|
|
---|---|
aniaplaszczyk | Post #1 Ocena: 0 2008-12-11 20:27:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Gloucester |
Witam . Mam pewien problem- kilka tyg temu zdecydowałam sie wrócić do pl ale w uk miałam wynajety dom jeszcze do lutego i go wynajęłam innym ludziom z którymi sie umówiłam na podnajem. Wyjeźdzając z uk poszłam do agencji i powiedziałam że wyjeźdzam na kilka tyg i chciałam żeby pani za biurkiem sprawdziła stan moich płatności gdyż przypadały one na sobotę i cos mi po prostu nie grało a nie miałam dostępu do online banking - pani miała do mnie zadzwonić gdyby nie były pobrane pieniądze z konta i do dnia dzisiejszego nie zadzwoniła a ja dowiaduje sie że w uk do tego domu przyszło pismo przedsądowe i nakaz opuszczenia domu - czy ktoś sie w tym łapie , co ja mam teraz zrobić , czy oni mogą cos takiego wogóle zrobic - wychodzi na to że na 15 nie zostały ściągnięte pieniądze z konta i dlatego mamy sie wyprowadzić- nic nie kapuje. pomocy
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2008-12-11 20:30:37 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A czy ten list byl adresowany do Ciebie czy do Occupier? To moze byc list z sadu zwiazany z przejeciem nieruchomosci przez bank i nie ma to nic wspolnego z Twoimi platnosciami.
Musialabys zalegac 2 pelne miesiace z czynszem i dostac wczesniej pisma wzywajace do zaplaty, gdyby to wlasciciel chcial Ciebie eksmitowac za zaleglosci. Napisz cos wiecej od kogo jest ten list, do kogo adresowany i co jest w tresci dokladnie. Carpe diem.
|
aniaplaszczyk | Post #3 Ocena: 0 2008-12-11 20:56:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Gloucester |
List pierwszy był adresowany do mnie imienny - to był list z prośbą o pilny kontakt - list z agencji o 14 dniowym zaleganiu.
Drugi raz to była ponoc wizyta z agencji ale nie bardzo wiem o co chodziło bo lokatorka nie bardzo kuma po angielsku. A dziś ktoś wrzucił papiery do skrzynki że jesli do konca umowy nie opuscimy lokalu to landlord kieruje sprawe do sądu i nie przedłuży umowy . nic nie kapuje |
vitek | Post #4 Ocena: 0 2008-12-11 21:10:02 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Niech ci którzy tam mieszkają płacą czynsz jak chcą mieszkać, a jak nie to niech się wyprowadzą i po kłopocie
The Mythbuster
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2008-12-11 21:30:36 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2008-12-11 20:56:29, aniaplaszczyk napisał(a): A dziś ktoś wrzucił papiery do skrzynki że jesli do konca umowy nie opuscimy lokalu to landlord kieruje sprawe do sądu i nie przedłuży umowy . nic nie kapuje W takim razie prosta sprawa. Podnajmujacy wyprowadza sie i po sprawie. Aczkolwiek miloby bylo, zeby zaplacili. Niestety umowa jest na Ciebie i jesli landlord bedzie widzial mozliwosc odzyskania pieniedzy to moze wziac Cie do sadu. Jesli wie, ze wyjechalas do Polski to pewnie sobie daruje. Carpe diem.
|
|