MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zaległość płatności czynszu-

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aniaplaszczyk

Post #1 Ocena: 0

2008-12-11 20:27:46 (16 lat temu)

aniaplaszczyk

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Witam . Mam pewien problem- kilka tyg temu zdecydowałam sie wrócić do pl ale w uk miałam wynajety dom jeszcze do lutego i go wynajęłam innym ludziom z którymi sie umówiłam na podnajem. Wyjeźdzając z uk poszłam do agencji i powiedziałam że wyjeźdzam na kilka tyg i chciałam żeby pani za biurkiem sprawdziła stan moich płatności gdyż przypadały one na sobotę i cos mi po prostu nie grało a nie miałam dostępu do online banking - pani miała do mnie zadzwonić gdyby nie były pobrane pieniądze z konta i do dnia dzisiejszego nie zadzwoniła a ja dowiaduje sie że w uk do tego domu przyszło pismo przedsądowe i nakaz opuszczenia domu - czy ktoś sie w tym łapie , co ja mam teraz zrobić , czy oni mogą cos takiego wogóle zrobic - wychodzi na to że na 15 nie zostały ściągnięte pieniądze z konta i dlatego mamy sie wyprowadzić- nic nie kapuje. pomocy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2008-12-11 20:30:37 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A czy ten list byl adresowany do Ciebie czy do Occupier? To moze byc list z sadu zwiazany z przejeciem nieruchomosci przez bank i nie ma to nic wspolnego z Twoimi platnosciami.

Musialabys zalegac 2 pelne miesiace z czynszem i dostac wczesniej pisma wzywajace do zaplaty, gdyby to wlasciciel chcial Ciebie eksmitowac za zaleglosci.

Napisz cos wiecej od kogo jest ten list, do kogo adresowany i co jest w tresci dokladnie.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

aniaplaszczyk

Post #3 Ocena: 0

2008-12-11 20:56:29 (16 lat temu)

aniaplaszczyk

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

List pierwszy był adresowany do mnie imienny - to był list z prośbą o pilny kontakt - list z agencji o 14 dniowym zaleganiu.
Drugi raz to była ponoc wizyta z agencji ale nie bardzo wiem o co chodziło bo lokatorka nie bardzo kuma po angielsku.
A dziś ktoś wrzucił papiery do skrzynki że jesli do konca umowy nie opuscimy lokalu to landlord kieruje sprawe do sądu i nie przedłuży umowy . nic nie kapuje

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-12-11 21:10:02 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Niech ci którzy tam mieszkają płacą czynsz jak chcą mieszkać, a jak nie to niech się wyprowadzą i po kłopocie
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2008-12-11 21:30:36 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2008-12-11 20:56:29, aniaplaszczyk napisał(a):
A dziś ktoś wrzucił papiery do skrzynki że jesli do konca umowy nie opuscimy lokalu to landlord kieruje sprawe do sądu i nie przedłuży umowy . nic nie kapuje

W takim razie prosta sprawa. Podnajmujacy wyprowadza sie i po sprawie. Aczkolwiek miloby bylo, zeby zaplacili.

Niestety umowa jest na Ciebie i jesli landlord bedzie widzial mozliwosc odzyskania pieniedzy to moze wziac Cie do sadu. Jesli wie, ze wyjechalas do Polski to pewnie sobie daruje.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,