Str 16 z 18 |
|
---|---|
marcinb | Post #1 Ocena: 0 2009-05-29 13:57:08 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
A co proponujesz w zamian?
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Superlover | Post #2 Ocena: 0 2009-05-29 14:13:16 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-05-29 12:54:31, roztocz napisał(a): ...to introduce the London Living Wage of £7.50 per hour for all council employees and contractors He he, nie ma to jak dbać o swoich ![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
MywMidlands | Post #3 Ocena: 0 2009-05-29 15:52:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-05-2009 Skąd: Kettering |
Marcin B!
Co proponuje w zamian? Już o tym trochę pisałem. Uświadamiać ludziom konieczność zrzeszania się we własnych - a nie cudzych - stowarzyszeniach, ugrupowaniach i partiach. Odradzać popieranie wielkich ugrupowań. Przecież PIS i PO to oszustwo. To dawny AWS - jedna partia. Oni prowadza w mediach fikcyjny spór o rzeczy 4-to rzędna aby tylko o nich mówiły media a ludzie nawet nie wiedziali o innych ugrupowaniach ani kto jest ich kandydatem. Ludzie! Im później to załapiecie tym gorzej dla Was samych! Co dalej? Bardzo praktyczne jest głosowac na przekór tej podwójnej partii. Jeśli ktos będzie głosował zawsze odwrotnie od tego co lansują media to pomyli się znacznie mniej niz na jedną z tych dwóch. Apropos! Niedawno jedna prorokini przekazała w USA takie oto slowo od Pana: "Demokraci i Republikanie sa jednym i tym samym. Oni wspólnie konstruuja prawa które mnie obrażaja". Jestes wierzacy? A jak sądzisz? Cos w tym jest? Przypadek ze wypowiedziała to co i inni juz podejrzewają? Dlatego zalecał bym głosowanie tylko na małe i średnie partie. A co jeśli moja ulubiona partia stanie sie kiedyś duża partią? A co nie ma na to szans? A Samoobrona? Przeciez oni byli bliscy nie tylko prześcignięcie PSL co było juz dokonanym faktem, ale tez innego lewicowego SLD, a z biegiem czasu nawet lewicowo-konserwatywnego PIS. I co jeśli ta moja mała ulubiona partia wygrywa , ma premiera, i staje sie wielką napęczniała partią? Natychmiast przestaje juz na nich głosować! Szukam na rynku partii małej o podobajacym mi sie programie i teraz głosuje na nią. Zresztą najlepiej jest głosowac tak jak ja na ludzi z róznych tych malych partii. A dlaczego tak radzę? Dlatego że lewica nie jest ani lepsza ani gorsza od prawicy a chłopi od mieszczan a katolicy od ateistów a protestanci od deistów. Nie należy sie przywiazywać do partii tylko dbać o harmonie społeczną. Harmonia społeczna przynosi bowiem pokój całemu społeczeństwu a wielkie partie tylko korzyść swoim członkom. Nie bądźcie konstruktorami wielkich partii! Nie zabijajcie demokracji! Demokracja nie jest najlepsza? Masz rację! Ale co lepsze ? Napoleon? Stalin? Hitler? Car? Kacyk żądający na śniadania dzieci? |
marcinb | Post #4 Ocena: 0 2009-05-29 18:58:54 (16 lat temu) |
A co jesli mi odpowiada duza partia? Na sile szukac malej?
A przyklad Samoobrony jest chyba zartem? ![]() Inna sprawa ze, logicznie rzecz biorac, glosujac na male/srednie partie z biegiem czasu one urosna i co wtedy? Zmienic partie? A z wyborow jakie mam wole PO niz PiS. Blizsze mi socjotechniki PO niz demagogia PiS-u. A partii krystalicznie czystych nigdy nie bylo, nie ma i nie bedzie bo polityka jest sztuka kompromisu. Politycy musze sie dogadywac w roznych kwestiach, a negocjacje najlepiej sie udaja w handlu - wymiana barterowa: ja tobie to a ty mi to. Wydaje sie, ze sugerowanie ze moze byc inaczej jest zbyt idealistyczne. Zawsze bedzie ktos, kto widzi rzeczy inaczej niz Ty i zawsze bedzie chcial cos innego osiagnac. Zawsze sa grupy nacisku i zawsze sa strategiczne grupy spoleczne. Wiec zawsze polityk bedzie musial grac zeby cos ugrac. Cos stracic zeby cos wygrac. Nazwij to cynizmem, ja to nazywam pragmatyzmem. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
pifoludek33 | Post #5 Ocena: 0 2009-05-29 23:57:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2008 Skąd: Staines |
polecam
http://www.euprofiler.eu/ |
|
|
marcinb | Post #6 Ocena: 0 2009-05-30 04:05:47 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-05-29 23:57:35, pifoludek33 napisał(a): polecam http://www.euprofiler.eu/ www.euprofiler.eu Poprawilem link. Prosze korzystac do woli bez wzgledu na opcje polityczna i poglady na gospodarke. ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #7 Ocena: 0 2009-05-30 09:47:20 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2009-05-30 10:00:00 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2009-05-30 10:05:30 (16 lat temu) |