ciekawe podejście do pandemii

Str 26 z 50 |
|
---|---|
DariaT | Post #1 Ocena: 0 2009-07-22 06:46:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2009 Skąd: Londyn |
moja córka zachorowała na grypę, w tym samym czasie w jej klasie zachorowało 11 dzieci, lekarz zalecil pozostanie w domu ( ja byłam właśnie w samolocie do Polski...) i kosultacje telefoniczne, powiedział, że można podać tamiflu, bo jest to sg. sprawdziliśmy tamiflu na necie i odmówiliśmy, lekarz powiedział, że oczywiście jest to nasza decyzjai i nie musimy podawać. w tym samym czasie w Polsce dostałam wysokiej gorączki itp objawy i zadzwoniłam na infolinię, tam poproszono, zebym pojechała do lekarza albo szpitala na badania, ze szpitala przewieziono mnie w masce i ubraniu ochronnym do szpitala zakaźnego i zaczęto badania, nastepnego dnia czułam sie znacznie lepiej lekarka stwierdziła, że to faszywy alarm, po trzech dniach wyszłam do domu, w tym samym czasie w Londynie moja córka też zaczęła czuć się lepiej, byłam jednak bardzo zdziwiona kiedy dowiedziałam sie, że dzieci z klasy mojej córki spotkały się z okazji urodzin jednej z dziweczynek, były tam chore i zdrowe dzieci i nikt się nie przejmował tym, że inne mogą sie zarazić. zapytałam lekarkę z zakaźnego jak długo chory człowiek zaraża innych,a ona powiedziała, że do tygodnia od ustąpienia objawów, czyli wynika z tego , że w UK nikt się specjalnie nie przejmuje ile osób sie zarazi, nie wiedomo też ile osób jest naprawdę chorych na sg, bo nie robi się badań.
ciekawe podejście do pandemii ![]() |
Post #2 Ocena: 0 2009-07-22 09:29:12 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Jakobs | Post #3 Ocena: 0 2009-07-22 11:01:50 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
shepherd napisal:
Cytat: Bylem przed chwila u lekarza i powiegadalem z nim troche na temat szczepien przeciwko grypie i oto co powiedzial:
W polsce nie ma pieniedzy na zakup takich szczepionek, polska wycofala sie z szczepien przeciwko WZW oraz gruzlicy poniewaz nie stac nas na takie rzeczy a byly one refundowane. Powiedzial, ze to fantastyka ze w polsce beda szczepic, jednoczesnie przyznal, ze to ciekawe, ze inni sie szczepia dookola nas. W przypadku prawdziwej pandemii sprawy moga ulec zmianie, tzn jak wejda przepisy miedzynarodowe, to jedynym czym mozna sie uchwonic przed szczepieniem to jakas powazna choroba przewlekla jak np. AIDS, powiedzial, ze nie widzi innego sposobu aby sie uchronic przed szczepieniem. Musza stwierdzic oslabienie twojego organizmu aby Ci jej nie podac. Teraz jak tu ktos slusznie napisal, sa dwie serie szczepienia, rzeczywiscie po pierwszej, twoj organizm jest zajety produkcja przeciwcial na danego wirusa i jest w tym czasie bardzo oslabiony!!! Tzn jak zaatakujesz go czyms innym to po tobie :/ i to bardzo szybka smierc. Powiedzialem mu tez, ze to dziwne, ze Baxter i Novartis dostaje immunited na roszczenia, poniewaz szczepionka powinna byc bezpieczna!! Lekarz mi przytaknal. Czyli juz wiemy, ze pierwsza szczepionka jest prawdopodobnie bezpieczna, bedzie ona zyskiwac na zaufaniu, ale to co drugie maja podac to nikt tego nie wie. Si vis pacem, para bellum.
|
reivilo | Post #4 Ocena: 0 2009-07-22 13:01:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat: 2009-07-21 17:29:40, krunschwitz napisał(a): Kilka postów wyżej wyjaśniłem jak się klasyfikuje przypadki SG w UK.Nic dodać,nic ująć. mowisz o tej diagnozie przez telefon? btw czy jest ktos kogo znacie kto mial robione badania potwierdzajace ze jest to TEN a nie inny wirus ![]() Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
Jakobs | Post #5 Ocena: 0 2009-07-22 13:24:14 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2009-07-22 13:01:05, reivilo napisał(a): Cytat: 2009-07-21 17:29:40, krunschwitz napisał(a): Kilka postów wyżej wyjaśniłem jak się klasyfikuje przypadki SG w UK.Nic dodać,nic ująć. mowisz o tej diagnozie przez telefon? btw czy jest ktos kogo znacie kto mial robione badania potwierdzajace ze jest to TEN a nie inny wirus ![]() chyba chodzi o to: Cytat: 2009-07-20 19:04:15, krunschwitz napisał(a):
Każdy przypadek grypy(nawet tej najzwyklejszej)jest automatycznie klasyfikowany w UK jako Swine Flu.Wiem to ,bo mam znajomych pracujących w NHS.Mają nakaz odgórny klasyfikowania każdej grypy jako świńskiej. czyli jezelu masz tylko zwykle przeziebienie, angina, czy wkoncu normalna grype to i tak GP z nakazu NHS zdiagnozuje u ciebie SG. Tak wiec sama grypa niema co sie zabardzo przejmowac, jest ona do wyleczenia i to domowymi sposobami. Najwieksze niebezpieczenstwo dla naszego zycia to szczepionki ! Si vis pacem, para bellum.
|
|
|
krunschwitz | Post #6 Ocena: 0 2009-07-22 13:25:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Cytat: 2009-07-20 19:04:15, krunschwitz napisał(a): Każdy przypadek grypy(nawet tej najzwyklejszej)jest automatycznie klasyfikowany w UK jako Swine Flu.Wiem to ,bo mam znajomych pracujących w NHS.Mają nakaz odgórny klasyfikowania każdej grypy jako świńskiej. Nie dajmy się zwariować:-W Mówię o tym. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
reivilo | Post #7 Ocena: 0 2009-07-22 13:42:14 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
no jesli telefonicznie beda dignozowali kazde przeziebienie jako SG to faktycznie szybko zrobi sie z tego epidemia .....czy pandemia
![]() grunt to nie dac sie zwariowac ![]() Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2009-07-22 13:42:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zdaje sie, ze u mnie w pracy wlasnie buduja jakies centrum dystrybucji Tamiflu. Ma byc gotowe do piatku.
Carpe diem.
|
DariaT | Post #9 Ocena: 0 2009-07-22 20:58:16 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2009 Skąd: Londyn |
Marciniak, ludzie umierają im na anginę, bo przez telefon to można postawić diagnozę i stwierdzić, że ktoś jest pijany i to nie zawsze, bo oprócz alkoholu może mu coś jeszcze dolegać,
syn znajomego leżał w domu na sg, a okazało się , że ma anginę i gdzyby znajomy nie pojechał z nim prywatnie do lekarza, to nie wiadomo co by się stało. Wyraźnie sobie nie radzą z sytuacją.... przez pierwsze tygodnie interesowały ich tylko osoby wracające z meksyku, a jak dzwonił ktoś z grypą i mówił, że miał kontakt z kimś z meksyku i źle się czuje, to lekarz mówił, że ma takie zalecenia i już, czyli pozwolili, żeby to im sie rozlazło po wyspie, a teraz każdemu dają tamiflu... |
Post #10 Ocena: 0 2009-07-22 21:19:32 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|