MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chicken Donner, przepis?

 

Postów: 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anecka

Post #1 Ocena: 0

2008-11-02 10:53:25 (17 lat temu)

Anecka

Posty: 5

Kobieta

Z nami od: 26-08-2008

Skąd: PL/UK

Hejka :) Czy ktoś wie jak się robi ten placek pod chicken donnera? Tak mi się to przypomniało, bo jadłam wczoraj pierwszy raz i mi to bardzo smakowało. Na wierzch to cokolwiek mozna dac, no oczywiscie chicken na 1 plan i warzywka, ale wlasnie nie wiem co to za "bułka", placek.. niby wygląda jak chlebowe a tak nie smakuje.. wie ktos jak to zrobic? :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

biff30

Post #2 Ocena: 0

2008-11-02 11:04:47 (17 lat temu)

biff30

Posty: 85

Mężczyzna

Z nami od: 05-10-2008

Skąd: redditch

Tortila/Kebab

Przygotowanie: 30 min.

Smażenie: 5 min.

Trudność: łatwa


Składniki na 8 porcji

• mięso drobiow-filet , wieprzowe np. szynka lub polędwiczki wieprzowe

• przyprawy

• czosnek, natka pietruszki

• sos sojowy

• oliwa, surówki - warzywa

• placki torytilli


Etapy przygotowania

1. mięso ( można mieszać białe z czerwonym) pokró w kostkę ok 500gr.

2. do miski wlej 3 łyzki ol;iwy 1 łyżka sosu sojowego dodaj posiekaną natkę pietruszki 3-5 wyciśnietych ząbków czosnku kilka igiełek rozmarynu i szczyptę cząbru. mięso wymieszaj z marynatą i wstaw do lodówki na minimu 1 h im więcej czasu tym lepiej:)

3. na patelni rozgrzej troszkę oliwy z igiełkami (szczypta) romarynu i dodaj mięso razem z zalewą smaż ok 3 - 5 min. na drugiej patelni podgrzej palcki tortili. jak już będą ciepłe posmaruj je sosem czosnkowym ( patrz przepis ) nałóz mięso i surówki +warzywa( dodolne mogą być kupne im wiećej rodzajów tym lepiej )

4. zwiń placek i zajadaj :)

sprawdzone smakuje niezle

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Anecka

Post #3 Ocena: 0

2008-11-02 11:16:16 (17 lat temu)

Anecka

Posty: 5

Kobieta

Z nami od: 26-08-2008

Skąd: PL/UK

Dzieki :) Ale myslalam ze mozna jakos samemu zrobic ten placek niz kupowac gotowe ktorych nie widziałam w sklepach w Polsce :/ No chyba, ze sie nie przygladalam :)

Sprawdze to w tygodniu :))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

biff30

Post #4 Ocena: 0

2008-11-02 12:02:08 (17 lat temu)

biff30

Posty: 85

Mężczyzna

Z nami od: 05-10-2008

Skąd: redditch

0,5 kg maki
2 dkg drożdży
ćwierć szklanki mleka
3 łyżki oliwy
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
tłuszcz do smarowania blachy

przyrzadzanie: Drożdże rozdrobnić i wymieszać z cukrem, mlekiem i 2 łyżkami mąki i tak przygotowany zaczyn odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce. Gdy podwoi swoja objętość, do miski wsypać mąkę i zaczyn oraz oliwę i sól. Dokładnie wyrabiać, dodając po troszeczku wody aby ciasto było elastyczne, miękkie i niezbyt zwarte. Pozostawić (w ciepłym miejscu) do wyrośnięcia w przykrytej i natłuszczonej misce na 1.5 - 2 godz. Ciasto rozwałkować następnie na 10 placuszków i odłożyć na 30 min. do wyrośnięcia. Piec przez ok. 5-7 minut w temperaturze 220 - 230 stopni na natłuszczonej blasze, a

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #5 Ocena: 0

2008-11-02 12:11:53 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

 

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,