MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Niuska

Post #1 Ocena: 0

2008-07-23 23:01:30 (17 lat temu)

Niuska

Kobieta

Z nami od: 23-07-2008

Zaczne od poczatku. Otoz moj szwagier, czyli brat mojego meza mieszka sobie w domku wynajmowanym od pewnego hindusa, pakola czy jak go tam nazwac? Ten natomiast wynajmuje ten dom od drugiego pakola, ktory na dodatek mieszka obok tego mojego szwagra - czyli mieszkaja przez sciane. I dom jest wlasnie jego wlasnoscia.
Ale wszelkie platnosci za chate rozliczaja sie z tym drugim ( nie tym co mieszka za sciana). Tamten przyjezdza do nich co niedziela bierze od nich po 75f za osobe i sam juz rozlicza sie z tym zza sciany. I On tez placi wszelkie r-ki. Tzn tak napradwe wlasnie nie placi bo zalega za council tax ok 1600Ł

Jako ze oni maja tam garaz, podjazd i takie tam sprawy -- moj maz robi u nich samochody, tzn. naprawia je - jest mechanikiem i tak sobie dorabia. Na podjezdzie obecnie stoi nasze auto. Maz kupil je uszkodzone, mial je naprawic i sprzedac. Normalne... na dorobienie sobie jakiegos grosza, nieee? Żadne oszustwo...

Przyszedl sobie dzis tam do nich jakis pan i oswiadzcyl ze jako pan "X" (czyli ten, ktory zbiera od nich co niedziela kase) nie placi za council tax i ma zaleglosc na sume ok Ł1,600 on bierze w zastaw dwa auta. Wypisal swistek a na nim wpisal ze zajmuje dwa auta. no i problem w tym ze jedno auto to jest nasze, wlasnie te ktore stoi na podjezdzie a drugie auto to kolegi, ktory zamieszkuje sobie w tym domku.

Jak on mogl sobie przyjsc i bez zadnego zapytania sie nawet czyje to sa auta - tak o poprostu wziac je pod zastaw dlugu, ktory nie nalezy ani do mnie ani co lepsze do zadnej z osob ktora tam mieszka?

O co chodzi?????? Przeciez rownie dobrze moglo stac tam kazde inne auto... nawet sasiada... i co? Tez by wzieli pod zastaw... Co robic??? Bo mnie ... juz dzis bierze na wszsytko.....Mozna wogole tak zrobic???

Co zrobic w takim wypadku...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2008-07-23 23:07:11 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wyjasnic. Jak masz "swistek" to na pewno masz informacje do kogo sie zglosic. Bierzesz umowe wynajmu, w ktorej jest napisane, ze rachunki masz wliczone i podnajmujesz mieszkanie od tego i tego pana oraz dokumenty samochodu potwierdzajace kto jest wlascicielem i wyjasniasz sprawe.

Gorzej jak nie masz tego wszystkiego na pismie. Ale w dalszym ciagu musisz to wyjasnic z firma, ktora zajela samochod. Zaleglosci za council tax sa bardzo powaznie traktowane i komornicy dzialajacy na rzecz urzedu maja duzo wieksze uprawnienia niz Ci od zwyklych dlugow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Niuska

Post #3 Ocena: 0

2008-07-23 23:14:10 (17 lat temu)

Niuska

Kobieta

Richmond... ja nawet tam nie mieszkam... moj maz jest platnikiem council taxu na innym - naszym wlasnym mieszkaniu. Z tamtym mieszkaniem ma tyle wspolnego ze zamieszkuje tam jego brat. Nasze auto stalo tam bo maz je tam naprawial... I tyle...

Gorzej z moim kolega ktore auto tez wzieli pod zastaw... bo on mieszka tam pod tym adresem... niestety umowy najmu zadnego nie ma...

Ae zastanawia mnie fakt jak oni moga sobie tak spisac dwa samochody nie sprawdzajac ich - czyje to sa... rownie dobrze moglo tez stac tam auto sasiada... albo calkowicie innej obcej osoby...

Paranoja normalnie:-Y

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2008-07-23 23:27:51 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak tam nie mieszkasz, to w ogole sprawa jest jasna. Trzeba zadzwonic od tej firmy, wyjasnic wszystko i ewentualnie wyslac faxem dokumenty na potwierdzenie.
Byc moze jest to standardowe postepowanie, ze zajmuje sie pojazdy na zadluzonej posesji do wyjasnienia. W kazdym razie, nie powinno byc najmniejszego problemu z odkreceniem sprawy.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Niuska

Post #5 Ocena: 0

2008-07-24 10:13:39 (17 lat temu)

Niuska

Kobieta

Mam nadzieje ze sie nie mylisz.... a co z kolega? on mieszka w tym domku i jego auto tez wzieli pod zastaw...

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,