MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 4 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

LiLia38

Post #1 Ocena: 0

2009-03-25 11:06:41 (16 lat temu)

LiLia38

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 15-02-2009

a kto pracuje za nizsza od swoich kwalifikacji?hehe.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

miriam57

Post #2 Ocena: 0

2009-03-25 12:24:29 (16 lat temu)

miriam57

Kobieta

Z nami od: 20-03-2009

jestem w podobnej sytuacji a moze wgorszej,przyjechalam do Angli 3 lata temu z curka do meza .mialo byc pieknie .Teraz niemam meza od stycznia nie pracuje popadam w depresje.niemam pienidzy pracy, i niema przyjaciul jestem sama .Tak jak ty pomagalam wszystkim jak tylko moglam nawet bralam pod swuj dach a teraz nima nikogo ,kto by pomogl mnie.W lutm zlozylam na zasilek dla bezrobotnych bo taki mi sie nalezy dwa i pul roku pracowalam mam homofis ale pienidzy nie.dobrze ze masz wsparcie od meza ipieniadze na powrut.bo ja tego nawet niemam.

Do góry stronyOffline

scolls

Post #3 Ocena: 0

2009-03-25 12:36:06 (16 lat temu)

scolls

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2006

Witam serdecznie.Widze że jednak kryzys daje się we znaki.Ja przyjechałem do Uk wraz z żoną 3 lata temu.Jak do tej pory obydwoje mieliśmy prace.Do czasu.Zostałem zwolniony w lutym tego roku i jak do tej pory nie mam pracy(na szczęscie żina pracuje i nieżle zarabia)Co do powrotu to proponuje przeczytać atrykuły w polskich gazetach lub e necie o tych co wrócili i...ZAŁAMALI się.Po prostu polska rzeczywistosc jest taka jaka jest i jeśli masz zapewniona prace(według mnie min. około 2000zł netto) to warto wracać w przeciwnym razie odradzam.Swoja drogą tam skad pochodzę(centralna wlkp.)na dzień dzisiejszy nie ma pracy za 700zł!!!!!!!Jesli chodzi o pomoc i polskich "przyjaciół" to u mnie sprawa wygląda identycznie.Pomagałem wszystkim(więcej nie będe) a jak sam potrzebuje pomocy nie ma nikogo.STANDARD!!!!Pozdrawiam i życze tak czy owak podjęcia trafnej decyzji.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-03-25 13:24:50 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

emily37

Post #5 Ocena: 0

2009-03-28 10:11:06 (16 lat temu)

emily37

Kobieta

U mnie mija miesiąc od złożenia dokumentów o zasiłek i HB Jak na razie żadnych odpowiedzi-czekać Pracy jak nie było tak nie ma Chodzimy obydwoje na interviev wypełniamy aplikacje ,zostawiamy numery telefonów i na tym się kończy.Konto się coraz bardziej wyszczupla A znajomi nawet nie zadzwonią i się nie spytają czy jeszcze żyjemy No cóż rzeczywistość Gdyby nie dziecka szkoła pewnie byśmy zjezdzali na święta do Polski.Ale to ostatnia klasa primary i przed nim egzaminy w maju.Chcielibyśmy dotrwać do tego czasu Jak znając polskie obyczaje to pewnie byłby problem w przeniesieniu w połowie roku szkolnego.Jak do tej pory fajnie się zyło starczało na wszystko.W Polsce mogłam sobie pomarzyć że kiedykolwiek będę nosić firmowe ciuchy ,buty a tu no problem.Pewnie tego będzie brakować że nie musiałam sobie niczego odmawiać I dobija mnie myśl że znowu wróce do pracy po 10-12 godzin.Jak wyjde rano tak wrócę wieczorem.Ale pewnie będziemy szczęsliwi bo na swoim i u siebie Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #6 Ocena: 0

2009-03-28 10:29:20 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jarek_jan

Post #7 Ocena: 0

2009-03-28 10:32:50 (16 lat temu)

jarek_jan

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2009

tlenka, bardzo mi sie podoba Twoje nastawienie. Tak trzymaj :-) Ja tez wracam, ale jeszcze nie teraz ... Powodzenia
Jarek

Do góry stronyOffline

emily37

Post #8 Ocena: 0

2009-03-28 10:50:05 (16 lat temu)

emily37

Kobieta

Dzieki że nie jestem sama.Myślałam ze to tylko ja się w takiej sytuacji znalazłam Ale widze że jest nas wielu Niektórzy uważaja że to jest porażka .Ale ja myśle inaczej.PRZYJECHAŁAM żeby spłacić kredyt pomóz rodzicom i mnie się udało ,zdązyłam.Nigdy nie zamierzałam zostać tu na stałe tylko na parę lat Gdy powiedziałam kuzynce że wracamy to stwierdziła ze to wstyd tak bez niczego do Polski po tych trzech latach Z TEGO CO WIEM TO NIKT SIĘ TU MAJATKU NIE DOROBIŁ ,chyba że mieszkał na kupie i jadł zupki chińskie Ja wiem to wszystko zazdrość że im sie nie udało wyjechać i zobaczyć jak to jest w rzeczywistości A początki nie były łatwe trzeba było się dorabiać wszystkiego od początku-od łyżeczki No i nadszedł czas aby to zostawić JA NIE ŻAŁUJE BYŁA TO FAJNA PRZYGODA ,Życzę ci TLENKA wszystkiego dobrego ,,na nowej drodze życia,,:-);-)

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #9 Ocena: 0

2009-03-28 11:17:43 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-03-28 11:59:24 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,