Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Psyche13 |
Post #1 Ocena: 0 2009-05-08 09:25:15 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 20-11-2008 Skąd: Londyn- Harrow |
Hmm..chcesz byc bardziej oryginalny?Zaloz dziecku ksiazeczke oszczednosciowa /lokate - z jakas tam sumka /mozesz zreszta wplacac co miesiac  /
Albo pomyslowym prezentem - pamiatka, jest mala srebrna lub zlota lyzeczka z wygrawerowanym imieniem, godz urodzenia a także wagą maluszka.Taki gadzecik- pamiatkowy.
Album moze jakis... lub ramka do zdjec cyfrowych...taka pamiatka z filmikiem z ceremonii?
Pomyslow jest wiele - tylko wybrac trudno
 [ Ostatnio edytowany przez: Psyche13 08-05-2009 09:26 ] Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".
|

|
 |
|
|
refleksja |
Post #2 Ocena: 0 2009-05-08 09:34:10 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
Ja ogólnie jestem przeciwna prezentom finansowym, zwłaszcza z okazji uroczystości religijnej.
Na chrzest córki kuzyna zdecydowałam się na wspomnianą przez Psyche13 łyżeczkę.
Od dziadka dostałam złotą monetę z początku XX wieku lub końca XIX jakoś tak.
Sama, gdy będę chrzciła swoje dzieci, nie będę liczyła na prezenty, ale jeśli ktoś będzie chciał dać, to mam nadzieję, że będą one niepraktyczną pamiątką (jak np. wspomniana łyżeczka) lub będą prezentami duchowymi (np. Pismo Święte w wersji dla dzieci).
|

|
 |
|
Milusia |
Post #3 Ocena: 0 2009-05-08 10:37:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2007 Skąd: Greenhithe :) |
Wybierz sie do sklepow jubilerskich typu Ernest Jones lub H. Samuel. Maja oni przewaznie srebrne kolekcje z przeznaczeniem na chrzest. Sprawdz np. tu Christening jewelleryjunction co uk
|

|

|
|
anna69 |
Post #4 Ocena: 0 2009-05-08 10:47:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
A ja swojej chrzesnicy kupilam ubrano do chrztu, Pismo Swiete w wersji dla dzieci, ale takie w naprawde ladej oprawie z miejscem do kolorowania obrazkow, postaci i dalam sliczny obrazek ale taki srebrny z wizerunkeim Trojcy Swietej i z data, dedykacja itp...
chrzestmy dal natomiast swiece, lancuszek z Matka Boska (u nas zawsze sie tak daje zeby Matka miala w opiece dzieciatko, nie krzyrzyk, bo dzecko jeszcze krzyza nie nosi to dopiero na komunie - ale wtedy razem z symboliczna zlotkowka ktora dzecko oddaje tak jakby wykupuje prezent zeby nie brac krzyza od darczyncy na siebie - nie uwazam tego za zabobon bo w wiarze ogolnie jest mnustwo takich zabobonow...chocby samo noszenie lancuszka...)...
takie bardzeij symboliczne sa to prezenty...ale pamiatkowe...pieniadze moim zdaniem sa nie na miejscu...
u nas tez jest tak ze to chrzesni kupuja wozek dzecku...ale nie jako prezent na chrzest ale ot tak...tuz przed urodzeniem...
Poprawilam - przepraszam...staram sie nie robic bledow ortograficznych takich typowych czesto ostatnio zagladam do slownika, ale mam dyslekcje i ja nawet nie wylapie tego ze zamieniam miejscami literki czy zastepuje p z b na przyklad...ale staram sie i uwagi sa mile widziane, bo ja nawet 3razy czytajac czesto czegos nie zauwaze...
[ Ostatnio edytowany przez: anna69 08-05-2009 11:10 ]
|

