Ale co prawda to prawda, nawet Polka z ktora rozmawialem na customer support ebaya, zaproponowala mi allegro (nie wymieniajac oczywiscie tej nazwy) jako portal latwy, lekki i przyjemny i powiedziala, ze radzi mi tam sprzedawac.
Str 4 z 5 |
|
---|---|
MrBuyer | Post #1 Ocena: 0 2008-11-19 22:12:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-10-2008 |
reivilo - teraz mnie zalamalas
![]() Ale co prawda to prawda, nawet Polka z ktora rozmawialem na customer support ebaya, zaproponowala mi allegro (nie wymieniajac oczywiscie tej nazwy) jako portal latwy, lekki i przyjemny i powiedziala, ze radzi mi tam sprzedawac. |
reivilo | Post #2 Ocena: 0 2008-11-19 22:22:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Szczerze mowiac ebay jest duzo lepszy i prostrzy w obsludze niz allegro . A tyle ze ja porownuje sklepy ni indywidualne aukcje.
ebay ma dobrze polaczone i rozbudowane opcje laczace go z paypalem,jest czytelny, dobre menu. Troche bym tylko wyszukiwanie we wlasnym sklepie poprawila w sprzedanych - chodzi o reklamacje ale to detal. Super jest polaczenie ze strona Royal Maila i drukowanie oplaty za wysylke. Ale allegro jest mlode w porowaniu do ebaya. Na allegro wiele rzeczy sie robi na piechote.A juz platnosci, przelewy na konto to dla mnie masakra - szczegolnie jak sie na ebayu czlowiek wychowal. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
MrBuyer | Post #3 Ocena: 0 2008-11-19 22:29:00 (16 lat temu) |
Mi tez sie ebay bardzo podobal (etykiety i platnosc za wysylke z paypala - rewelacja) do tego feralnego dnia.
Dzisiaj im napisalem, ze jestem tym zmeczony i rozczarowany i ze chce zamknac konto, co mam zrobic? Zobaczymy co odpisza. |
vitek | Post #4 Ocena: 0 2008-11-19 22:36:45 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-11-19 22:00:21, reivilo napisał(a): Ja mam 1474 pozytywow na dzien dziesiejszy i silver power sellera a ciagle jeszcze ebuy nie jest do konca przez nas rozgryziony. Czytam to już któryś raz. Ładnie się tak chwalić? A jak ktoś ma mniej niż 1,000+ to już nie ma prawa się wypowiedzieć? Btw. masz taki score a jeszcze nie rozgryzłaś to chyba nie świadczy o bystrości nawet nazwę źle piszesz ![]() The Mythbuster
|
reivilo | Post #5 Ocena: 0 2008-11-19 22:39:54 (16 lat temu) |
Zaloz sobie drugie konto na ebayu, nie jestem pewna czy mozesz podpiac pod starego paypala...chyba trzeba zalozyc nowe. My tak zrobilismu boo zyjemy z ebya i gdyby nam cos zablokowali bylo by krucho, Fakt musielismy zalozyc kolejne konto w banku bo paypal akceptuje jedno konto bankowe do jednego konta papal. ALe teraz mamy dwa i smigamy na dwa ....
No coz - raz nas zablokowali .....wiec wyciagnelismy z tego wnioski. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
|
|
reivilo | Post #6 Ocena: 0 2008-11-19 22:45:27 (16 lat temu) |
vitek nie napisalam ze facet sie ma nie wypowiadac tylko ze nie wiele wie,
Bo: przy 59 feedbackach prawdopodobienstwo zdarzen i wypadkow dziwnych, innych, nietypowych jest odrobine nizsze niz z takim doswiadczeniem jak my mamy. No coz dla ciebie moge byc nierozgarnieta idiotka, jak mawial moj kolega ,lata mi to szescdziesiatka Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
MrBuyer | Post #7 Ocena: 0 2008-11-19 22:47:01 (16 lat temu) |
zrobilem drugie i podpialem pod polskiego paypala. Bylem tez wczoraj w lloyds'ie i zalozylem nowe konto, wiec jak dostane karte i dostep online, a do tego czasu nie uporaja sie ze starym kontem bede startowal od zera. Tak jak piszesz, zawsze sie przyda. Ja nie zyje z ebaya, ale jest to opcja na pokazne zrodelo dochodow w mojej dziedzinie.
Tak przy okazji w Polsce na allegro chyba nie da sie sprzedac za 50 funtow (w przeliczeniu) czegos co sie w tesco za 35 kupuje ![]() |
reivilo | Post #8 Ocena: 0 2008-11-19 22:57:21 (16 lat temu) |
Najprostrzym sposobem jest sprawdzenie, czy towar chodzi na allegro i za jaka cene?
Ostatnio o malo nie spadlam z krzesla jak zobaczylam na allegro ciuchy z opisem " renomowanej marki PRIMARK" Sprawdz zobacz ...plusem Allegro jest to ze jest tanie- chodzi o oplaty choc ebay tez wcale nie jest drogi szcegolnie jak sie wezmie pod uwage jaki to wielki rynek. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
vitek | Post #9 Ocena: 0 2008-11-19 23:07:56 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Specjalnie nie jestem w temacie, ale dziewczyny mówią że tutaj można kupić dużo ciuchów w dobrej cenie jak są obniżki, w Polsce ceny są dużo wyższe to pewnie można by opychać na alegro. Tylko z rejestracją jest utrapienie, jakieś ksera dowodu itp. no i potem przyjmowanie płatności, rynek e-rozliczeń w Polsce dopiero raczkuje i prędko się to nie zmieni ze względu na duże możliwości oszustwa przy znanym wysokim poziomie 'cwaniactwa'
The Mythbuster
|
hanias | Post #10 Ocena: 0 2008-11-20 07:12:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2008 Skąd: tunbridge wells |
a ja nie jestem sprzedawca. w sumie sprzedalam 3 rzeczy. ja na ebayu kupuje i durny ebay od momentu sprzedania ostatniej rzeczy kasuje mnie za bycie sprzdawca.?????!!!!!????a ja w ostatnim roku kupilam 7 motorow i sprzedalam az 1 auto... ale ze mnie sprzedawca!!!
tez nie kumam. pierwszy raz od 2 lat sprzedalam cos 2 miesiace temu a oni do teraz kasuja mnie £1,54 co 4 tygodnie. wyslalam maila do nich 2 dni temu ze maja se glaby policzyc ile kupilam a ile sprzedalam i ze chce pieniadze spowrotem. napisalam rowniez ze ide z tym do prawnika bo to jest wyrazne okradanie ![]() ๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑=======๑۩۞۩๑
|