MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prezentacja Polski w brytyjskiej szkole

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AGALON

Post #1 Ocena: 0

2009-01-13 13:29:46 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Cytat:

2009-01-10 21:13:32, reivilo napisał(a):
A moze zamiast uczyc ich lamancow jezyka po polsku wykorzystac skojazenia typu
chest - czesc
It's a rubbish - I co robisz?

jak macie inne podajcie - moi znajomi anglicy sie ucza polskiego i z checia bym im popodrzucala pare takich skojazen.:-]

Wlasnie poszukiwalam najpopularniejszych slowek w j.polskim...hmm bez komentarza, co najczesciej sie pojawia...reivilo znalazlam takie skojarzenia j.w....nie wkleje ich tu.. zerknij sama tutaj.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #2 Ocena: 0

2009-01-13 14:15:47 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a ja bym skojazyla dzieciom polske z jakimis bajkami, wakacjami, zabawa:

krakow - smok wawelski, kopalnia soli wieliczka
torun - pierniczki
sopot - molo, plaza, zabawa...
koniecznie pokazala na mapie, powiedzial co jest stolica....te bajki to super pomysl, pomyslowy dobromir:)
do tego lamanie jezyka tez super...
ale nie za duzo o wszytkim tylko symbolicznie inzcej dzieci sie znudza.....mozna tez pokazac sliczna regionalne stroje...czy z kroakwa, czy z mazowsza, czy z kaszub....kolorowe, wyszywane ale zaznaczyc ze juz tak sie nikt nie ubiera....
i caly czas pamietac ze to sa male dzieci i szybko sie znudza jedym zagadnieniem.....

Do góry stronyOffline

joala8

Post #3 Ocena: 0

2009-01-13 14:28:18 (16 lat temu)

joala8

Kobieta

Z nami od: 11-01-2008

Nie wiem czy jeszcze aktualne -= ale na pewno jest to związane z polskimi dziećmi, które tam są i zaczęłabym od mapy i miejsc, z których dzieciaki przyjechały.

Ktoś tam wsopmniał o muzyce - to już raczej muzyka jakiej słucha młodzież, jako tło całosci

Oczywiście można zrobić taką prezentację jakiś sławnych Polaków, ale dzieciaki są małe i nie będą zbyt się interesować. Degustacja polskich smakołykow - w koncu mozna za prę funtów nabyc całkiem dobre słodycze w polskich sklepach.

Ja bym naucczyłaa dzieciaki wspólnej zabawy typu :tańczymy labada - (t ta w której tańcząc w kółku musimy chwytać się za rózne części ciała uszy, nosy, czy kostki:) - nawet dla kursach dla dorosłych to się sprawdza, a dzieciaki na pewno chwycą!
Mam dużo pomysłów, jak jakieś jeszcze potrzebne to pisz eulalia11@gazeta.pl - coś podrzucę!

et

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

anna69

Post #4 Ocena: 0

2009-01-13 14:34:44 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2009-01-13 14:28:18, joala8 napisał(a):
Nie wiem czy jeszcze aktualne -= ale na pewno jest to związane z polskimi dziećmi, które tam są i zaczęłabym od mapy i miejsc, z których dzieciaki przyjechały.

Ktoś tam wsopmniał o muzyce - to już raczej muzyka jakiej słucha młodzież, jako tło całosci

Oczywiście można zrobić taką prezentację jakiś sławnych Polaków, ale dzieciaki są małe i nie będą zbyt się interesować. Degustacja polskich smakołykow - w koncu mozna za prę funtów nabyc całkiem dobre słodycze w polskich sklepach.

Ja bym naucczyłaa dzieciaki wspólnej zabawy typu :tańczymy labada - (t ta w której tańcząc w kółku musimy chwytać się za rózne części ciała uszy, nosy, czy kostki:) - nawet dla kursach dla dorosłych to się sprawdza, a dzieciaki na pewno chwycą!
Mam dużo pomysłów, jak jakieś jeszcze potrzebne to pisz <a href="mailto:eulalia11@gazeta.pl" target="_new">eulalia11@gazeta.pl</a> - coś podrzucę!

tak tanczymy labada...pamietam, albo mam chusteczke hawtowana (wszytkie cztery rogi...kogo kochma kogo lubie rzuce mu pod ngi, tego kocham tego lubie tego pocaluje a chuteczke chwtowana tobie podaruje)...pamietacie to ...albo stary niedziedz mocno spi.....

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #5 Ocena: 0

2009-01-13 14:39:03 (16 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

DUZO zabaw ruchowych....ustaw dzieciaki w kolko....ty mow slowo po polsku a dziecko ,ktore ma pilke powtarza,potem kolejne lapie pilke i powtarza po tobie polskie slowko....wiele jest zabaw na podobnej zasadzie,pozagladaj na stronki o zuchach tam takich edukacyjnych plasow jest cala masa i przeksztalc je na swoje potrzeby...regulki sluchane na siedzaco nic nie dadza...dzieci po 5 min sie wynudza,bo na lekcjach wciaz siedza.....taka zabawa ruchowa jest dobra na poczatek Twoich zajec jak i na koniec....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

SiwyZmc

Post #6 Ocena: 0

2009-01-13 15:25:02 (16 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Ok zacznijmy od tego zeby im powiedziec gdzie Polska lezy na mapie....wspomnij ze to Europa (centralna a nie wschodnia). Nastepnie mozesz wspomniec o tym ze w Polsce mamy gory, morze i kraine jezior Mazury. Wspomnij o papiezu bo malo kto z nich wie ze to byl Polak i to jeden z najwiekszych. Koniecznie musisz im powiedziec ze zima jest zimno ale latem temperatury siegaja ponad 30stopni bo w ich glowach Polska=snieg+mroz 365 dni w roku.
Tak naprawde to jest tego troche zeby wspomniec o Polsce tylko kwestia taka ze nie wiadomo co tych dzieciakow zaciekawi.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,