![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 4 z 4 |
|
---|---|
wacek100 | Post #1 Ocena: 0 2008-08-02 00:10:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 22-06-2008 |
"DUCHEM" -jestem obecny z wami
![]() ![]() ![]() ![]() za glupstwa ktore wypisuje nie odpowiadam, gdyz moge byc pod wplywem ...........zlych emocji
![]() |
ewamik | Post #2 Ocena: 0 2008-08-02 00:14:03 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Duchy,to u nas po osiedlu łażą.Niby nowe osiedle,oświetlone,zwykli pracujący ludzie tu mieszkają.A przedwczoraj były dwa włamania do mieszkań sąsiadów.MOje też na parterze z ogródkiem.W poniedziałek jeziemy do Polski..
![]() Podobno te duchy mają spodnie spuszczone do kolan,czapeczki i czarne twarze... |
Nenna1 | Post #3 Ocena: 0 2008-08-02 00:14:47 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Cytat: 2008-08-02 00:06:06, vitek napisał(a): Słuch i węch to są pojęcia abstrakcyjne czyli wymyślone przez człowieka. Dlatego ich nie widać. (podobnie jak duchy) Ale uwaga bo akurat godzina duchów się zaczyna (dwunasta w nocy) .......abstrakcyjne??/czyzby?? Cyt...zmysly– formy przyjmowania bodźców z otoczenia, oraz ich analizy i reagowania na nie, cechujące wszystkie zwierzęta (w tym człowieka). Na każdy ze zmysłów składają się odpowiednie narządy zmysłów, w których najważniejszą rolę odgrywają receptory wykształcone w kierunku reagowania na konkretny rodzaj bodźców oraz odpowiednie funkcje mózgu. ...jakos nie widac ze to wymyslone... ![]() ![]() ![]() a jesli duchy tak samo??? ![]() ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
ewamik | Post #4 Ocena: 0 2008-08-02 00:21:24 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Ja wierzę w duchy.Musi cos być...
MOże to zmarli,co nie wypełnili do końca swojej misji na ziemi? MOze to ludzie,których smierć spotkała tak nagle... Podobno na zgliszczach WTC,gdy strażacy przeszukiwali dymiące zgliszcza,jedne ze stażaków spotkał dziewczynę w białej porwanej,brudnej bluzce.Dziewczyna rozglądała się wokół,przestraszona,brudna.Gdy strażak odwrócił sie do kolegi,by go zawołać-ta zniknęła,rozpłynęła się. MOże to ludzie silnie związani z jakims domem,miejscem... |
vitek | Post #5 Ocena: 0 2008-08-02 10:50:16 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Nenna receptory itd. to oczywiście są rzeczy realne i jako takie możemy je zobaczyć (najlepiej podczas sekcji zwłok hi hi) natomiast same pojęcia wzroku czy słuchu nie oznaczają żadnej fizycznie istniejącej rzeczy a raczej proces (widzenia, słyszenia) i w tym sensie są to pojęcia abstrakcyjne.
Ale dobrze dobrze widzę że lubisz dyskusje takie z zacięciem naukowym jakby co jestem do usług The Mythbuster
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2008-08-02 12:42:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
zaczęło się od tego że chce się sikać, a kończy się na wywodzie izoteryczno naukowym
![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|