MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obama prezydentem!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

yanovitz

Post #1 Ocena: 0

2008-11-05 13:46:41 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2008-11-05 13:16:52, BarbieGirl napisał(a):
rozwijam :P , ja nie mam nic przciwko ludzia innej rasy i nawet mnie to cieszy ze wygrał,ale wiem jak niebezpiecznie jest w niektorych dzielnicach USA i to ze Obama zostal prezydentem moze wywolac jeszcze wieksze niebezpieczenstwo :( , sa miejsca gdzie ludzie czuja sie bezkarni a teraz to dopiero beda sie czuli wladcami :( , a z drugiej strony to moze to czegos nauczy , otworzy nowy rzdział w historii, kto wie :)

Nie bardzo rozumiem jak wybor czarnego prezydenta moze miec wplyw na wzrost przestepczosci... Mi sie wydaje ze Obama moze wlasnie zainspiruje mniejszosci do wiekszego udzialu w zyciu publicznym, dazenia do kariery, edukacji itp...
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-11-05 13:59:30 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #3 Ocena: 0

2008-11-05 14:24:26 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

hmmm... bardzo radykalny komentarz - rozumiem ze bazuje na wiarygodnych przeslankach naukowych.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

yanovitz

Post #4 Ocena: 0

2008-11-05 15:01:52 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Abstrahujac od przeslanek naukowych, nie wydaje mi sie zeby Obamie zalezalo na wizerunku tzw. "swojego" dla mniejszosci czy tez dla bialych.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #5 Ocena: 0

2008-11-05 15:09:26 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

sluszna uwaga. raczej ''lacznik miedzy ludzmi roznych ras''niz ''czarny chlopak z naszej wsi''.

dobry przyklad do nasladowania, po drugie zamyka usta tym co lamentuja ze rzad usa to rasisci. po trzecie daje karte przetargowa usa - ''zobaczcie my juz jestesmy nastawieni pokojowo''. moim zdaniem dobre posuniecie ale rosja i chiny zaraz beda go testowac czy jest twardy czy mieeki w polityce zagranicznej. rosja juz instaluje wyrzutnie rakiet w kaliningradzie. test numer 1 zapewne.

pozyjemy zobaczymy
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #6 Ocena: 0

2008-11-05 15:34:39 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Co do Rosji to odnosze wrazenie ze i tak by "testowali" kto by nie wygral. Wystarczy przypomniec sobie kryzys kubanski.

Mysle ze najwieksze wyzwanie bedzie mial na swoim podworku: po pierwsze recesja, puzniej ew. rownouprawnienie itp. Najtrudniej jednak bedzie chyba utrzymac kredyt zaufania wedle przyslowia: "Bigger they are, harder they fall." Czy bedzie drugim Rooseveltem? Zobaczymy, ciekawie bedzie poobserwowac.
Interesuje mnie tez jak bedzie probowal odbudowac wizerunek USA w Europie.

Do góry stronyOffline

_Arik_

Post #7 Ocena: 0

2008-11-05 16:58:10 (17 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

Cytat:

2008-11-05 11:24:31, krakn napisał(a):
ani nie mieliśmy na to wpływu, ani nie będziemy mieli wpływu na skutki tych wyborów, wiec nie ma co se ... głowy zawracać.
W polskiej TV podniecają się bardziej niż za czasów wyporu polskiego prezydenta, żenada

zgadzam sie w 100%

dodam jeszcze ze strasznie mnie wk....a jak te polacy(rzad itp) du...ko liza tej ameryce, czysta wazelina.
Ohh jak ja bym byl prezydentem a jedno amerykanskie chcialo by przyjechac to bym go kijem pogonil!

[ Ostatnio edytowany przez: _Arik_ 05-11-2008 17:03 ]

... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2008-11-05 17:25:15 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Bogu dzieki nie grozi ci to ;-)

Sek w tym ze my nie mamy wplywu na to co sie dzieje w USA ale, jak ostatnio ci bardziej spostrzegawczy zauwazyli, to co sie dzieje w USA ma wplyw na reszte swiata.

O to chodzi ze zmiana prezydenta w USA moze oznaczac zmiane w polityce zarowno zagranicznej i wewnetrznej, a jesli dodamy do tego kryzys finansowy to mozemy miec przeglad cieawych opcji jakie sie przed nami rysuja.

i o tym jest ten post, dla zainteresowanych zreszta polityka ogolnie, a nie dla osob, ktore sie interesuja czyms zupelnie innym.

:-D:-D:-D

Do góry stronyOffline

vitek

Post #9 Ocena: 0

2008-11-05 18:38:43 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

A ja się interesuję polityką i czymś zupełnie innym też, to mogę czytać? ;-)
To kto będzie prezydentem odległego USA ma żaden do minimalnego wpływu na nasze życie. Wizy nie zależą od prezydenta tylko od kongresu, który ustalił jasne kryteria (mniej niż 10% odrzucanych podań). Dużo ważniejsze jest kto rządzi w kraju w którym mieszkamy czyli w W. Brytanii. Natomiast wbrew pozorom nie jest ważne kto rządzi w Polsce bo tam kto by nie rządził zawsze będzie tak samo czyli beznadziejnie :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #10 Ocena: 0

2008-11-05 18:41:45 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-11-05 15:34:39, yanovitz napisał(a):
Czy bedzie drugim Rooseveltem?

Chodzi ci o to czy sprzeda Polskę ruskim? Na szczęście to nie lata 40te. Ani nie 60te (a propos kryzysu kubańskiego). Może kup sobie kalendarz? ;-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,