MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 3 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-03-21 16:02:48 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Uwaga moderatora: Post usunięty przez moderatora forum /off topic/.

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-03-21 17:31:36 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Jeżeli mój post był "off topic" to post marciniaka do którego się odnosił (nawet zacytowałem) też musi być "off topic" a mimo to nie został usunięty. Czy to znaczy że marciniak jest użytkownikiem jakiegoś wyższego stopnia czy jak?

Sorry że zaśmiecam, ale nie mogę skierować tego pytania na PW bo nie wiem kto konkretnie usunął mój post, nie podpisał się :-(
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stokesay

Post #3 Ocena: 0

2009-03-21 18:50:32 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Jak sam stwierdziłeś Twój post odnosił się do postu Marciniaka i myślę, że cel był dość jasny i czytelny, wystarczy przytoczyć ostatnie słowa
Cytat:
a ty tak o tych zasiłkach trąbisz jakby wszyscy albo większość była na zasiłku weź się lecz człowieku

Co do zacytowanego postu Marciniaka, to jakoś podobnej dygresji nie widzę...
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Ronincheltenham

Post #4 Ocena: 0

2009-03-21 20:15:12 (16 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Witam,
ja na swoim przykładzie mogę opowiedzieć swoą historię.
W listopadzie zeszłego roku sam się zwolniłem z dobrej posady, byłem kurierem w DPD. Zarabiałem całkiem niezłe pieniądze ale córa za cholerę nie chciała chodzić do przedszkola a już niebawem szkoła więc podjeliśmy decyzję ze wracamy ale właśnie praca co z nią. ziałęm pod uwagę że do kogoś pracować nie pojdę więc otworzyliśmy w UK firmę i zajeliśmy się handlem odzieżą. Z rożnymi efektami ale jakoś idzie, raz lepiej raz gorzej ale jakiś grosz jest.
Przywozimy ją sami lub firma wysyła nam ją kurierem do Polski.
Dodatkowo możecie się śmiać ale kupiłem dobrą piłę motorową , mam zamiar kupić jeszcze kilka narzędzi typu kosa spalinowa, kosiarka itp. i wykonywać usługi dla ludności, zacząłem od wyrębu lasów i sprzedaż drzewa kominkowego. Narazie wyrabiam sobie chody u leśniczych, nie mylić z kombinowaniem ;) Ale już mamy kilku klientów na drzewo i jakoś się będzie kręcić. W PL naprawdę nie jest łatwo, ale naprawdę niewiele wystarczy aby zacząć.
Trzeba sporo samozaparcia i weny twórczej.
Czy to była słuszna decyzja , to pokaże czas.
Ja wam powiem jedno jeśli wracacie do PL i macie w UK przyjaciół to zapomnijcie o nich, kontakty możecie skasować z waszych komórek, emaili itp
Bądźcie twardzi a Polska to piękny kraj chociaż pełen absurdów.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

anneczka

Post #5 Ocena: 0

2009-03-21 20:24:00 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

Tak czytam te wasze posty i nie wiem co mysleć....utrata pracy, powrót do polski???? ale do czego?? Ja narazie nie mogę narzekać, oboje mamy prace, syn zaczał chodzić do przedszkola a córcia rośnie...nie wiem co byśmy zrobili gdybyśmy potracili prace...mieszkanie stoi w polsce puste....czy warto było by wracac tylko do domu skoro perspektywa pracy w polsce wogule nie jest obiecująca na najblższe lata....wychowaliśmy sie tam, znamy ludzi obyczaje i wszystko rozumiemy i znamy....co z tego skoro byśmy z miesiąca na miesiąc ciułali złótówki aby ich tylko nie brakło....fakt byli byśmy wśród bliskich ale pojawiły by sie inne problemy których tu, w angli człowiek tak bardzo nie odczuwa....pozdrawiam wszystkich w trudnej sytuacji..... trzymajcie sie i nikomu nie polecam powrotu do polski chyba, że naprawde ma do czego:)
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Van_Helsing

Post #6 Ocena: 0

2009-03-25 09:30:45 (16 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Trzeba miec do czego wracac w Polsce gdyz obecne czasy nie sa najlepsze do powrotu. Jezeli jest pomysl na siebie i narzedzia do wykonania tego to mozna probowac.. Zawsze w razie bardzo trudnych warunkow mozna do UK wrocic aczkolwiek to juz nie bedzie takie latwe...
Co do przyjaciol - no o nich niestety trzeba dbac ;-)

Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

LiLia38

Post #7 Ocena: 0

2009-03-25 09:40:55 (16 lat temu)

LiLia38

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 15-02-2009

Przyjaciol..wielu,tylko trzeba umiec te przyjaznie utrzymac.mam je,bo umiem byc Polka na obczyznie.dlatego nie tesknie,pozdrawiam nastepnych przyjaciol,jestem otwarta i w zadnym wypadku nie przeciw rodakom:)

Do góry stronyOffline

LiLia38

Post #8 Ocena: 0

2009-03-25 09:45:52 (16 lat temu)

LiLia38

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 15-02-2009

Mieszkam tam gdzie jest praca POLSKA dalA MI W KOSC ,coz wiecej dodac?brak slow.marzenia,plany?jakie?dla mnie miejsca tam nie ma ,nie bylo.czemu?dlaczego?nawet nie ma kogo sie spytac....

Do góry stronyOffline

jarek_jan

Post #9 Ocena: 0

2009-03-25 09:47:07 (16 lat temu)

jarek_jan

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2009

Cytat:

2009-03-21 20:15:12, Ronincheltenham napisał(a):
Ja wam powiem jedno jeśli wracacie do PL i macie w UK przyjaciół to zapomnijcie o nich, kontakty możecie skasować z waszych komórek, emaili itp

Moglbys wytlumaczyc czemu? Pytam, bo moi znajomi wrocili (niestety dla mnie) ale ciagle utrzymujemy kontakt i sie widujemy jak tylko jestem w PL.
Jarek

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-03-25 11:01:49 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie rozumiem w czym rozpacz, raz na wozie raz pod wozem, zarabialiście dobrze to znaczy ze macie kwalifikacje, a to postawa do szukania co najmniej tak samo intratnej pracy, a znalezienie nieco słabszej nie powinno być trudne, bo jesteście lepsi niż ci co się o nią ubiegają tradycyjnie.
nie widzę powodu by po kilku latach siedzenia za biurkiem na jakiś czas zahaczyć się i zmywać gary i dać sobie czas na przeżycie i znalezienie pracy

No chyba ze w Polsce macie do czego wracać, macie tam lepszą prace to fakt nie ma co się zastanawiać

No i po powrocie do polski zawsze można wrócić jeszcze raz... poza tym jest tyle fajnych krajów
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,