Postów: 22 |
|
---|---|
eltax1978 | Post #1 Ocena: 0 2008-12-07 21:00:32 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
jak robicie rybe po grecku?
Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
grekan | Post #2 Ocena: 0 2008-12-07 21:42:12 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2008 Skąd: Londyn Croydon |
Kliknij "ryba po grecku" i otrzymasz przepisy.
|
czytelnik1 | Post #3 Ocena: 0 2008-12-07 21:44:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2007 |
Tre na grubych oczkach: marchewke, pietruszke i seler. Wszystko razem podsmazam na patelni ( lekko ) pozniej wrzucam do garnka i gotuje dodajac: koncentrat pomidorowy, pieprz, sol, ziele angielskie i lisc laurowy. Jak sos jest gotowy ukladam w naczyniu zaroodpornym warstwe sosu, rybe i znow sos i do piekarnika. Ja uzywam tylko filetow ( COD ) bo moge sie skupic na smaku potrawy a osci mam w karpiu jezeli mam ochote na dlubanie ;D. Uwielbiam rybe po grecku :D
|
eltax1978 | Post #4 Ocena: 0 2008-12-07 21:56:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
Cytat: 2008-12-07 21:42:12, grekan napisał(a): Kliknij "ryba po grecku" i otrzymasz przepisy. POWAZNIE !? Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2008-12-07 22:07:12 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
|
|
|
ewamik | Post #6 Ocena: 0 2008-12-07 22:49:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
A najciekawsze jest to,że w Grecji nie znaja ryby po grecku i zachodza w głowe czemu to sie tak nazywa?
Mówiłam kiedys wielu gospodyniom o tym przepisie,a one były zdziwione....ale dumne |
anna69 | Post #7 Ocena: 0 2008-12-08 09:10:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
Cytat: 2008-12-07 21:00:32, eltax1978 napisał(a): jak robicie rybe po grecku? A ja robie tak:fiely z dorsza obaczam w jajku i mace i sole i peprze do smaku...pozniej smaze na patelni...i odkladam na bok.. Na grubych oczak scieram marchew i piettuche(jedna pietrucha na 5miarchwi), i siekam pora... na tym samym tluszcu co smazylam rybie podsmazam warzywa...i przerzucam do aganka podlewam odrobinka waody i czekam az zmiekna...dodaje koncentrat pomidiorowy lic laurowy ziele sol i przeprz...czasem odrbinke cokru(ale to wtedyu jak marcew nie byla zbyt slodka)...pozniej w misce ukldam naprzemian warstwe marchwi i ryby... u mnie w domu taka rybke je sie na zimno ![]() |
grekan | Post #8 Ocena: 0 2008-12-08 11:36:10 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2008 Skąd: Londyn Croydon |
Bardzo powaznie, niektorzy maja z tym problemy, zawracaja glowe innym, majac w googlach jak na dloni to wszystko, o czym doradzaja inni.
|
Post #9 Ocena: 0 2008-12-08 11:36:15 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
KINGMASTERKA | Post #10 Ocena: 0 2008-12-08 11:54:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-09-2008 Skąd: London |
..kiedy slysze "ryba po grecku" przypomina mi sie moja pomylka miesiac temu ,kiedy to zakupilam w lidlu mrozonego sledzia i zrobilam po grecku ..dopiero w trakcie rozmrazania domyslilam sie ,ze to ani nie dorsz ,czy morszczuk..coz ..nie znalam nazwy po angielsku ..ale przyznaje ,ze w efekcie nie odstapilam od swojego zamyslu i były pyszne "sledzie po grecku" -nikt by sie nie domyslił..-
![]() ![]() ![]() ![]() |