MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kiełbaska swojej produkcji

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 30 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 28 | 29 | 30 ] - Skocz do strony

Str 8 z 30

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2010-06-27 20:36:58 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2010-06-27 20:15:29, anielka napisał(a):
Ciupek kiedys jadlam wolowa kielbase ale byla twarda jak kamien. Drobiowa sama znow chyba bedzie sie rozwalac bo mieso jest za chude i "kleju" nie bedzie. Co do baraniej nie mam pojecia i ciekawe czym to przyprawic.
Ale probuj i chwal sie nam tu co wyszlo bo sama jestem ciekawa;-)
Tak myślałem że z tą wołowiną podeszwa może wyjść...
Może wołowo-drobiowa?,Ta barania też ciul wie pewnie mięty trzeba będzie dac i czosnku bo baranina śmierdzi strasznie.Muszę jakiegoś królika doświadczalnego wykombinowac żeby te baranie próbował bo ja nie szczególnie mam chęć...
Z drobiowymi będzie łatwiej myśle,udka z indyka powinny załatwić sprawe...
Jak coś z tego wyjdzie to wrzucę jakieś foty;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #2 Ocena: 0

2010-06-27 21:27:55 (15 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Ciupek znalazlam, ze do kielbasy baraniej dodaje sie czosnku, gorczycy, kolendry i ostrej papryki.

A tu fajna kielbasa wolowa

kielbasa wolowa

co prawda jest to gruba ale jak zmielisz na sitkach powinno byc ok. I wydaje mi sie, ze musisz szukac wolowiny niezle przerosnietej bo przeciez wieprzowej sloniny do tego nie dodasz.


A za gratulacje dziekowac:-]
Rzeczywiscie rejestracja tego typu interesu w UK jest prosta, latwa i przyjemna;-)
Zeby jeszcze caly ten profesjonalny sprzet byl tanszy to juz byloby dobrze.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

justin1976

Post #3 Ocena: 0

2010-06-27 21:46:50 (15 lat temu)

justin1976

Posty: 734

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Skąd: Londyn/Croydon

Cytat:

2010-06-27 19:10:24, Phoney napisał(a):
cieniutka coś i nie mam musztardy:)

A tam cieniutka, ale za to jaka dobra. My wzieliśmy tylko troche na skosztowanie. Jeden gril i już żałowaliśmy, że tak mało... A musztardą szkoda psuć smaku takiej kiełbaski...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

LUDWIK1

Post #4 Ocena: 0

2010-06-27 21:46:54 (15 lat temu)

LUDWIK1

Posty: 1

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2010

Skąd: SZKOCJA

Witam moze ktos wie gdzie mozna kupic jelita naturalne wieprzowe.Mieszkam w szkocji robie kielbase i kaszanke som chetni na to tylko mam broblem z jelitami.Kaliber 28-30.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2010-06-27 21:53:45 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2010-06-27 21:46:54, LUDWIK1 napisał(a):
Witam moze ktos wie gdzie mozna kupic jelita naturalne wieprzowe.Mieszkam w szkocji robie kielbase i kaszanke som chetni na to tylko mam broblem z jelitami.Kaliber 28-30.
osłonki

[ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 27-06-2010 21:54 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #6 Ocena: 0

2010-06-29 16:27:30 (15 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Informacja o swojskiej kielbasie idzie przez Londyn z predkoscia blyskawicy:-]

Dzis dostalam zapytanie i prosbe o zrobienie kielbasy z dziczyzny.
W tym tyg. klienci nas nie zawiedli i niestety nie damy rady ale w przyszlym tyg. bedziemy eksperymentowac.
Ciekawe co wyjdzie;-)

A co do zamowien, to jak tak dalej pojdzie to albo bedziemy robic wyroby 24h na dobe albo bedzie trzeba sie zapisywac z dwutygodniowym wyprzedzeniem;-):-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #7 Ocena: 0

2010-06-29 16:35:21 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2010-06-29 16:27:30, anielka napisał(a):
Informacja o swojskiej kielbasie idzie przez Londyn z predkoscia blyskawicy:-]

Dzis dostalam zapytanie i prosbe o zrobienie kielbasy z dziczyzny.
W tym tyg. klienci nas nie zawiedli i niestety nie damy rady ale w przyszlym tyg. bedziemy eksperymentowac.
Ciekawe co wyjdzie;-)
Wyjdzie zajebista,tyle że droga:-]:-]:-].U was pewnie sie amatorzy na nia znajda ale u nas ze świecą by szukał kogoś kto zapłaci ze 12-15f za kilo.
W Polskim sklepie można kupić imitację kiełbasy z dziczyzny za chyba 8f za kilo,ale czy wogóle zawiera mięso z np.dzika czy tylko dodatek smakowy tego nie wie nikt...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2010-06-29 17:24:46 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Anielka,ale z nas osły....z kila mięsa robimy 80 deko szynki,wędzimy...Inni to mają patenty....Jak sie szybko dorobić na habaninie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anielka

Post #9 Ocena: 0

2010-06-29 19:22:17 (15 lat temu)

anielka

Posty: 1113

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Skąd: Londyn/Hanwell

Wole byc osiol ale za to zdrowy.:-]

Nigdy wiecej nie kupie juz kielbasy ani zadnej wedzonki w sklepie.
Wiedzialam, ze w wyrobach ze sklepu jest chemia, ale jak przeczytalam o tych ilosciach i lakierowaniu zamiast wedzeniu to przezylam szok:-o
Przeciez to jest powolne trucie ludzi:-Y
Dlaczego odpowiednie wladze nie biora sie za zrobienie z tym porzadku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2010-06-29 22:29:26 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2010-06-29 19:22:17, anielka napisał(a):
Wole byc osiol ale za to zdrowy.:-]

Nigdy wiecej nie kupie juz kielbasy ani zadnej wedzonki w sklepie.
Wiedzialam, ze w wyrobach ze sklepu jest chemia, ale jak przeczytalam o tych ilosciach i lakierowaniu zamiast wedzeniu to przezylam szok:-o
Przeciez to jest powolne trucie ludzi:-Y
Dlaczego odpowiednie wladze nie biora sie za zrobienie z tym porzadku.

Powiem Ci szczerze,miałem obiekcje bo chciałem podnieść cenę sopockiej z 7 na 9 za kilo (sama wiesz jakie są straty na kilogramach i ile kilo schabu kosztuje w zakupie),ale jak mi ktoś powie że 9.99 za kilo w ASDA to mu powiem żeby s****** do ASDy kupować wodę na kilogramy:-Y.Już kilka osób nam się rzucało jaki to ze mnie cwaniak i ile to nie próbuje na cudzej krzywdzie zarobić i chyba to wydrukuje rozdam i będę życzył smacznego w ASDA i Polskim sklepie:-]:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 8 z 30 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 28 | 29 | 30 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,