Str 4 z 4 |
|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2014-12-08 11:04:49 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
I racja. Tzn. są silniejsze rzeczy, ale to sherry lub porto.
Też spożywam zresztą, tylko w innych momentach... |
Post #2 Ocena: 0 2014-12-31 18:53:47 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
martunia2302 | Post #3 Ocena: 0 2014-12-31 21:25:36 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2010 Skąd: Londyn |
Hiena-a pilas OysteBay? Tez ma dobra reputajce z win New Zeland.
Ja za to lubie i moge polecic Sancerre rose. A z nizeszej polki Blossom Hill. |
kinga77 | Post #4 Ocena: 0 2015-01-01 15:16:12 (10 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2008-12-25 11:37:36, krakn napisał(a): Cytat: 2008-12-25 10:23:12, stanislawski napisał(a): Zeby sie naprac, polecam wino z ryzu. Niemniej to malo ma wspolnego ze smakowaniem wina. Wino ryżowe to sake, fakt ma dziwny inny smak, wg mnie dobre do typowej japońskiej kuchni, by podkreślić danie, i tyle ![]() Wino ryżowe,to wino ryżowe,a sake to sake ![]() Robilam kiedyś i niezle wyszło.Ogólnie to zawsze mam cos pod schodami ![]() Z kupnych lubię roso i różne ,ale właśnie mam problem ze znalezieniem polslodkiego czerwonego,może ktoś wie jakie to może być? Pozdrawiam winiarzy ![]() |
paposki19 | Post #5 Ocena: 0 2015-01-01 19:36:32 (10 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2007 Skąd: SUFFOLK |
Wlasnie ryzowe "w/g Skrzycha"mam 6/01 zlewac do baniaka.
Ciekawe jak bedzie smakowalo,bo ostatnie bylo w smaku przedniego,mozelskiego rieslinga....mmmmmmm ![]() O Nadziejo...
Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...
|
|
|
kinga77 | Post #6 Ocena: 0 2015-01-01 22:01:11 (10 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2015-01-01 19:36:32, paposki19 napisał(a): Wlasnie ryzowe "w/g Skrzycha"mam 6/01 zlewac do baniaka. Ciekawe jak bedzie smakowalo,bo ostatnie bylo w smaku przedniego,mozelskiego rieslinga....mmmmmmm ![]() Robilam właśnie podobnie,tylko dodawałam pokrojone w plastry cytryne ,goździki, trochę ziaren pieprzu i ziela ang.Wyszło fajne winko chociaż nie było w nim nawet żadnych drożdży,bo akurat ich nie miałam Aktualnie(w ramach eksperymentu ![]() |
kinga77 | Post #7 Ocena: 0 2015-01-01 22:07:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Ryżowe ma to do siebie,ze niezależnie od pory roku da się zrobić. Jest proste do i tanie zrobienia,a efekt może być zaskakujący
![]() |
paposki19 | Post #8 Ocena: 0 2015-01-02 19:41:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2007 Skąd: SUFFOLK |
Ryzowe w/g Skrzycha nie da sie zepsuc,bo sprawdzona receptura.
![]() Ja dodawalem: 37 ziaren pieprzu,25 ziaren ziela ang. 2,5lyzeczki cynamonu i 3,5 lyzeczki mielonej galki muszkatulowej. Cukru waniliowego nie trawie,wiec nie dodaje ![]() Nie dodaje tez cytryny i kwasku...... O Nadziejo...
Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...
|