MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

ID card dla imigrantow.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Korba102

Post #1 Ocena: 0

2008-10-11 09:16:03 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Więc już dokładnie wiadomo, można by rzec w sprawie ID Card. W pierwszej turze pójdą pod lupę cudzoziemcy(emigracja spoza UE) wszyscy Ci obywatele muszą wyrobić takie identyfikatory by udokumentować status na jakim przebywa w UK i jakie warunki musi spełniać samo UK jako państwo, dla tego obywatela. Następną grupa to emigracja z UE oraz obywatele UK którzy zawarli związki małżeńskie z osobami spoza unii ( małżeństwo np.: obywatelki z UE z kraju Polska z obywatelem spoza UE np. z Azji Pakistańczyk czy z Afryki Uganda) Lub (Brytyjczyk z np: Marokanka czy Tajka ) by sprawować kontrolę nad napływem koligacji rodzinnych do UK i uprawnień świadczeń socjalnych. Sami też obywatele z UK muszą wyrobić takowe ID dla informacji i ewidencji. A odnośnie obywateli UE to w póżniejszym etapie rozkwitu tych że ID Card

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 11-10-2008 09:26 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #2 Ocena: 0

2008-10-11 15:23:05 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Obywatele UK nie muszą robić dowodów. W późniejszym terminie będą mieli taką możliwość, ale nie obowiązek. Obywatele państw Unii ponieważ nie mogą być w żaden sposób traktowani inaczej od miejscowych, z tego wynika że też nie będą mieli takiego obowiązku
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Vezyrek

Post #3 Ocena: 0

2008-10-11 17:33:09 (17 lat temu)

Vezyrek

Mężczyzna

Z nami od: 01-08-2006

Ja wam powiem, że może to i dobry pomysł. W Polsce mamy i paszport i dowód osobisty, a to ID card będzie właśnie takim dowodem osobistym i zamiast nosić paszportu wystarczy takie ID. Może się mylę :)
Wiem jedno,mieszkam tu już prawie 3 lata i mam tą książeczkę ze zdjęciem, tą jeżeli się nie mylę Resident Permit ale w sumie jej nie używałem bo po co :)
A takie ID było by informacją dla rządu UK, i regulowało by przepływ mieszkańców w pewnym sensie.
Ale z innej strony jaka duża kontrola to będzie !!!
Odciski palców, dane o benefitach - taki duży wielki brat :) Gorzej jak wszystkie te dane znowu zaginą, jak to ma miejsce dosyć często w UK :)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2008-10-11 17:39:43 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie bedzie regulowac przeplywu emigrantow, bedzie legalizowac tych nielegalnych. Miejsce gdzie mozesz regulowac przeplyw to szczelna granica.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-10-11 18:45:48 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no cóż, z jednej strony ID to ułątwienie, dla tych co zgodnie z prawem chcą normalnie żyć, po prostu z dowodem osobistym idziesz do banku i otwierają ci konto, teraz musisz zbietrać sterte listów referencyjnych, rachunki za gaz, prad wode tv podatek i tak skubani jak mają zły humor to ci odmówią (przynajmniej tak było w moim przypadku gdy chcialem otwożyc konto jakieś 8 miesiecy po wejsciu do uni)
na pewn utrudnienie będzie dla tych pozostałych co czerpią korzyści z powyższych utrunień.
jakieś kilka miesiecy temu, wnuczka mojego znajomego leżac w szpitalu dowiedziała się ze posiada spory dług, co się okazało sublokatorka (nie polka) miedzyczasie odebrała jej świadczenia studenckie, oraz z dokumentami poszła do banku i wybrała pieniadze, mało tego posłuzyła się jej kartą kredytową na niemała kwote, wszedzie dokumentowała soją tożsamość potwierdzeniami!

No cóż angielska tradycja z przed setek lat od kilkud ziescieci lat załamuje się, najpierw daleki wschód teraz bliski do tego zalew czekolady i szlak trafia ideały
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2008-10-11 20:34:38 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Przeciez zawsze zadaja ID w formie paszportu lub prawa jazdy. Listy z adresem potwierdzaja tylko adres, a nie tozsamosc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #7 Ocena: 0

2008-11-26 17:46:52 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Home Office rozdaje dowody obcokrajowcom
Home Office rozpoczyna wydawanie dowodów osobistych wszystkim, którzy pochodzą spoza Unii Europejskiej. Na początek dowody odbiorą studenci, a także najbliższe rodziny rezydentów, które złożą wnioski o przedłużenie zgody na pobyt w Wielkiej Brytanii - czytamy w serwisie goniec.com.
Według szacunków brytyjskiego rządu, do kwietnia 2015 roku dowody osobiste odbierze około 90 procent obcokrajowców. Nowe, biometryczne dokumenty zawierają dane personalne, a także odciski palców i zakodowaną zgodę na pobyt na terenie Wielkiej Brytanii.

Do końca marca przyszłego roku planuje się wydać około 60 tys. dowodów.

- Z czasem, nowe dokumenty zastąpią ich papierowe wersje, ułatwiając pracodawcom dostęp do informacji, czy dana osoba ma prawo do zatrudnienia w naszym kraju. Będzie też można łatwiej sprawdzić, czy może tu studiować – mówi minister spraw wewnętrznych, Jacqui Smith.

Opozycja twierdzi jednak, że jest to zupełnie niepotrzebny wydatek.

- Nie tylko nie zatrzyma to nielegalnej imigracji ani nie powstrzyma terroryzmu, ale dodatkowo zostawi podatników z miliardowym rachunkiem, który będą musieli zapłacić. W czasie oszczędzania i walki z kryzysem, to ostatnia rzecz, na jaką podatnik chce wydawać pieniądze - przekonuje Dominic Grieve.
NEWS Z SIECI
Pozwolę sobie na małą korektę w sprawie ID w UK i jak zdążyłem zauważyć, nie wszyscy czytają ze zrozumieniem i dążą do uzasadnienia, że mają rację . Dowód na to jest, to o czym, pisałem niejednokrotnie. Ludzie zacznijcie czytać logicznie, a nie po łepkach. To wszystko co mam w tej sprawie dopowiedzenia!!!
:-]:-]:-]
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #8 Ocena: 0

2008-11-26 18:37:25 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Skoro tylko niekórzy będą musieli mieć dowody, to jaki z nich pożytek? Np. policjant mówi gościowi wyglądającemu na obcokrajowca pokaż dowód a on na to że jest Bułgarem. Albo że uzyskał już obywatelstwo angielskie. I jak mu glina udowodni że nie?
Wniosek - dowody to farsa
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Korba102

Post #9 Ocena: 0

2008-11-26 20:03:21 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Vitek , ja myślę, że Ty udajesz nielogiczne podejście do tematu, nie będę tłumaczył Tobie sensu, skoro nie rozumiesz treści, a tym bardziej formy zagadnienia. Myślenie ma przyszłość, lecz nie w każdym przypadku. A Ty zawsze musisz coś przypisać do każdego tematu, czyżbyś lansował się na
MODRATORA???
:-]:-]:-];-)

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #10 Ocena: 0

2008-11-26 20:07:08 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Widzisz ja w przeciwieństwie do ciebie nie muszę się lansować
The Mythbuster