Portal dziala, a to milo Wszystkim razem mowie - czesc! I zapraszam toast wzniesc |
CuriousCatAlive | Post #10 Ocena: 0 2023-02-08 23:25:56 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Brawo!
🥂🍹🍺🍷🍸 Za zdrowie poety! ![]() "Curiosity killed the cat", they say.
|