2014-08-03 22:38:06, WiedzmaPlePle napisał(a):
No, no Magic. Faktycznie sie zaraz przeniesiemy gdzies nad Goplo, czy Switez, czy tez do innej Kruszwicy. Ladny utwor; )
Wątpiłaś?

Ja mogę obecnie gdziekolwiek...

Str 113 z 113 |
|
---|---|
Nie_z_tej_bajki | Post #1 Ocena: 0 2014-08-03 22:42:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2014-08-03 22:38:06, WiedzmaPlePle napisał(a): No, no Magic. Faktycznie sie zaraz przeniesiemy gdzies nad Goplo, czy Switez, czy tez do innej Kruszwicy. Ladny utwor; ) Wątpiłaś? ![]() Ja mogę obecnie gdziekolwiek... Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
WiedzmaPlePle | Post #2 Ocena: 0 2014-08-03 22:48:19 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
|
malinowka | Post #3 Ocena: 0 2014-08-03 23:04:12 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Idąc w ciemny szlak nieznany,
Od złych duchów opętany, Z krain, kędy bóstwo Noc Samowładną dzierży moc I w gwiaździstej lśniąc koronie Na swym czarnym siedzi tronie, Świeżom wrócił w nasze światy... Spoza Thule lodowatej - Z sfer, co we mgłach się promienią, Poza C z a s e m i P r z e s t r z e n i ą. Tam doliny są bezdenne, Tam urwiska są kamienne, Tam są głazy fantastyczne - Letargiczne - magnetyczne - I otchłanie - i pieczary - I olbrzymich lądów jary - Niepojętych kształtów mary - Wiekuistych mgieł opary. Niebotyczne dzikie góry I bezbrzeżnych mórz lazury, Mórz, co dyszą bez wytchnienia Pod błękitem z krwi płomienia. I jeziora nieskończone, W martwą wodę skrysztalone, W martwą wodę lodowatą Śnieżnych lilij strojne szatą(...) Edgar Allan Poe jakoś mi się skojarzyło.. " Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
Nie_z_tej_bajki | Post #4 Ocena: 0 2014-08-03 23:17:04 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Się zrobiło mrocznie...
Bo i pora w sumie taka... '... I zapędził się Wieczny Łowca W czeluść piekielną, By popaść w zapomnienie Gdy wyrwano mu serce... Chcąc je odzyskać Błagał i skomlał w drodze, Ale sęp rozłożywszy Swe potężne skrzydła Był dwukrotnie szybszy. Z zawiści prócz serca, Porwał czystą jak łza duszę... ... I zginął Wieczny Łowca, A serce jego i dusza Pozostały w otchłani szybując Na rozpostartych skrzydłach sępa... ' MS ![]() To tyle, jeśli chodzi o dotarcie do zamku, który to okalają wierzby płaczące... [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 03-08-2014 23:17 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
autor65 | Post #5 Ocena: 0 2014-08-04 00:29:49 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
Co wy baby wiecie
same ciągle płaczecie wierzba przynajmniej cień daje a z wami tylko rozstaje w miejscu nie ustoicie bo was cięgnie po świecie chłop jak drzewo posadzi to korzeń w miejscu zostanie a ja dziś pod gwiazdami lecę i żadna baba mnie nie usadzi! człowiek się zmienia za ...granicą
|
|
|
WiedzmaPlePle | Post #6 Ocena: 0 2014-08-05 23:55:10 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
Cytat: jakoś mi się skojarzyło..
Dobrze ci sie skojarzylo tak tu wlasnie kiedys bylo tak sie kiedys bawilismy gdy sie tutaj spotkalismy Tylko jeden autor zostal lecz zadaniu juz nie sprostal cos tam bredzi, bzdury plecie raz o gwiazdach, raz o lecie Niech sie w koncu zdecyduje i konkretnie cos zrymuje cos ostatnio sie obija pewnie cosik tam podpija ; ) Cytat: To tyle, jeśli chodzi (...)
W magicznych swiatach zaswiatow o to wlasnie chodzi, ze zaczarowanymi sposobami wszystko zawsze mozna pozmieniac, napisac od nowa, wyczarowac, ozywic, naprawic, uratowac, a potem znowu popsuc, i nakreslic od nowa. I tak dalej, czyz nie? ; ) W czasie wojny milcza prawa!
|