Str 8 z 30 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
znowu-ciupek |
Post #1 Ocena: 0 2010-06-27 20:36:58 (15 lat temu) |
 Posty: 4642
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2010-06-27 20:15:29, anielka napisał(a):
Ciupek kiedys jadlam wolowa kielbase ale byla twarda jak kamien. Drobiowa sama znow chyba bedzie sie rozwalac bo mieso jest za chude i "kleju" nie bedzie. Co do baraniej nie mam pojecia i ciekawe czym to przyprawic.
Ale probuj i chwal sie nam tu co wyszlo bo sama jestem ciekawa
Tak myślałem że z tą wołowiną podeszwa może wyjść...
Może wołowo-drobiowa?,Ta barania też ciul wie pewnie mięty trzeba będzie dac i czosnku bo baranina śmierdzi strasznie.Muszę jakiegoś królika doświadczalnego wykombinowac żeby te baranie próbował bo ja nie szczególnie mam chęć...
Z drobiowymi będzie łatwiej myśle,udka z indyka powinny załatwić sprawe...
Jak coś z tego wyjdzie to wrzucę jakieś foty
|
 
|
 |
|
|
anielka |
Post #2 Ocena: 0 2010-06-27 21:27:55 (15 lat temu) |
 Posty: 1113
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Ciupek znalazlam, ze do kielbasy baraniej dodaje sie czosnku, gorczycy, kolendry i ostrej papryki.
A tu fajna kielbasa wolowa
kielbasa wolowa
co prawda jest to gruba ale jak zmielisz na sitkach powinno byc ok. I wydaje mi sie, ze musisz szukac wolowiny niezle przerosnietej bo przeciez wieprzowej sloniny do tego nie dodasz.
A za gratulacje dziekowac
Rzeczywiscie rejestracja tego typu interesu w UK jest prosta, latwa i przyjemna
Zeby jeszcze caly ten profesjonalny sprzet byl tanszy to juz byloby dobrze.
|
 
|
 
|
|
justin1976 |
Post #3 Ocena: 0 2010-06-27 21:46:50 (15 lat temu) |
 Posty: 734
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
Cytat:
2010-06-27 19:10:24, Phoney napisał(a):
cieniutka coś i nie mam musztardy
A tam cieniutka, ale za to jaka dobra. My wzieliśmy tylko troche na skosztowanie. Jeden gril i już żałowaliśmy, że tak mało... A musztardą szkoda psuć smaku takiej kiełbaski...
|
 
|
  
|
|
LUDWIK1 |
Post #4 Ocena: 0 2010-06-27 21:46:54 (15 lat temu) |
 Posty: 1
Z nami od: 27-06-2010 Skąd: SZKOCJA |
Witam moze ktos wie gdzie mozna kupic jelita naturalne wieprzowe.Mieszkam w szkocji robie kielbase i kaszanke som chetni na to tylko mam broblem z jelitami.Kaliber 28-30.
|
 
|
 |
|
znowu-ciupek |
Post #5 Ocena: 0 2010-06-27 21:53:45 (15 lat temu) |
 Posty: 4642
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2010-06-27 21:46:54, LUDWIK1 napisał(a):
Witam moze ktos wie gdzie mozna kupic jelita naturalne wieprzowe.Mieszkam w szkocji robie kielbase i kaszanke som chetni na to tylko mam broblem z jelitami.Kaliber 28-30.
osłonki[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 27-06-2010 21:54 ]
|
 
|
 |
|
|
anielka |
Post #6 Ocena: 0 2010-06-29 16:27:30 (15 lat temu) |
 Posty: 1113
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Informacja o swojskiej kielbasie idzie przez Londyn z predkoscia blyskawicy
Dzis dostalam zapytanie i prosbe o zrobienie kielbasy z dziczyzny.
W tym tyg. klienci nas nie zawiedli i niestety nie damy rady ale w przyszlym tyg. bedziemy eksperymentowac.
Ciekawe co wyjdzie
A co do zamowien, to jak tak dalej pojdzie to albo bedziemy robic wyroby 24h na dobe albo bedzie trzeba sie zapisywac z dwutygodniowym wyprzedzeniem 
|
 
|
 
|
|
znowu-ciupek |
Post #7 Ocena: 0 2010-06-29 16:35:21 (15 lat temu) |
 Posty: 4642
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2010-06-29 16:27:30, anielka napisał(a):
Informacja o swojskiej kielbasie idzie przez Londyn z predkoscia blyskawicy
Dzis dostalam zapytanie i prosbe o zrobienie kielbasy z dziczyzny.
W tym tyg. klienci nas nie zawiedli i niestety nie damy rady ale w przyszlym tyg. bedziemy eksperymentowac.
Ciekawe co wyjdzie
Wyjdzie zajebista,tyle że droga ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .U was pewnie sie amatorzy na nia znajda ale u nas ze świecą by szukał kogoś kto zapłaci ze 12-15f za kilo.
W Polskim sklepie można kupić imitację kiełbasy z dziczyzny za chyba 8f za kilo,ale czy wogóle zawiera mięso z np.dzika czy tylko dodatek smakowy tego nie wie nikt...
|
 
|
 |
|
znowu-ciupek |
Post #8 Ocena: 0 2010-06-29 17:24:46 (15 lat temu) |
 Posty: 4642
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Anielka,ale z nas osły....z kila mięsa robimy 80 deko szynki,wędzimy...Inni to mają patenty.... Jak sie szybko dorobić na habaninie
|
 
|
 |
|
anielka |
Post #9 Ocena: 0 2010-06-29 19:22:17 (15 lat temu) |
 Posty: 1113
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Wole byc osiol ale za to zdrowy.
Nigdy wiecej nie kupie juz kielbasy ani zadnej wedzonki w sklepie.
Wiedzialam, ze w wyrobach ze sklepu jest chemia, ale jak przeczytalam o tych ilosciach i lakierowaniu zamiast wedzeniu to przezylam szok
Przeciez to jest powolne trucie ludzi:-Y
Dlaczego odpowiednie wladze nie biora sie za zrobienie z tym porzadku.
|
 
|
 
|
|
znowu-ciupek |
Post #10 Ocena: 0 2010-06-29 22:29:26 (15 lat temu) |
 Posty: 4642
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2010-06-29 19:22:17, anielka napisał(a):
Wole byc osiol ale za to zdrowy.
Nigdy wiecej nie kupie juz kielbasy ani zadnej wedzonki w sklepie.
Wiedzialam, ze w wyrobach ze sklepu jest chemia, ale jak przeczytalam o tych ilosciach i lakierowaniu zamiast wedzeniu to przezylam szok
Przeciez to jest powolne trucie ludzi:-Y
Dlaczego odpowiednie wladze nie biora sie za zrobienie z tym porzadku.
Powiem Ci szczerze,miałem obiekcje bo chciałem podnieść cenę sopockiej z 7 na 9 za kilo (sama wiesz jakie są straty na kilogramach i ile kilo schabu kosztuje w zakupie),ale jak mi ktoś powie że 9.99 za kilo w ASDA to mu powiem żeby s****** do ASDy kupować wodę na kilogramy:-Y.Już kilka osób nam się rzucało jaki to ze mnie cwaniak i ile to nie próbuje na cudzej krzywdzie zarobić i chyba to wydrukuje rozdam i będę życzył smacznego w ASDA i Polskim sklepie ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
|
 
|
 |
|