Str 7 z 10 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
vitek |
Post #1 Ocena: 0 2008-12-26 22:05:49 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Karjo możesz definitywnie okreslić swoją płeć (z ciekawości pytam).
Radziu cukrzyce i nadciśnienia biorą się raczej z niezdrowego trybu życia (siedzenie, brak ruchu, stres, objadanie się) niż jedzenia gotowych dań. A co do aspartamu zgoda, nie tykam świństwa, nie ma jak cukier! (w umiarkowanych ilościach!)
I może sam gotuj a nie dziewczyny zachęcasz leniu!
[ Ostatnio edytowany przez: vitek 26-12-2008 22:07 ] The Mythbuster
|

|

|
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2008-12-26 22:14:17 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2008-12-26 22:16:20 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
radziu_1974 |
Post #4 Ocena: 0 2008-12-26 22:27:12 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 |
vitku- nie chce polemizowac, ale cukrzyca ma kilka zarzewi choroby i tu masz racje ze jednym z nich- nawet zasadniczym- jest wlasnie tryb zycia
nie mniej jednak, powyzsze substancje maja nie mniejszy wplyw na choroby
Mam kolege- jeszcze z czasow liceum, ktory byl wyjatkowo aktywny fizycznie- w sumie najlepszy zawodnik w szkolnym klubie koszykowki i jeden z najlepszych w Szczecinie. Koles chorowal na cukrzyce, a lekarze wykluczyli podloze dziedziczne.
Poza tym wiadomo, ze jedna chorobe moze wywolac mnustwo czynnikow.
Powiem Wam, ze kiedy bylem tutaj w Londynie sam- bez mojej "gwiazdy" i "malych skarbow", jadlem kazde swinstwo, ale teraz...
Wole jak zonka cos upichci, bo poza tym, ze zdrowe, to poprostu poezja rozplywajaca sie w ustach.
Pozdrawiam i polecam wysmienita kuchnie naszych drugich polowek, samotnym- skutecznych poszukiwan naszych kochanych kucharek, albo w ostatecznosci- dobrej ksiazki kucharskiej.
   [ Ostatnio edytowany przez: radziu_1974 26-12-2008 22:31 ]
|

|
 |
|
radziu_1974 |
Post #5 Ocena: 0 2008-12-26 22:38:45 (16 lat temu) |
WinstonSmith...
co do tej wypowiedzi, to poprostu brak slow, ale nie mam zamiaru unizac sie do ich poziomu intelektualnego, a musialbym, by obiektywnie skrytykowac.
Szkoda jezyka strzepic, a na glupote, to i tak nic nie poradzimy to poprostu angielska choroba i chyba dziedziczna, bo rodza sie glupkami.
Dobrze, ze nie pisza, ze polowa polakow w ogole zyje w podziemiu w obawie przed czynnikami klimatycznymi, albo w niewiedzy, ze 2-ga Wojna Swiatowa sie skonczyla.
Przyznam, ze czytalem gorsze bzdury, wiec mnie to juz nie rusza.
Nie mniej jednak mam czesto nieodparta ochote pokazania tym "infantylnym potomkom Robin Hooda", kim jestesmy, na co nas stac. Pokazac im, ze polowa Anglikow wzieta do kupy, nie dorowna ani intelektualnie, ani manualnie garstce Polakow.
Pozdrawiam:-Y:-Y:-Y [ Ostatnio edytowany przez: radziu_1974 26-12-2008 22:40 ]
|

|
 |
|
|
marcinb |
Post #6 Ocena: 0 2008-12-26 22:58:59 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
czytajac twoj komentarz mam wrazenie ze do tej garstki jednak nie nalezysz - raz, z powodu tendencji do generalizowania co jest cecha chrakterystyczna dla ubostwa intelektualnego, dwa, ze chyba do konca nie wiesz kto to Al Gore.
No ale skoro piszesz, ze ludzie rodza sie glupkami...
 Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|

