Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Upiec domowe ciasto tylko skad wytrzasnac normalny piekarnik???

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nenna1

Post #1 Ocena: 0

2008-10-08 19:44:33 (rok temu)

Nenna1

KobietaDzień Św. Patryka :)

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Mase serowa dasz rade nawet utrzec....jak to robily nasze babki-walkiem w makutrze /lub zwyklej misce/;-);-)
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2008-10-08 20:28:12 (rok temu)

krakn

MężczyznaDzień Św. Patryka :)

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-08-28 13:20:13, aga68200 napisał(a):
mam problem z doborem maki i margaryny.Trzeba tez "wyczuc piekarnik"

NIe margaryny tylko masła, wojna sie skończyła dbajcie o swoje wątroby i nie katujcie utwardzaczami oleju do tego smak...

Piekarnik akurat nam się udał grzeje na wszystkie możliwe sposoby, od spodu, od góry i opcja grill, od góry pięknie zapieka w minute górę, np łatwo zrobić karmelową zasmażkę na mięsie czy deserze, ale kuźwa nam za to wymienili kuchnie i niech to szlak, gady jest więcej niż 2 garnki to grozi że danie nam wyląduje na ziemi, nie wspone o tym że kilka razy łapałem patelnie z głęboką oliwą w połowie drogi do gleby, po prostu jaja bym usmażył w oliwie z oliwek :-Y, a przecież dobry obiad to co najmiej 4 gary :(
Akcja Dreambox, linux rulez :))

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

konto usunięte

Post #3 Ocena: 0

2009-03-13 19:47:11 (rok temu)

konto usunięte

Dzień Św. Patryka :)

Cytat:

2008-08-19 17:24:45, justin1976 napisał(a):
Całkowicie zgadzam się z Nenną. Tyle co ja tutaj już piekłam różnosci, to miejsca by brakło żeby wymieniac. Mąka czy angielska czy polska... dla mnie jakos to nie ma znaczenia. Grunt żeby wiedziec jaką mąkę do czego stosowac. Zanim się w tym zorientowałam, to też różne rzeczy mi wychodziły.
I ja sie zgadzam chociaz w pieczeniu plackow to nie jestem dobry,biszkopta od biedy moglbym zrobic,a tak to tylko drozdzowe umiem typu pizza,paszteciki,rogaliki na slodko,abo takie buleczki drozdzowe z parowka w srodku(zeby nie owiedziec sausage rolls),no i chlebek umiem:-].U nas w domu zona piekla zawsze placki(po mamie to ma),ale tu sie jej cosik nie chce...Glowny problem z angielska maka jest chyba taki ze oni jej tu chyba nie lezakuja i mokrawa jest.Dlatego moga placki nie wychodzic takie jak z polskiej...Ja mam taki patent,bo a nigdy w zyciu nie robie nic z przepisu,zawsze na oko wiec po ciescie zawsze widze co i jak.Ogonie chyba da sie wszystko z tej ich maki zrobic skoro pyzy drozdzowe wychodza(a pyza jest chyba najbardziej wrazlwa na make)
Tym chata bogata co ukradnie tata

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2009-03-13 20:33:00 (rok temu)

andyopole

MężczyznaDzień Św. Patryka :)

Z nami od: 20-09-2008

przez kilka lat pieklem chleb z angielskich roznych mak i na angielskich suchych drozdzach. Rowniez przez ostatnie trzy lata w zdezelowanym gazowym piekarniku. Jesli regulacja plomienia niewiele daje trzeba regulowac wysokoscia polki, jezeli przypala od gory za szybko mozna nakryc arkuszem alufolii no i niestety dyskretnie i bez przerwy pilnowac.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona