MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

4ary

Post #1 Ocena: 0

2009-03-20 15:11:14 (16 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Jesli macie do czego wracac, czujecie ze tam jest wasz dom i cala rodzina tego chce to nie ma sie nad czym zastanawiac. Lzej z praca w Polsce nie jest, ale na wyspe zawsze mozna wrocic gdy sytuacja sie ustabilizuje.

[ Ostatnio edytowany przez: 4ary 20-03-2009 15:13 ]

To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2009-03-20 16:07:49 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Emily, a z czego bedziesz zyc w Polsce? Jakie masz perspektywy znalezienia pracy/dobrej pracy?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-03-20 16:10:14 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-03-20 16:55:40 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #5 Ocena: 0

2009-03-21 08:32:10 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-03-20 13:39:12, emily37 napisał(a):
Może zacznę od początku.Mieszkamy w Anglii od 3 lat Do tej pory dobrze nam się powodziło ,obydwoje z mężem mieliśmy pracę dziecko nadal uczęszcza do szkoły- w tym roku kończy primary.Aż tu nagle w grudniu zlikwidowano mój zakład pracy No cóź kryzys dobrze że mąż ma dobrze płatną prace-damy radę.Cieszyliśmy się do lutego gdy u niego nastąpiła redukcja i 100 osób na bruk Czyżby sen o Anglii dobiegał końca Aktualnie czekamy na zasłek A pracy jak nie było tak nie ma Codziennie dziesiątki telefonów wysyłanych cv i na tym koniec W naszym regionie na jedno miejsce pracy przypada 60 osób Z tego co widac to pierwszeństwo mają Angole Od trzech dni męża dopadła depresja-jak to się mówi faceci nie płaczą - a jednak Dziecko ciągle się pyta kiedy wrócimy do Polski do dziadków do jego piesków Przed nami dylemat wracać czy zostać i czekać na cud?Jak na razie przyszła deprecha - co robić? W Polsce zostawiliśmy dom który wybudowaliśmy tuż przed naszym przyjazdem do Anglii Zdążyliśmy pospłacać wszystkie kredyty -cel osiągnięty Tęsknimy bardzo każdy wyjazd z Polski kończy się płaczem Dziecko chce już wracać Każdy weekend to samotnia.Nie mamy dużego grona znajomych ponieważ nigdy do nich nie pasowaliśmy Nie potrafiliśmy żyć z tygodnia na tydzień od wypłaty do wypłaty-ciągłe balangi.Mieliśmy jakies cele w życiu do których dążyliśmy i marzenia co się spełniały.Jak ktoś potrzebował naszej pomocy to byliśmy na każde zawołanie- naprawić samochód ,remont domu.Nazywam męża MATKA TERESA Z KALKUTY.Teraz gdy to my potrzebujemy dobrego słowa-nie mamy wsparcia znikąd -nikt cię nie zaprosi na szklankę herbaty.Mamy dość i przed nami prawdopodobnie podróż do domu Może nie będzie tak łatwo jak tutaj ale u siebie ,będę miała kolana na które będę mogła się wypłakać PROSZĘ O refleksje,może ktoś jest w podobnej sytuacji Życzę wszystkim powodzenia i wytrwałości w dązeniu do celu

Reasumujac przyjechaliscie do UK, zeby zarobic na splacenie domu w Polsce - celu dopieliscie - jak piszesz powyzej. Chyba byly wasze zalozenia takie, ze jak tego dokonacie to wracacie na wlasne wlosci? I z tego co piszesz wnioskuje, ze to obiecywaliscie rowniez synowi.

Czyli czy macie prace czy nie - nie ma zadnego znaczenia. Wdrazacie w zycie swoje pierwotne plany i nie ma powodu do zadnej depresji a wrecz przeciwnie - powod do radosci z osiagnietego sukcesu:-W

Przy wyjezdzie nie zostawiacie za soba nic czego by wam bylo szkoda - ani dobrej pracy, ani dobrych znajomych ani dziecko nie porzuca w polowie szkoly. Ja widze tylko same plusy:-W
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

emily37

Post #6 Ocena: 0

2009-03-21 10:21:32 (16 lat temu)

emily37

Kobieta

Z nami od: 20-03-2009

Dzięki bardzo za wszystkie słowa otuchy.Fakt że cele które planowaliśmy osiągnąc zostały dopięte.Ale ta rozterka nie daje mi spokoju.Serce mówi wracaj, rozum mówi zostań Ja wiem że ciężko jest komuś doradzać -ostatnie słowo należy do mnie.Najbardziej martwie się o dziecko że po trzech latach wróci do polskiej szkoły z lepszą znajomością angielskiego niż polskiego Narazie dajemy sobie czas-miesiąc ,dwa .Zasiłku jeszcze nie mamy i się obawiam że spłuczemy się ze wszystkiego Opłaty -właśnie przyszedł rachunek za gaz i prąd 450pound.A chciałabym wrócić z jakimiś zaskórniakami co by wystarczyły dopóki się nie znajdzie pracy Pożyjemy-zobaczymy Pozdrawiam wszystkichi jeszcze raz dzięki za wasze opinie

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #7 Ocena: 0

2009-03-21 10:22:17 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-03-21 10:29:25 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #9 Ocena: 0

2009-03-21 13:48:55 (16 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Emily zanim wrócisz z dzieckiem do Polski przeczytaj prosze ten artykuł http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/23190/Szkoly-nie-sa-gotowe-na-powrot-Polakow-z-Wysp
Wiem, że pewnie nie we wszystkich szkołach jest tak samo, ale ja bym chyba nie zaryzykowała. Każdy kryzys kiedys się skończy. Z drugiej strony macie w kraju dom, a to jednak spory kapitał. Nie zazdroszcze Ci, a w zasadzie Wam. Macie ciężki orzech do zgryzienia. Tak czy inaczej powodzenia.

[ Ostatnio edytowany przez: justin1976 21-03-2009 13:51 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2009-03-21 14:05:44 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-03-21 10:21:32, emily37 napisał(a):
Dzięki bardzo za wszystkie słowa otuchy.Fakt że cele które planowaliśmy osiągnąc zostały dopięte.Ale ta rozterka nie daje mi spokoju.Serce mówi wracaj, rozum mówi zostań Ja wiem że ciężko jest komuś doradzać -ostatnie słowo należy do mnie.Najbardziej martwie się o dziecko że po trzech latach wróci do polskiej szkoły z lepszą znajomością angielskiego niż polskiego Narazie dajemy sobie czas-miesiąc ,dwa .Zasiłku jeszcze nie mamy i się obawiam że spłuczemy się ze wszystkiego Opłaty -właśnie przyszedł rachunek za gaz i prąd 450pound.A chciałabym wrócić z jakimiś zaskórniakami co by wystarczyły dopóki się nie znajdzie pracy Pożyjemy-zobaczymy Pozdrawiam wszystkichi jeszcze raz dzięki za wasze opinie

no to sie musisz zastanowic, czy przyjechalas tutaj zeby zarobic tylko na splate domu, czy rowniez chcialas zarobic na umeblowanie:-D. Jesli na dzien dzisiejszy nie odlozylas tyle co chcialas to z zasilkow raczej ci sie to nie uda.

Jesli chodzi o dziecko, ktore juz dzis nie pamieta polskiego to z roku na rok bedzie gorzej. (Swoja droga dziwi mnie to przy dwojgu rodzicach Polakach, i ciaglych kontaktach z dziadkami - ale mniejsza o to). Wydaje mi sie, ze wy jednak nie planowaliscie powrotu do Polski tuz po zarobieniu na splate domu - gdyby tak bylo dopilnowalabys, zeby dziecko bylo przynajmniej dwujezyczne, a nie bardziej angielsko niz polsko jezyczne. Ale to mozna wszystko szybko nadrobic.

Piszesz 'serce mowi wracaj - rozum mowi zostan'. Szczerze powiedziawszy nie rozumiem w takim razie rozumowania. Z zasilkow chcesz odlozyc te zaskorniaki, zwaszcza ze nie masz zadnych gwarantow a rachunki przychodza?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,