MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie- czuje sie oszukany

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wendigo

Post #1 Ocena: 0

2008-09-25 13:06:25 (17 lat temu)

Wendigo

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2008

Witam.

Czas temu kupilem motor. Ubezpieczylem go "na szybko" w firmie Bennetts (troche przeplacilem ale anyway). Zaplacilem za rok z gory karta debetowa. Po ok 9 miesiacach spredzalem i kupilem inny (ubezpieczylem gdzie indziej).
Dowiedzialem sie od znajomego, ze po 9 miesiacach nie odzyskam juz zadnej kasy od nich (za niewykorzystane 3 miechy) wiec sobie odpuscilem. W tym czasie jeszcze sie przeprowadzilem. Zadzwonilem aby poinformowac o zmianie adresu i zostalem poinformowany o 20L "administration fee" za te "usluge" stwierdzilem, ze w takim razie ja dziekuje za taka usluge i dziekuje za wspolprace.
Zapomnialem o sprawie.

Dzisiaj patrze na statement a tam kolejna kasa za nastepny rok 0_0 (card purchase).
Wiec dzwonie i mowie, ze ja juz nie mam motoru i sadzilem, ze przed renewal beda musieli skontaktowac sie ze mna aby otrzymac na to zgode (ktorej ja nie wyraze i po sprawie).
Pani wytlumaczyla mi ze to wszystko jest auto. Ze skoro sprzedalem moto dawno temu to moge wyslac im papiery z DVLA a oni zwroca mi kwote.. pomniejszona o 20L -za zmiane adresu i 30L cancelation fee .

No i pieknie. Wiem, ze oni zaopatrzyli sie paragrafikami ktore pozwalaja wyrolowac takich jak ja zgodnie z prawem.
Ale czy ktos zna moze sposob albo inne paragrafiki aby sie przed tym obronic?

Tak naprawde nie chodzi o te 50L ale czuje sie troche okradziony.

Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Piotrek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2008-09-25 14:37:22 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Niezawodna metoda: czytac warunki ubezpieczenia zamiast sluchac kolegow.

Niektorzy ubezpieczyciele przedluzaja automatycznie (wysylaja list przypominajacy przed tym i informujacy, ze mozesz zrezygnowac), niektorzy wysylaja tylko przypomnienie, ze musisz zadzwonic i przedluzyc inaczej polisa nie bedzie automatycznie przedluzona. Pewnie wyslali list na Twoj stary adres, bo jak rozumiem to go w koncu nie zmieniles, ze wzgledu na oplate.

Nikt Cie nie oszukal, sam sie oszukales nie przestrzegajac zasad gry.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,