|
|
---|---|
ewel122 | Post #1 Ocena: 0 2009-01-26 17:30:48 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2008 |
moze ktos moglby mi pomoc ....otoz moj maz miesiac temu mial wypadek samochodowy ,oczywiscie nie jest sprawca wypadku -on został uderzony przez inny samochod .niestety nasz samochod zostal calkowicie zniszczony i został przez nasza firme ubezpieczeniowa skasowany . kupilismy ten samocchod za 3 tys funtow samochod w jak najlepszym stanie ,super jezdzil bez problemu przechodzil mot itp... nigdy nie mielismy z nim zadnych problermow !
oczywiscie po tym jak dowiedzielismy sie o tym ze samochod nadaje sie na kasacje zaczelismy dopytywac sie o odszkodowanie -wspomne ze przez 2 lata dla tej firmy placilismy (1rok -91funtow ,2rok-77fmieslismy full opcje ) ubezpieczenia.z kupnem ubezpiecznia nie bylo zadnych problemow . teraz otrzymalismy list od naszej firmy ubezpieczeniowej ze nie otrzymamy zadnego odszkodowania poniewaz w 2006 roku nasz samochod mial stluczke i zostal write off przez tamta firme ubez i powinien sie znalesc na zlomie na skasowanie ale koles nam go sprzedal oczywiscie wczesniej naprawil.(my samochod kupulismy w 2007 maj ) i o niczym nie wiedzielismy -w zyciu bym nie powiedziala ze ten samochod byl uszkodzony !!!!!! poza tym w liscie byly wypisane rozne glupoty ze niby moj maz nie jest rezydentem w uk 4 lata a ich firma tego oczekuje ze wszyscy kierowcy ,maja byc minimum 4 lata aby ubezp.samochod(a maz mieszka i pracuje tu 5lat ).poprostu paranoja !!!!! zostalismy bez pieniedzy i bez samochodu !!!!! ja uwazam ze skoro samochosd mial byc skasowany to tak powinno sie stac i nigdy nie powinien wrocic na drogi rowniez nigdy zadna firma nie powinna go ubezp.a teraz oni nam powiedzieli ze to nasz problem ze mamy spr.samochod(teraz wiem )ale za co ja im placilam 2 lata za ubezpiecznie !!!! ???? bylam dzis na policji i tam rowniez powiedzieli ze samochod nie powinien nigdy wrocic na drogi i ze to wina firmy ubezp. i powinni nam oddac pieniadze ktore placilismy dla nich przez te 2 lata a sa to nie m,ale pieniadze ;/ moze jest tu jakis prawnik albo ktos kto sie zna na prawie angielskim i zechce mi doradzic ! bardzo prosze o jakies wskazowki albo rady !dzieki sliczne |
Post #2 Ocena: 0 2009-01-26 17:39:16 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Rektaj | Post #3 Ocena: 0 2009-01-26 18:07:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2007 Skąd: Newport South Wales |
ciekawe co to za firma ze zlomuje i nie wypalca...
z tego co wiem firma ubezp. moze auto zezlomowac jesli zgodziliscie sie na kwote odszkodowania.... bo przeciez moglibyscie sie zdecydowac zeby zatrzymac "wersje powypadkowa" tzw. salvage. (choc moze maja jakies dziwne warunki umowy) Nie martwilbym sie o prawniow na tym etapie bo w przypadq instytucji finansowych nalezy odwolywac sie do FOS a tam (mam nadzieje) powinien znalezc sie ktos kto w ojczystym jezyq bedzie mogl pomoc. Zanim jednak FOS to musicie zlozyc skarge na pismie( do ubezpieczyciela), choc przed tym dowiedzialbym sie (od ubezpieczyciela) co musicie zrobic (jakie KOPIE papierow przeslac) zeby udowodnic ze maz jest w UK dluzej niz 2 lata. A na przyszlosc przed zaqpem nowego auta zrobcie HIP check zeby wiedziec w co sie ladujecie. Dla posiadajacych juz auta - JESLI AUTO ZOSTALO W PRZESZLOSCI ZADEKLAROWANE TOTAL LOSS innymi slowy WRITE OFF-strata calkowita, informacja ta powinna widniec na PIERWSZEJ STRONIE V5 czyli LOGBOOK Czym chata bogata, co ukradnie Tata.
|
ewel122 | Post #4 Ocena: 0 2009-01-26 18:24:19 (17 lat temu) |
hmmmm jutro wybieramy sie do cab moze tam nam cos doradza i wkoncu sie ruszy
![]() aha a auto kupilismy od polaka ktory anprawde nie wygladal na takiegi osztsta ![]() |
SiwyZmc | Post #5 Ocena: 0 2009-01-26 18:25:22 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
Wydaje mi sie ze sprawe bym kierowal do sadu i postraszyl tym firme ubezpieczeniowa. Z jakiej racji samochod ubezpieczyli jezeli:
1.samochod nie powinien byc na drodze 2.auto bylo rejestrowane i ubezpieczane na obcokrajowca bez 4-ro leniej rezydentury 3.pobierali oplaty przez dwa lata bez problemow. Wybierz sie do City Advice Bureau i porozmawiaj z nimi o sprawie jaka Cie spotkala. Na 100% sa z tego pieniadze do wyjecia....p.s napisz jaka to firma ubezpieczeniowa jako przestroga dla innych. |
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2009-01-26 18:40:25 (17 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2009-01-26 18:24:19, ewel122 napisał(a): hmmmm jutro wybieramy sie do cab moze tam nam cos doradza i wkoncu sie ruszy ![]() aha a auto kupilismy od polaka ktory anprawde nie wygladal na takiegi osztsta ![]() Zapewniam Cie ze malo ktory oszust wyglada na oszusta. Taka juz natura oszusta. |
ewel122 | Post #7 Ocena: 0 2009-01-26 18:58:08 (17 lat temu) |
firma ubezpieczeniowa to SWIFTCOVER:-Y
|
lapis0808 | Post #8 Ocena: 0 2009-01-28 12:51:54 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2009 |
Cytat: 2009-01-26 17:30:48, ewel122 napisał(a): moze ktos moglby mi pomoc ....otoz moj maz miesiac temu mial wypadek samochodowy ,oczywiscie nie jest sprawca wypadku -on został uderzony przez inny samochod .niestety nasz samochod zostal calkowicie zniszczony i został przez nasza firme ubezpieczeniowa skasowany . kupilismy ten samocchod za 3 tys funtow samochod w jak najlepszym stanie ,super jezdzil bez problemu przechodzil mot itp... nigdy nie mielismy z nim zadnych problermow ! oczywiscie po tym jak dowiedzielismy sie o tym ze samochod nadaje sie na kasacje zaczelismy dopytywac sie o odszkodowanie -wspomne ze przez 2 lata dla tej firmy placilismy (1rok -91funtow ,2rok-77fmieslismy full opcje ) ubezpieczenia.z kupnem ubezpiecznia nie bylo zadnych problemow . teraz otrzymalismy list od naszej firmy ubezpieczeniowej ze nie otrzymamy zadnego odszkodowania poniewaz w 2006 roku nasz samochod mial stluczke i zostal write off przez tamta firme ubez i powinien sie znalesc na zlomie na skasowanie ale koles nam go sprzedal oczywiscie wczesniej naprawil.(my samochod kupulismy w 2007 maj ) i o niczym nie wiedzielismy -w zyciu bym nie powiedziala ze ten samochod byl uszkodzony !!!!!! poza tym w liscie byly wypisane rozne glupoty ze niby moj maz nie jest rezydentem w uk 4 lata a ich firma tego oczekuje ze wszyscy kierowcy ,maja byc minimum 4 lata aby ubezp.samochod(a maz mieszka i pracuje tu 5lat ).poprostu paranoja !!!!! zostalismy bez pieniedzy i bez samochodu !!!!! ja uwazam ze skoro samochosd mial byc skasowany to tak powinno sie stac i nigdy nie powinien wrocic na drogi rowniez nigdy zadna firma nie powinna go ubezp.a teraz oni nam powiedzieli ze to nasz problem ze mamy spr.samochod(teraz wiem )ale za co ja im placilam 2 lata za ubezpiecznie !!!! ???? bylam dzis na policji i tam rowniez powiedzieli ze samochod nie powinien nigdy wrocic na drogi i ze to wina firmy ubezp. i powinni nam oddac pieniadze ktore placilismy dla nich przez te 2 lata a sa to nie m,ale pieniadze ;/ moze jest tu jakis prawnik albo ktos kto sie zna na prawie angielskim i zechce mi doradzic ! bardzo prosze o jakies wskazowki albo rady !dzieki sliczne Witaj ! zajmuje sie profesjonalna pomoca osoba pokrzywdzonym w wypadkach jesli do dzis nie udalo Ci sie rozwiazac swojego problemu to prosze o telefon lub komtakt na skype Marcin Kowalik 07809608111 lub skype covala75 pozdrawiam i czekam na ewentualne informacje |
|