|

|
|
refleksja |
Post #5 Ocena: 0 2009-05-08 10:56:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
Cytat:
2009-05-08 10:47:47, anna69 napisał(a):
A ja swojej chrzesnicy kupilam ubrano do chrztu, pismi swiete w werscji dla dzieci, ale takie w naprawde ladej oprawie z miejscem do kolorowania obrazkow postaci i dalam sliczny obrazek ale taki srebrny z wizerunkeim trojcy swietej i z data, dedykacja itp...
chrzestmy dal natomiast swiece, lancuszek z batka boska (u nas zawsze sie tak daje zeby matka miala w opiece dzieciatko, nie krzyrzyk, bo dzecko jeszcze krzyza nie nosi to dopiero na komunie - ale wtedy razem z symboliczna zlotkowka ktora dzecko oddaje tak jakby wykupuje prezent zeby nie barc krzyza od darczynsy na siebie - nie uwazam tego za zabobon bo w wiarze ogoleni jest mnustwo takich zabobonow...chocby samo noszenie lancuszka...)...
takie barzdij symboliczne sa to prezenty...ale pamiatkowe...pieniadze moim zdaniem sa nie na miejscu...
u nas tez jest tak ze to chrzesni kupuja wozej dzecku...ale nie jako prezent na chrzest ale ot tak...tuz przed urodzeniem...
Anno69, pomijając literówki i błędy, jako osoba wierząca powinnaś chyba pisać Pismo Święte <to chyba każdy powieniem> oraz Matka Boska.
Sorry, że nie na temat, ale bardzo mi się to rzuciło w oczy.
Prezenty z MB są częste, choć dla mnie ze wskazanych wcześniej powodów nie na miejsu.
|

|
 |
|
|
Psyche13 |
Post #6 Ocena: 0 2009-05-08 11:00:54 (16 lat temu) |
Cytat:
2009-05-08 10:47:47, anna69 napisał(a):
A ja swojej chrzesnicy kupilam ubrano do chrztu, pismi swiete w werscji dla dzieci, ale takie w naprawde ladej oprawie z miejscem do kolorowania obrazkow postaci i dalam sliczny obrazek ale taki srebrny z wizerunkeim trojcy swietej i z data, dedykacja itp...
chrzestmy dal natomiast swiece, lancuszek z batka boska (u nas zawsze sie tak daje zeby matka miala w opiece dzieciatko, nie krzyrzyk, bo dzecko jeszcze krzyza nie nosi to dopiero na komunie - ale wtedy razem z symboliczna zlotkowka ktora dzecko oddaje tak jakby wykupuje prezent zeby nie barc krzyza od darczynsy na siebie - nie uwazam tego za zabobon bo w wiarze ogoleni jest mnustwo takich zabobonow...chocby samo noszenie lancuszka...)...
takie barzdij symboliczne sa to prezenty...ale pamiatkowe...pieniadze moim zdaniem sa nie na miejscu...
u nas tez jest tak ze to chrzesni kupuja wozej dzecku...ale nie jako prezent na chrzest ale ot tak...tuz przed urodzeniem...
  ..fakt - nie da sie tego przeczytac..moze z klawiaturka cos nie tak? Sprawdz - moze Ci sie literki poprzestawialy?
Mnie zastanawia jedno ..co to jest?
Cytat:
bo w wiarze ogoleni jest mnustwo takich zabobonow...
  ..ogoleni?
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".
|

|
 |
|
galadriel |
Post #7 Ocena: 0 2009-05-08 11:42:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ja bym stawiala na bizuterie,raczej srebro.
Jak ktos juz koniecznie chce zwracac komus uwagi to moze warto to robic z klasa,dyskretnie,na pw(chyba ze bawi was rozwijanie watku dobrego wychowania)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Psyche13 |
Post #8 Ocena: 0 2009-05-08 11:55:16 (16 lat temu) |
Cytat:
2009-05-08 11:42:31, galadriel napisał(a):
Ja bym stawiala na bizuterie,raczej srebro.
Jak ktos juz koniecznie chce zwracac komus uwagi to moze warto to robic z klasa,dyskretnie,na pw(chyba ze bawi was rozwijanie watku dobrego wychowania)
Wlasnie..  a jezeli juz ktos zwraca uwage na oficjalne "zwracanie uwagi" - to moze tez posluzyc sie PW,nieprawdaz?
Jak wszyscy - to wszyscy
Jeszcze jeden pomysl na prezent..z tych oryginalnych -
 Zawsze wysoko sobie cenię trafne riposty, które dużo bardziej niż stek bluzg trafiają "pod siódme żebro".
|

|
 |
|
anna69 |
Post #9 Ocena: 0 2009-05-08 12:17:17 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
mi nie przeszkadza zwarcanie mi na pisownie uwagi...to tak jakbym sie obrazila ze ktos mi mowi ale mam katar...to choroba i nauczylam sie z nia zyc, co nie znaczy ze sie staram sie poprawic...
mam nadzieje ze wyedytowalam wszytkie swoje bledy...
a i jeszce jedno w temacie...znajoma dala swoejmy chrzesniakowi piekny rozaniec, ze srebrnymi paciorkami, w pieknym pudelku grawerowanym...tez pomysl...ale juz zapewne duzo drozszy..
|

|

|
|
|
Post #10 Ocena: 0 2009-05-08 12:19:07 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |