Str 15 z 18 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-05-29 07:46:44 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MywMidlands | Post #2 Ocena: 0 2009-05-29 09:40:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 04-05-2009 Skąd: Kettering |
Wiem, że jesteś biedny.
Inaczej zajmował bys sie teraz pomnażaniem swojego majątku a nie marnowaniem czasu na tym forum. Ależ ja tez jestem biedny! W ogóle nie pojmuję jak można być nie biednym. Czy ja zrobiłem komus jakies swiństwo? Za co miał bym byc bogaty? Sęk w tym żebyśmy nie byli biedni podwójnie. Bo jeśli bogaci przekonali biednych aby jeszcze na nich głosowali to zaiste umieja używać swego bogactwa. Bogaćmy sie w Duchu! I jeszcze: jeśli brytyjczycy, których polityka względem Polski była zawsze ta sama i zawsze dobrze nam znana, zdołali przekonac Polaków żeby głosowali za utrzymaniem sie przebogatych juz i wszechwładnych i poza społeczna kontrola partii-molochów aby mogli panować w ten co dotychczas sposób dalej, to zaiste dobrze wykorzystują swoją przewagę materialną i wpływy. To może oni jednak powinni rządzić światem skoro sa tacy mądrzy a Polacy tacy ... Czy wy naprawdę uważacie że dorośli faceci którzy mają zwyczaj przebierać sie w kuchenne fartuszki albo w habity druidów i tańcują przy pełni księżyca między dębami, są bardziej predestynowani do rządzenia innymi, to idźcie i głosujcie na nich, a będziecie mieli właśnie to co oni zamierzają wam zgotować. |
MywMidlands | Post #3 Ocena: 0 2009-05-29 09:54:38 (16 lat temu) |
Winston S.!
A czy ja mówie że pójde zagłosować na tych właśnie których wspomniałeś. Jest duży wybór miedzy tzw. Polakami. Mówię "tzw." bo jest mitem że poniewaz od Bugu do Odry ludzie mówia jednym polskim językiem to wszyscy sa Polakami. Polacy stworzyli pierwsza w historii unie europejska w skład ktorej wchodzili też Rusini, Litwini, Tatarzy, Żydzi, Ukraińcy, Ormianie, Białorusini, Łotysze, Estończyce i inni. Z wszystkimi tymi narodami wymieszani sa Polacy. Samych ludzi z domieszka krwi żydowskiej jest zdaniem niektórych 8 milionów Polaków. Poza tym sami Polacy to zlepek kilkunastu plemion ktore do dzis dnia różnia sie językowo. Ponadto mamy za przodków również ; Wandalów, Gotów, Mongołów, Niemców, Szwedów i innych. To juz jest około 29 narodowości którzy sa nazywani jednym słowem - Polak. Jest w czym wybierać. Powiedzonko "gdzie dwóch Polaków tam 3 partie" jest chybione. To nie o Polaków chodzi. Polanie stanowia okolo 10 % tych którzy posługuja sie językiem Polskim. |
Post #4 Ocena: 0 2009-05-29 10:06:14 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #5 Ocena: 0 2009-05-29 12:02:36 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: 2009-05-28 19:58:05, WinstonSmith napisał(a): Zieloni?, jak chcecie płacić £1.60 za litr paliwa i Jeszce wyższe rachunki za prąd i gaz -- to proszę bardzo. A ja myślałem że zieloni zapewnią każdemu jakiś wiatraczek w ogrodzie i baterie słoneczne na dachu i w ogóle nie trzeba będzie płacić za prąd ![]() Co do paliwa to może w końcu coś się ruszy w kwestii napędu elektrycznego albo innej alternatywy, bo dziś samochody działają w identyczny sposób jak wóz Daimlera i Benza - ponad 100 lat i zero postępu ![]() Anyway dobrze że pokazała się ta reklama zielonych i przełamała jednopartyjny monopol tego wątka ![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
|
|
Superlover | Post #6 Ocena: 0 2009-05-29 12:10:17 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat: Zauważ jak niedawno glosowali "nasi" parlamentarzyści w parlamencie europejskim w temacie rotmistrza Pileckiego. Ciekawi mnie jak glosowali Brytyjczycy. Z całym szacunkiem ale nawet głosowanie na temat wymiaru ochronnego leszcza ma nieporównanie większy wpływ na nasze życie niż głosowanie w sprawie Pileckiego (btw. konkretnie o czym bo zdaje się że on już dawno nie żyje? Jakaś uchwała ku czci jak mniemam) A system dwupartyjny jak może raczycie zauważyć cechuje wszystkie dojrzałe demokacje, z USA, UK, Niemcami, na czele (w przypadku Francji i Włoch można mówić o systemie 3-partyjnym ze względu na obecność silnej acz nie tak jak niegdyś frakcji komunistycznej) Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
Post #7 Ocena: 0 2009-05-29 12:18:16 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2009-05-29 12:38:38 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
roztocz | Post #9 Ocena: 0 2009-05-29 12:54:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
jesli ktos z Londynu mysli nad glosowaniem na Zielonych, polecam pod rozwage tego pana, ja chyba na niego zaglosuje:
Joseph Healy Joseph Healy was born and brought up in Dublin. He is a former International Coordinator of the Green Party. He served three years on the international committee. He stood as a European candidate for London in 2004 and as a local candidate in Southwark in 2006. He has worked closely with Green Party MEPs and other European Green parties. Joseph has a Ph.D in Eastern European Studies and speaks Russian and German. He was director of a London-wide disability charity 2004-2008. He has a strong interest in Eastern European, as well as health and disability issues. Trade Union and Health Issues Joseph is an active member of the trade union UNITE and is a delegate to the Southwark Trades Council. He has been campaigning for workers rights: • he strongly supported the campaign by Southwark Greens to introduce the London Living Wage of £7.50 per hour for all council employees and contractors • he strongly supports the right of migrant workers to a fair wage and to work legally. He fought passionately to save the emergency mental health clinic at the Maudsley Hospital in Camberwell. He is also the Vice Chair of the Patients Forum Ambulance Service (London). [ Ostatnio edytowany przez: roztocz 29-05-2009 12:55 ] Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
MywMidlands | Post #10 Ocena: 0 2009-05-29 13:40:37 (16 lat temu) |
A system dwupartyjny jak może raczycie zauważyć cechuje wszystkie dojrzałe demokacje, z USA, UK, Niemcami, na czele (w przypadku Francji i Włoch można mówić o systemie 3-partyjnym ze względu na obecność silnej acz nie tak jak niegdyś frakcji komunistycznej) Co takiego??? W USA dojrzała demokracja??????? Niedawno oglądałem film na youtubie gdzie pewien reżyser. ktorego nie udało sie władzy namówic na nieczyste rzeczy zwrócił uwage na to że obecnie wymienialnośc składu Kongresu Amerykańskiego jest mniejsza niz w Radzie Wierchownej CCCP za Breżniewa !!!!!!! Ldzie!!! Oszukano was!!!!!! To sa własnie skutki systemu 2-partyjnego. |