"jak robicie rybe po grecku " a nie " jak SIE ROBI RYBE PO GRECKU"
Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
Str 3 z 3 |
|
---|---|
eltax1978 | Post #1 Ocena: 0 2008-12-08 19:43:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
no i tak w ogole to post brzmi
"jak robicie rybe po grecku " a nie " jak SIE ROBI RYBE PO GRECKU" Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2008-12-08 22:33:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2008-12-08 19:40:44, eltax1978 napisał(a): Cytat: 2008-12-08 11:36:10, grekan napisał(a): Bardzo powaznie, niektorzy maja z tym problemy, zawracaja glowe innym, majac w googlach jak na dloni to wszystko, o czym doradzaja inni. sam sobie zawracasz głowę odpisując na tego posta you waste of space :-W gdyby nkt nigdzie nie pytał to by nikt nie odpowiadał jak by nie odpowiadał, pisał itd to by w googlach nie było. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
aga68200 | Post #3 Ocena: 0 2008-12-09 17:19:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-07-2008 |
Jakoś nigdy nie przepadałam za rybą po grecku, ale jakaś ryba musi byc.Podam bardzo dobry przepis na "rybę po meksykańsku" 1kg filetu, pokroic w nieduże kawałki, przyprawic i smażyc w jajku i bułce.Odstawic. Sos: 3 cebule,2szkl.wody, pół szkl.ketchupu, 2łyż.koncentratu pomidorowego, 4łyż. octu, 4łyż.cukru, pół słoika ogórków konserwowych, 1 lub 2 papryki, ziele angielskie, liśc laurowy, sól,pieprz. Paprykę pokroic w drobne kawałki i spażyc wrzącą wodą(odcedzic). Ogórki pokroic tak samo jak paprykę. Cebulę usmażyc na oleju, dodac pozostałe składniki, gotowac na bardzo małym ogniu około 20 min. Połączyc z rybą i trzymac w lodówce. Najlepiej podawac na drugi dzień. Naprawdę polecam.....
|