MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Lloyds-problem z czekiem

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agatkaa8

Post #1 Ocena: 0

2008-08-13 13:22:37 (17 lat temu)

agatkaa8

Kobieta

Z nami od: 13-08-2008

dostałam czek na 285 funtów w zeszłą niedzielę-był to mój ostatni czek,bo skończyłam już pracę.następnego dnia,tj. w poniedziałek zaniosłam go do mojego banku tzn. Lloyds.pieniądze powinny pojawić się na koncie po ok.5 dniach.balans konta był większy o tą kwotę,więc myślałam,że wszystko jest ok,ale do piątku pieniądze się nie pojawiły.w sobotę zadzwoniłam do kolegi z pracy i dowiedziałam się,że osoba dla której pracowałam wyjechała na tydzień na urlop i najwidoczniej zapomniała dopłacić pieniędzy na konto,ponieważ on też nie dostał pieniędzy ze swojego czeku,z tym że po 4 dniach otrzymał informację,że czek jest bez pokrycia i zostaje odesłany(ma konto w halifaxie).ja byłam przekonana,że w moim przypadku będzie to samo,ale dzisiaj jak sprawdzałam stan konta okazało się,że cofnięto nie tylko mój czek,ale również pobrano z moich pozostałych pieniędzy widniejącą na nim kwotę(!!!)poszłam to wyjaśnić do banku,ale wszyscy są cicho-ciemni i nie wiedzą,dlaczego zabrano mi kasę,której nie dostałam...co powinnam teraz zrobić?za półtora tygodnia wracam do polski i chciałabym mieć wszystko załatwione...pzdr

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

goskauk

Post #2 Ocena: 0

2008-08-13 15:22:05 (17 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Kto wogole jeszcze dzisiaj placi czekiem?Pieniadze sa wplacane automatycznie na konto.Czekow sie prawie nie uzywa.No to masz zagadke;-) A wogole co to za pracodawca ktory nie ma pokrycia na swoim koncie na czeki ktore wydaje?co to znaczy pojechal na urlop i zapomnial? Kasa powinna zawsze tam byc dla zatrudnionych.
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #3 Ocena: 0

2008-08-13 15:44:41 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-08-13 15:50:07 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #5 Ocena: 0

2008-08-17 09:22:53 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2008-08-13 13:22:37, agatkaa8 napisał(a):
dostałam czek na 285 funtów w zeszłą niedzielę-był to mój ostatni czek,bo skończyłam już pracę.następnego dnia,tj. w poniedziałek zaniosłam go do mojego banku tzn. Lloyds.pieniądze powinny pojawić się na koncie po ok.5 dniach.balans konta był większy o tą kwotę,więc myślałam,że wszystko jest ok,ale do piątku pieniądze się nie pojawiły.w sobotę zadzwoniłam do kolegi z pracy i dowiedziałam się,że osoba dla której pracowałam wyjechała na tydzień na urlop i najwidoczniej zapomniała dopłacić pieniędzy na konto,ponieważ on też nie dostał pieniędzy ze swojego czeku,z tym że po 4 dniach otrzymał informację,że czek jest bez pokrycia i zostaje odesłany(ma konto w halifaxie).ja byłam przekonana,że w moim przypadku będzie to samo,ale dzisiaj jak sprawdzałam stan konta okazało się,że cofnięto nie tylko mój czek,ale również pobrano z moich pozostałych pieniędzy widniejącą na nim kwotę(!!!)poszłam to wyjaśnić do banku,ale wszyscy są cicho-ciemni i nie wiedzą,dlaczego zabrano mi kasę,której nie dostałam...co powinnam teraz zrobić?za półtora tygodnia wracam do polski i chciałabym mieć wszystko załatwione...pzdr

Ten czek został cofnięty przez pracodawcę a nie że był bez pokrycia- ponieważ czeki bez pokrycia nie są odsyłane do wystawiającego a do puszczającego do płatności czyli dla Ciebie i nie wiem może się coś zmieniło lecz procedura była zawsze taka, że po okresie 5 dni otrzymać powinnaś kopię czeku z informacją banku że czek jest bez pokrycia i wydłuża się jego keszowanie o następną liść dni z reguły to może być nawet następne do 5 dni a po tym okresie odsyła się czek i kopię pierwszego listu do właściciela kąta czyli Tobie i równolegle też informują wystawcę czeku że wystawił czek bez płynności finansowej. Taka była zawsze zasada postępowania w tym przypadku gdy faktycznie jest bez tej płynności finansowej, a Twój czek po prostu został cofnięty przez wystawiającego, czyli pracodawca ukradł Twoją ostatnia pensję ewentualnie obliczył że nie powinien tego czeku z taka kwotą wystawiać Tobie ;-)
:-W
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,