Str 3 z 3 |
|
---|---|
BlackJack | Post #1 Ocena: 0 2017-11-20 21:26:46 (8 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2011 Skąd: Glasgow |
Szukam pomyslu na prezenty- upominki swiateczne dla moich angielskich sasiadow. Rodzina 5-cio osobowe, rodzice plus 3 synow:19,16 i 10 lat.
Sasiadka zawsze nam robi prezenty na kazde swieta czy urodziny. Podpowiedzcie co mozna im kupic. Myslalam o koszu z polskimi smakolykami ale sa wyjatkowo wybredni jesli chodzi o jedzenie- oprocz polskich slodyczy nic naszego nie chca probowac |
Twinkle | Post #2 Ocena: 0 2017-11-20 22:13:02 (8 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Bardzo lubie obdarowywanie sie upominkami z przyjaciolmi,znajomymi czy sasiadami i sama czesto szykuje(w tym roku rowniez)rozne upominki.
Ja polecam sprawdzone i z doswiaczenia... -kubek z literka -kubki zestaw Mr Right i Mrs always Right(kupilam dla brata i bratowej w tym roku)moze byc tez Boss i Always Boss -Cieple skartpety ladnei zapakowane(rowniez dla mezczyzna jakies fikusne -swiece zapachowe(sama je uwielbiam i tez kupuje na prezenty polecam niezawodne swiece YANKEE -jakos fajny ciekawy termofor -fajny slodycz teraz jest ogromny wybor eleganckie opakowanie metalowe ciastek swiatecznych lub cukierkow -moze tp byc tez kosz pelen poslich slodyczy i kawa np -zestaw kubkow (wieza)ja dostalam takie z napisem paris i wieza Eiffla super preznt -mozna kupic gotowy zestaw kosmetykow dla kobiet i mezczyzn Ja zawsze kupuje jakis upominek i do tego dorzucam opakowanie swiatecznych cukierkow lub ciasteczek i ladnie zapakowane naprawe sprawi wiele radosci A szczere powiedziawszy nawet najmniejszy prezent zawsze sprawia niesamowita radosc. JA np w poprzednim roku dostalam od kuzynki ogromna niespodzianke,kalendarz na 2017 rok ze zdjeciami meza i naszych synow a nawet i wkrecili tam babcie rewelacja,co miesiac nowe zdjecia polecam!!! Zawsze dostaje jakies slodycze(mniam)swiece,skarpetki,kubki z reniferem ![]() Skarpety w radosne wzorki tez robia furore do tego dorzuc polskie ptasie mleczko lub jakis inne lakocie. A swoja droga dziwie sie ze sasiedzi tak boja sie sprobowac polskiego jedzenia. Niedawno bylo u mnie 2 facetow do piekarnika bo cos siadlo i wymienili na nowy a ja chwile wczesniej gotowalam pomidorowke i pachnialo w calym domu.I oni zachwycali sie zapachem wiec zaproponowalam im ze ich poczestuje polska zupa.Zebyscie widzieli jak oni wcinali te zupe,do dna.A bylo tam mnostwo warzyw,marchewek a co najciekwasze mowili ze pierwszy raz widza taka zupe(wiem zeBrytyjczycy miksuja zupy)mysleli ze to sosik jakis czy cos podobnego ![]() lake...
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2017-11-21 10:05:03 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Niedawno na forum Efka pochwalila sie pieknymi bombkami z polskimi wzorami folk, do tego dobra herbate/kawe, cos z lokalnych produkcji w farmer's shop/farmer's market, polskie slodycze w ladnym opakowaniu.
Naszym dawnym sasiadom kiedys dalismy album - przewodnik po ciekawych miejscach po Polsce, z trasami rowerowymi, szlakami konnymi, korzystaja do dzis z pomyslow, Polske odwiedzili kilka razy i polecaja znajomym. |
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2017-11-21 10:19:35 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
dzisiaj jeden anglik z pracy mowil mi o tych swiecach yankee ze zdjeciem podczas rozmowy o prezentach musze to pozniej obczaic
perfumy sa takie oczywiste jest to pojscie na latwizne z ktorego ja zawsze korzystalem ale tym razem mam zamiar sie troche wysilic i podarowac cos bardziej oryginalnego kiedys kupilem bylej taki wielki plakat mazaike ogolnie bylo to nasze zdjecie utworzone z tysiecy mini zdjec moga byc nasze lub jakies krajobrazy itp fajnie to wygladalo moge polecic |
BlackJack | Post #5 Ocena: 0 2017-11-21 13:26:43 (8 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2011 Skąd: Glasgow |
Dzieki wielkie za pomysly. Cos napewno wykorzystam.
Co do polskiego jedzenia to oni sa jedyna rodzina z jakimis uprzedzeniami albo dziwactwami smakowymi. Jedyne co im smakuje to Krowki i polskie bombonierki. [ Ostatnio edytowany przez: BlackJack 21-11-2017 13:38 ] |
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2017-11-21 15:29:17 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-11-21 10:05:03, karjo1 napisał(a): Niedawno na forum Efka pochwalila sie pieknymi bombkami z polskimi wzorami folk Dwie Angielki z pracy męczą mnie teraz żebym im tez kupiła 😊 Jedna z nich dodatkowo zakochana w torciku wedlowskim i za każdym razem jak słyszy ze będę w polskim sklepie każe mi kupic opakowanie ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Twinkle | Post #7 Ocena: 0 2017-11-21 15:50:24 (8 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Yankee sa zawsze trafione bo pieknie pachna i sa bardzo wydajne...sa dosyc drogie ale czasami mozna kupic w promocji.
moja tesciowa je bardzo lubi i zawsze jej kupuje jedna. a slodycze Wedla tez super. lake...
|
Daga74 | Post #8 Ocena: 0 2018-12-16 07:32:22 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-08-2018 Skąd: Londyn |
Tak naprawdę wszystko zależy od budżetu, jaki masz przeznaczony na prezent świąteczny. Bo pomysłów na prezent jest naprawdę masę. Ostatnio nawet dowiedziałam się od znajomej, że wykupiła dla swojej siostry badanie. Wszystko po to, żeby lepiej zadbała o swoje zdrowie. Według mnie to bardzo dobry pomysł na prezent. Tym bardziej że badanie pozwala opracować najlepszą dietę dla danego człowieka. Także wszystko zależy od tego, co chciałabyś podarować swoim sąsiadom i do jakiej kwoty. Może taki prezent prozdrowotny były fajną opcją?
|