Str 4 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-01-11 09:05:46 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2009-01-11 09:55:28 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
vitek | Post #3 Ocena: 0 2009-01-11 10:30:26 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-01-11 09:55:28, walker napisał(a): poprawianie innych a nawet wysmiewanie maja bardzo wiele z brakiem szacunku to chyba zależy od osoby poprawianej. Ja na ten przykład nie mam nic przeciw temu żeby mnie poprawiano. I nie uważałbym tego za brak szacunku ani żadne takie, wręcz przeciwnie byłby to ze strony poprawiacza miły gest pozwalający mi zauważyć swój błąd i w przyszłości go nie powtarzać, czyli w jakiś sposób się rozwinąć intelektualnie Ale mam świadomość że podobnie myśli może 1% populacji... Pozostała część uważa każde zwrócenie uwagi na popełniony błąd czy to ortograficzny czy merytoryczny jako personalny atak na swoją osobę: poprawiasz mnie bo mnie nie lubisz, atakujesz, uważasz się za kogoś lepszego, i jakie tam jeszcze bzdury można do tego przypiąć [ Ostatnio edytowany przez: vitek 11-01-2009 10:33 ] The Mythbuster
|
malke | Post #4 Ocena: 0 2009-01-11 10:34:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
Oj widzę że sie temat rozkręcił tyle tylko że mnie nie chodziło o to o czym głównie piszecie.Temat ortografi był poruszany juz wiele razy aż do znudzenia,więc nie o to mi chodziło zakładając tego posta.
Pisłam raczej o odpowiedziach nie na temat.Np.ktoś pyta gdzie może znalez filmy z polskim lektorem a odpowiada mu sie żeby się lepiej nauczył języka i oglądał po angielsku albo jakaś mamuśka chciała sie dowiedzieć o benefity i zamiast child napisała czild czy jakoś tak i odrazu dawaj na nią że leniwa i niech się uczy języka. Tacy ludzie odrazu tracą u mnie szacunek i myslę że zwyczajnie z braku przyjaciół i cieknacej z nich goryczy wymądrzają sie i wyżywają na innych. Vitek forum to forum i nie wszyscy zaglądają tutaj aby sobie pożartować.Dla niektórych informacja na MW to jedna z niewielu opcji wybrnięcia z problemu. |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2009-01-11 10:42:16 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Moze i temat o bledach byl wiele razy na forum, ale co z tego wyniklo? Ci co robia bledy zaciekle sie bronia brakiem czasu na ich poprawianie, niechecia do uzywania programow, ktore poprawia bledy za nich itp.
Moze gdzies trzeba dac podwieszony link do tego pluginu Mozilli i moze ktos sie skusi. Swoja droga u mnie nie dziala. Powinien podkreslac kazde slowo zle napisane? Kiedys tez juz zainstalowalam bylo bez efektu. A tak z ciekawostek to na innym forum powstal temat nasmiewajacy sie z pisowni na tym forum. Nota bene wynikl z tego samego watku, ktory spowodowal powstanie tego watku na MW. Jesli ktos tak bardzo chce wytknac innemu zla pisownie to najlepiej robic to na PW. W ten sposob mozna dyskretnie zwrocic uwage bez zadnych zlosliwych komentarzy na forum. Carpe diem.
|
|
|
vitek | Post #6 Ocena: 0 2009-01-11 10:53:27 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-01-11 10:34:41, malke napisał(a): Vitek forum to forum i nie wszyscy zaglądają tutaj aby sobie pożartować.Dla niektórych informacja na MW to jedna z niewielu opcji wybrnięcia z problemu. Nie mogę uwierzyć że to właśnie pod moim adresem skierowałaś tę uwagę [shock][shock] ![]() ![]() ![]() The Mythbuster
|
malke | Post #7 Ocena: 0 2009-01-11 11:34:31 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2007 Skąd: Mansfield |
Cytat: 2009-01-11 10:53:27, vitek napisał(a): Cytat: 2009-01-11 10:34:41, malke napisał(a): Vitek forum to forum i nie wszyscy zaglądają tutaj aby sobie pożartować.Dla niektórych informacja na MW to jedna z niewielu opcji wybrnięcia z problemu. Nie mogę uwierzyć że to właśnie pod moim adresem skierowałaś tę uwagę [shock][shock] ![]() ![]() ![]() Vitku nie bierz tego do siebie.Ja osobiście lubie Twoje żarty i myślę że w realu bylibyśmy dobrymi fumflami ![]() Pozdrawiam Cie cieplutko w zimny dzień ![]() |
Post #8 Ocena: 0 2009-01-11 13:22:37 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
bloby00 | Post #9 Ocena: 0 2009-01-12 13:59:49 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
anmi - a ja się wcale nie czepiam, że mnie poprawiłeś
![]() ![]() ironiqus - po pierwsze, dziwna sprawa, że firefox przy ściągnięciu addonu ma sesje szyfrowane, po co? ![]() ![]() ![]() ![]() Richmond - racja, czasami nie podkreśla. Nie wiem jeszcze czemu, czy jest jakiś błąd, czy jest za dużo błędów jak np edytujemy jakiś post i się zawiesza, mhm. wiadkuju - nawet jak nie masz to możesz pisać z polskimi znakami. Troszkę to techniczne, ale jak ci zależy i się zapytasz, to ktoś na forum dokładnie ci wytłumaczy. ![]() ![]() ![]() A na koniec. Sam też nie pisałem ze sprawdzaniem i waliłem błędy o których istnieniu nawet nie wiedziałem - myślałem, że takie wyrazy się tak pisze! Trochę mi teraz głupio ![]() ![]() P.S. Ja nie mam nic przeciwko poprawianiu mnie - gdyby nie to, to np nadal bym używał jednego konkretnego słowa, które miało zupełnie inne znaczenie niż myślałem. Może być też na priva, żeby nie zaśmiecać niepotrzebnie (chociaż, może się przydać innym). [ Ostatnio edytowany przez: bloby00 12-01-2009 14:02 ] |
anneczka | Post #10 Ocena: 0 2009-01-12 14:13:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Cytat: 2009-01-11 10:34:41, malke napisał(a): Oj widzę że sie temat rozkręcił tyle tylko że mnie nie chodziło o to o czym głównie piszecie.Temat ortografi był poruszany juz wiele razy aż do znudzenia,więc nie o to mi chodziło zakładając tego posta. Pisłam raczej o odpowiedziach nie na temat.Np.ktoś pyta gdzie może znalez filmy z polskim lektorem a odpowiada mu sie żeby się lepiej nauczył języka i oglądał po angielsku albo jakaś mamuśka chciała sie dowiedzieć o benefity i zamiast child napisała czild czy jakoś tak i odrazu dawaj na nią że leniwa i niech się uczy języka. Tacy ludzie odrazu tracą u mnie szacunek i myslę że zwyczajnie z braku przyjaciół i cieknacej z nich goryczy wymądrzają sie i wyżywają na innych. Vitek forum to forum i nie wszyscy zaglądają tutaj aby sobie pożartować.Dla niektórych informacja na MW to jedna z niewielu opcji wybrnięcia z problemu. W CAŁOŚCI SIĘ Z TOBA ZGADZAM!!!! W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |