|
|
---|---|
nicia | Post #1 Ocena: 0 2008-10-31 22:34:07 (17 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2006 Skąd: Nottinghamshire |
Witam wszystkich. Czy może ktoś spotkał się z tą firmą i coś o niej może więcej powiedzieć? Ściga mnie za niezapłacony rachunek na rzecz Scotish Power. Straszy mnie sądem itp. Co mogą mi zrobić?
|
Post #2 Ocena: 0 2008-10-31 22:44:54 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2008-10-31 22:46:35 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To ten, o ktorym juz pisalas wczesniej? Jesli to ten rachunek to tak jak radzilam najlepiej go zaplacic, bo nie ma wyjscia, bo Ciebie beda scigac, a nie landlorda, bo Ty jestes na umowie. Jesli masz dowod, ze zaplacilas landlordowi na poczet rachunkow, a on nie uregulowal rachunkow to proponuje pozwac do sadu landlorda jesli masz jego adres.
A ta umowa, ktora mieliscie na wynajem to 3 osoby podpisaly wspolna umowe (joint tenancy) z landlordem czy kazda z osobna podpisala na wynajem pokoju? Moim zdaniem jesli rachunki byly na Was troje to Wy byliscie odpowiedzialni za nie i obawiam sie, ze jesli nie bylo konkretnego zapisu w umowie to nie macie duzych szans w sadzie. Ale niech ktos inny wypowie sie na ten temat. Bylas w CAB i wyjasnilo sie cos w tej sprawie? Co firma moze Ci zrobic? Bedzie wysylac Ci kolejne listy i grozic sadem. Byc moze poda Cie do sadu byc moze dlug przejmie inna firma. Ale jedno jest pewne. Dlug nie zniknie i bedzie rosl razem z przejeciem przez kolejna firme, bo beda doliczac jakies koszta administracyjne. Moga Cie scigac za to 6 lat. Jest duza szansa, ze masz juz default w historii kredytowej, co znacznie ja pogorszy. Default bedzie tam przez 6 lat. Mozna dogadac sie i splacac to w malych ratach. Proponuje wszystko zalatwiac listownie i nigdzie nie podpisywac sie odrecznie na pismach. Przez telefon pracownicy moga byc bardzo nachalni i niemili. Carpe diem.
|
nicia | Post #4 Ocena: 0 2008-11-01 10:46:07 (17 lat temu) |
Byliśmy w CAB i niczego żeśmy się nie dowiedzieli
![]() Umowa była pomiędzy trzema osobami a lanlordem.Żadne rachunki na nas nie przychodziły przez dwa lata(bo tyle mieszkaliśmy).Lanlord płacił rachunki,tylko tego od lipca do grudnia nie zapłacił bo powiedział że był za wysoki.Następne rachunki opłacał.Dziwi mnie wogóle że ta firma ściga mojego męża skoro równie dobrze mogą sprawdzić od kogo wpływał rachunki do Scotish Power,tak mi się wydaje.Mąż jest umówiony w piątek z adwokatem zobaczymy co powie,mam nadzieje że uda się wyjaśnić tą sprawę. |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2008-11-01 14:46:53 (17 lat temu) |
Jak pisalam wczesniej, sciagaja tego kogo znalezli. Wszystkie trzy osoby na rachunku byly tak samo odpowiedzialne za niego.
Czy masz dowod na to, ze dalas pieniadze na oplate tego rachunku? Moznaby tez zlozyc wniosek do sadu o zwrot wszystkich dodatkowych kosztow, ktore narosly na skutek tego, ze on go nie zaplacil. Carpe diem.
|
|
|
nicia | Post #6 Ocena: 0 2008-11-01 22:01:15 (17 lat temu) |
Na szczęście mamy wszystkie kwity wpłaty pieniędzy bo płaciliśmy gotówką agencji.Zobaczymy dalej jak to będzie.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2008-11-01 23:47:16 (17 lat temu) |
W takim razie bedzie dobrze. Mam nadzieje, ze prawnik poradzi Wam co zrobic i przygotuje od razu pare pism.
Carpe diem.
|
|