MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kampania ateistów

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tom8104

Post #1 Ocena: 0

2009-01-17 13:05:12 (16 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Dlatego wlasnie ja nie mieszkam w Polsce bo mam prawo wierzyc w co chce lub nie wierzyc bo to moja prywatna sprawa. Jestem ateista i dlugo musialem walczyc o to zeby moje imie i nazwisko zostalo usuniete z list wiernych kosciola w Polsce. Nie akceptuje narzucania mi czegos z gory tak jak robi sie to we wszystkich religiach na swiecie. Kazda religia mowi ze oczywiscie akceptuje innych a niestety religia to glowny powod wiekszosci wojen i konfliktow na swiecie. Religia to nic innego jak tylko bardzo dobry niekonczacy sie biznes ktory zeruje na chorych biednych potrzebujacych ale tez np tak jak w stanach zjednoczonych na tych ktorym pieniadze zrobily z mozgu wode sodowa.
Nietety ale ludzie religijni to najbardziej zajadla i zaklamana grupa spoleczna a im bardziej religijni tym gotowa do bardziej idiotycznych pomyslow.
Jezeli ktos chce mnie przekonac ze Bog istnieje mi tego mowic nie musi niech idzie i powie to dziecku wykorzystywanemu przez ojca pedofila ze Bog istnieje kazdy ma swojego aniola stroza ale akurat jego aniol stroz jest pedofilem.....
Pozdrawiam
8-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2009-01-17 17:51:14 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Cytat:

2009-01-17 13:05:12, tom8104 napisał(a):
Dlatego wlasnie ja nie mieszkam w Polsce bo mam prawo wierzyc w co chce lub nie wierzyc bo to moja prywatna sprawa. Jestem ateista i dlugo musialem walczyc o to zeby moje imie i nazwisko zostalo usuniete z list wiernych kosciola w Polsce. Nie akceptuje narzucania mi czegos z gory tak jak robi sie to we wszystkich religiach na swiecie. Kazda religia mowi ze oczywiscie akceptuje innych a niestety religia to glowny powod wiekszosci wojen i konfliktow na swiecie. Religia to nic innego jak tylko bardzo dobry niekonczacy sie biznes ktory zeruje na chorych biednych potrzebujacych ale tez np tak jak w stanach zjednoczonych na tych ktorym pieniadze zrobily z mozgu wode sodowa.
Nietety ale ludzie religijni to najbardziej zajadla i zaklamana grupa spoleczna a im bardziej religijni tym gotowa do bardziej idiotycznych pomyslow.
Jezeli ktos chce mnie przekonac ze Bog istnieje mi tego mowic nie musi niech idzie i powie to dziecku wykorzystywanemu przez ojca pedofila ze Bog istnieje kazdy ma swojego aniola stroza ale akurat jego aniol stroz jest pedofilem.....
Pozdrawiam
8-)

Bardzo emocjonalny argument nie dajacy zadnej szansy wierzacym na zaprezentowania wlasnego zdania w nieosmieszajacy sie sposob.
Przyjmujac, ze ludzie sa wierzacy i akceptuja podzial na ZLO i DOBRO opisany przez ciebie przypadek jest kwintesencja takiej wiary. To ze BOG istnieje nie znaczy ze na Swiecie nie ma zla.
Pedofilia to ZLO w czystej formie. BOG (jesli istnieje) niewiele ma z tym wspolnego. A grupy spoleczne jakie opisujesz to FANATYCY RELIGIJNI a nie osoby wierzace - vide EKUMENIZM.

Reasumujac - mocno napisane choc chyba nie do konca przemyslane. Choc rozumiem, ze prezentujesz siebie jako osobo niewierzaca i wrecz niechetna jakiejkolwiek religii - to chyba ma nawet swoja nazwe --> WOJUJACY ATEIZM.

poz,
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,