|

|
|
karjo1 |
Post #7 Ocena: 0 2008-12-26 23:05:48 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
To po kolei, WS, czy kazda bzdurke trzeba komentowac, sa rozne wyobrazenia ludzi o roznych krajach i rozne gafy sie trafiaja. Jak skomentujesz taka:
cyt. "Kancelaria Prezydenta i sam Lech Kaczyński popełnili kolejną gafę - tym razem przy okazji wizyty w Polsce Ala Gora. Na konferencji prasowej noblista stanął przy mównicy podpisanej "Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej". Lech Kaczyński z kolei zajął miejsce gościa - zauważył dziennik.pl."
Czy wobec tego L. Kaczynski zostal noblista,a A. Gore - prezydentem Polski  ?
Vitek, co to ma do rzeczy ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ?
Radziu, dobrze wspominasz o niektorych problemach cywilizacyjnych, jednak chyba nie jest najwlasciwsze obrazac gospodarzy, z goscinnosci ktorych korzystasz, a taka wypowiedz jest po prostu prostacka...
Zreszta Al Gore to Amerykanin, byly wiceprezydent USA  .
|

|
 |
|
radziu_1974 |
Post #8 Ocena: 0 2008-12-26 23:14:18 (16 lat temu) |
wiesz, moze jestem z innych regionow niz ty i nie wiem wielu rzeczy, ale nie slyszalem, aby gdzies w polsce brano dzieci pod ziemie celem oczyszczenia organizmu z trujacych substancji.
Moze nie znam calosci wypowiedzi i zbyt pochopnie ocenilem te..., ale czesto spotykam sie z wypowiedziami i relacjami na temat polakow- ociemnialych i zacofanych , i tak tez odebralem te wypowiedz.
Co do Al Gora, to rzeczywiscie nie wiele wiem, poza tym ze udzielal sie na rzecz przeciwdzilania globalnemu ociepleniu.
Ale to tyle, co jednak mysli na nasz temat, to sorki nie wiem
Przeczytalem jedynie fragment zamieszczony na forum i zrozumialem go tak - jak jego wymowna tresc` wskazuje.
Poza tym znam niekonwencjonalne sposoby na oczyszczanie organizmu, na poprawe zdrowia, czy kondycji, ale pierwsze slysze, aby bylo tak robione w polsce
Moze to nie byla ironia, czy dygresja, ale tak odebralem
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #9 Ocena: 0 2008-12-26 23:22:35 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie wiem co mial na mysli Al Gore, ale w Polsce, i nie tylko, sa znane miejsca lecznicze wlasnie pod ziemia, miedzy innymi w Wieliczce. Wieliczka tez kopalnia.
Ada
|

|
 |
|
radziu_1974 |
Post #10 Ocena: 0 2008-12-26 23:25:47 (16 lat temu) |
nie wiem, czy obrazam gospodarzy, czy wyrazam wlasne zdanie na temat tego- co czuje...
wielokrotnie mam wrazenie, jakby ktorys z moich przelozonych, mial ochote poglaskac mie po glowie i powiedziec:
"ty biedny durny Polaczku, widzisz ciesz sie ze pozwolilismy Ci tutaj na nas pracowac, bo tam, w tym Twoim biednym kraju, to albo bys z głodu zdechł, albo zapił sie się na śmierć"
Może to nie mądre co pisze, ale tak często czuje, szczegolnie, gdy potrafisz coś więcej niż szef.
Może niektorzy nigdy tego nie doswiadczyli, albo udaja ze tego nie ma i nie bedzie, ale ja to widze, czyje i przyznam- meczy mnie to bardzo.
Wypowiedzi, ktore moim zdaniem swiadcza o zacofaniu, glupocie itp., odbieram jako osobista zniewage.
Jestem Polakiem i jestem z tego dumny!!!
To na tyle, bo jak zauwazylem to temat forum byl inny...Pozdrawiam
Poza tym, to juz wspomnialem, ze przeczytalem wylacznie ten fragment wyciagniety z kontekstu, moze calosc zmienia swiatlo pogladowe AL Gora
[ Ostatnio edytowany przez: radziu_1974 26-12-2008 23:33 ]
|

|
 |
|