"Polskę kocham jako skrawek terenu w Europie Środkowej, lasy na południu wraz z górami, i Bałtyk na północy. I kocham Polskę za to że przetrwała tyle rozbiorów, tyle wojen i bitw od dwóch (cenzor) najeźdźców - Niemiec i Rosji. I nie wstydzę się kochać Polski, bo kocham kraj nie polityków"
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
2010-09-04 01:41:19, koniokrad napisał(a): jedną wadę mogę mieć, jak bym rzucił palenie no to już by mnie chyba papież beatyfikował
mam tak samo
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
2010-09-04 01:35:59, forumuser napisał(a): "Polskę kocham jako skrawek terenu w Europie Środkowej, lasy na południu wraz z górami, i Bałtyk na północy. I kocham Polskę za to że przetrwała tyle rozbiorów, tyle wojen i bitw od dwóch (cenzor) najeźdźców - Niemiec i Rosji. I nie wstydzę się kochać Polski, bo kocham kraj nie polityków"
Bardzo trafny cytat.
kiedy rozkręcamy rozmowy na czacie?
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec