" Brytyjczycy p.Mateusz Elliott i p.Dawid Craig w właśnie wydanej książce „Wielkie europejskie zdzierstwo. W jaki sposób skorumpowana, marnotrawna Unia Europejska przejmuje kontrolę nad naszym życiem” wyliczyli, że każdy obywatel UE traci na jej istnieniu, m.in. poprzez wyższe ceny, 2460 euro rocznie".
Mamy niby lepiej a tak naprawdę nic ciekawego.
UE ostro skrytykowało Iran za wykroczenie przeciwko międzynarodowym zobowiązaniom. Skazana na karę śmierci w wieku 17 lat Delara Darabi, została powieszona w piątek
Po 6-letnim pobycie w więzieniu, Delara Darabi została powieszona, pomimo, że władze przyznały 2-miesięczne odroczenie wyroku. Przeciwko planowanej egzekucji UE protestowało wielokrotnie już wcześniej. Unia zapelowała jednocześnie o zaprzestanie stosowania kary śmierci w stosunku do nieletnich.
Iran podpisał m.in. Konwencję ONZ o Prawach Dziecka, wg której egzekucje nie są dozwolone, jeśli czyny będące podstawą skazania dokonane zostały przed ukończeniem 18. roku życia
Ja mam byc poprawnym politycznie???
Znam Anglików czy jak ktoś woli Brytyjczyków z krwi i kości z tego lądu
Co mówią poprawności to Bullshit dla tego, że wg ich rozeznania emigranci stoją wyżej w hierarchii po pomoc w tym kraju a niżeli rdzenni mieszkańcy?
Wykształceni faktycznie wiedza o tym, że to jest ich zasługa i myślą, że nic nie jest już w stanie tego zmienić.
Ja zawsze mówię, że należy o tym mówić, milczenie wyraża zgodę.