MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anetek2

Post #1 Ocena: 0

2008-12-02 18:30:24 (16 lat temu)

anetek2

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

przyjechalam 4 lata temu do UK bez znajomosci jezyka .Chodzilam 2 lata ( tutaj ) do szkoly jezykowej ,w domu ucze sie z Skka i z sity .Niby jestem komunikatywna ale to w ciaz malo .Nigdy nie bylam geniuszem -szczerze:-],ale teraz to rece opadaja .Teoretycznie mam spory zasob slowek ale jak zaczynam cos mowic to wychodzi mi :eeeeeeee ,yyyyy itp Znacie moze jakies tabletki na wzmocnienie pameci albo rozgrzanie zwojow mozgowych ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2008-12-02 18:47:51 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Moja rada dla przyśpieszenia sposobu nauki to:
w myśli musisz sobie mówić w j. ang co robisz, jeżeli nie wiesz to sięgaj do słownika. Każdą czynność którą wykonujesz musisz starać się w myślach opowiadać, każda, dosłownie każdą czynność, w ten sposób uruchomisz automatyczny translator w umyśle. A jak on zacznie działać to wszystko wyda się tak proste. Powodzenia :-)
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

_Arik_

Post #3 Ocena: 0

2008-12-02 19:18:47 (16 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

Cytat:

2008-12-02 18:30:24, anetek2 napisał(a):
przyjechalam 4 lata temu do UK bez znajomosci jezyka .Chodzilam 2 lata ( tutaj ) do szkoly jezykowej ,w domu ucze sie z Skka i z sity .Niby jestem komunikatywna ale to w ciaz malo .Nigdy nie bylam geniuszem -szczerze:-],ale teraz to rece opadaja .Teoretycznie mam spory zasob slowek ale jak zaczynam cos mowic to wychodzi mi :eeeeeeee ,yyyyy itp Znacie moze jakies tabletki na wzmocnienie pameci albo rozgrzanie zwojow mozgowych ?

ja mam pytanie do Ciebie, czesto w gazecie czytam reklame na temat sity, powiedz mi jakie jest Twoje zdanie ?:) w gazecie to wiesz cuda sie dzieja :) lepiej sie dowiedziec od kogos kto to testowal
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

anielka

Post #4 Ocena: 0

2008-12-02 19:36:09 (16 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Cytat:

2008-12-02 19:18:47, _Arik_ napisał(a):
Cytat:

ja mam pytanie do Ciebie, czesto w gazecie czytam reklame na temat sity, powiedz mi jakie jest Twoje zdanie ?:) w gazecie to wiesz cuda sie dzieja :) lepiej sie dowiedziec od kogos kto to testowal

Temat z metoda SITA juz byl kiedys "walkowany"
.http://www.mojawyspa.co.uk/forum/6/11414/Czy-ktos-korzystal-z-SITA

Co do tabletek na poprawienie pracy mozgu to szukaj czegos z lecytyna lub bardziej naturalnie orzechy,kielki pszenicy i soi

Uwaga moderatora: pozwolilam sobie wkleic poprawnie link :-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anetek2

Post #5 Ocena: 0

2008-12-02 19:40:20 (16 lat temu)

anetek2

Kobieta

wiesz ja naprawde wydalam sporo na materialy do nauki poczawszy od bzdetow typu angielski w 4 tygodni:-] ,angielski na kompa kupiony w empiku (500 zl , wielkie g.. )itp Uwazam ze sita jest naprawde dobra.Ale aby uczyc sie wedlug systemu tam podanego musisz poswiecic 2 godziny dziennie i potrafic sie odprezyc.Ja niestety tego nie potrafie bo albo <pod >okularami spalam albo myslalam co mam zrobic na obiad.Wiec kozystalam z niej w tradycyjny sposob.Moj maz uczyl sie wedlug zalecen sity i naprawde zrobil szybko postepy.Ja Ci polecam ale nie ze wzgledu na okulary tylko ze wzgledu na to ze zwroty ,slowka i idiomy sa czesto uzywane w zyciu codziennym.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2008-12-02 19:55:44 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

na pamięc lekarze zalecają OMEGA3.Dzieciom tez się podaje

Do góry stronyOffline

anetek2

Post #7 Ocena: 0

2008-12-02 20:00:13 (16 lat temu)

anetek2

Kobieta

a to mozna kupic w Uk?

Do góry stronyOffline

anielka

Post #8 Ocena: 0

2008-12-02 20:08:46 (16 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Cytat:

2008-12-02 19:40:20, anetek2 napisał(a):
Uwazam ze sita jest naprawde dobra.Ale aby uczyc sie wedlug systemu tam podanego musisz poswiecic 2 godziny dziennie i potrafic sie odprezyc.Ja niestety tego nie potrafie bo albo <pod >okularami spalam albo myslalam co mam zrobic na obiad.Wiec kozystalam z niej w tradycyjny sposob.

No wlasnie.Rozmawialam kiedys z profesjonalnym nauczycielem j.angielskiego, ktory pracowal w szkole SITA i 90% uczeszczajacych na lekcje tak wlasnie reagowalo.Probowalam kiedys tego sposobu i po 15 min.juz prawie spalam wiec naleze do tej samej "wiekszosci" co Ty.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2008-12-02 20:56:24 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-12-02 20:00:13, anetek2 napisał(a):
a to mozna kupic w Uk?

Co? Omega3? No jasne.W każdej aptece i Tesco.Dzieciom jest inne,mniej skoncentrowane,dorosłym inaczej.Moi Rodzice to biora,dzieciom swoim daje.Tylko jak powiedziałą pediatra,nie mozna znowu przesadzać.2-3mies zażywania i miesiac przerwy

Do góry stronyOffline

vitek

Post #10 Ocena: 0

2008-12-02 20:56:54 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

Znacie moze jakies tabletki na wzmocnienie pameci albo rozgrzanie zwojow mozgowych ?

:-D
Jakby takie istniały to wszyscy byśmy zażyli i po kłopocie. Zmartwię cię: tylko ćwiczenie i jeszcze raz ćwiczenie. Na szczęście o to nie trudno bo precież mieszkamy w Anglii i angielski jest dosłownie wszędzie. Tylko trzeba chcieć go usłyszeć.

A na poważnie to ja nie jestem fanatykiem nauki z książek bo podawana tam wiedza jest bardzo 'szkolna', formalna i ci którzy nie specjalnie kochali szkołę szybko się znudzą. Osobiście nauczyłem się podstaw angielskiego z tekstów piosenek i z filmów. A było to bardzo dawno temu kiedy internetu nie było wyobraźcie sobie jak 'łatwo' było zdobyć teksty np. Beatlesów, które szczerze polecam bo nie są trudne i wyśmienicie się człowiek uczy. Zrozumienie tekstu np. Imagine więcej ci da niż lekcja sity
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,