MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z komputerem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 2 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2008-06-23 00:42:51 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-06-23 01:43:41 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2008-06-23 07:21:29 (17 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

dziek wielki za podpowiedzi. chyba zaczne od najprostrzej opcji - propozycji catch. tylko zadam glupie pytanie, gdzie jest radiotor w komputerze. najlepiej prosze w wersji obrazkowej:-]o wskazanie miejsca pobytu ahha. posprawdzam sobie i podziele sie uwagami . moze komus sie przyda.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Oqular

Post #4 Ocena: 0

2008-06-23 09:29:32 (17 lat temu)

Oqular

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2006

Czeste restarty kompa i blue screeny to moze byc standardowy blad sterownikow ATAPI - (u mojego kumpla wystarczylo przepiecie DVD do innego kontroleta IDE - tak zeby nie byl na tej samej tasmie co HDD)
W necie jest pelno tematow odnosnie tego bledu wystarczy poszukac.
Przeinstalowac stery do Cd iDVD powinno rozwiazac problem, a jak nie to reinstalka windy i po sprawie.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2008-06-23 09:30:43 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Na płycie komputera zauważ mały wentylator jak wygląda to chyba nie muszę opisywać kręci się i dmucha, no właśnie sprawdź czy się kręci, a pod nim jest radiator metalowe żeberka ala kaloryfer spróbuj czy pewnie siedzi na miejscu i się nie telepie, a jeżeli to jest ok to sama więcej nic nie zrobisz, trzeba będzie zanieść sprzęt do kogoś kto się zna
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Netta6

Post #6 Ocena: 0

2008-06-23 11:20:34 (17 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Witam !!!
Ja miałam podobny problem z koputerem. Czasem następował restart po restarcie a czasami pochodził chwilke dłużej. Przy jego włączaniu kilkakrotnie ładowal windows'a zanim na dobre się odpalił. Zahodziłam w głowe co to mogłoby być. Zaobserwowałam że restartuje mi się głownie (choć nie było to regułą)przy pracy na folderach, zapisywaniu dokumentów, uruchamianiu programów itp. Jeśli był włączony ale chodził na nim tylko skype, gg, antywirus i inne programy w tle to było w miare ok. Jeśli tylko wymagałam od niego jakiejś dodatkowej operacji to momentalnie restart. Okazało się, że cały sprzęt jest w pełni sprawny tylko mam za słaby zasilacz. Mimo iż technicznie był ok to był za słaby żeby pociągnąć zawartość mojej stacji dysków i całej reszty czyli drukarki skanera, kamerki itp. Zasilacz miałam 350W i od momentu kiedy wymieniłam na 400W mam święty spokój.
Jestem samoukiem komputerowym więc ten problem mnie trochę przerósł ale gość który mi to robił powiedział, że czasami wystarczy podpiąć pod kompa jedną rzecz i potrafią się takie cyrki dziać bo zasilacz nie wyrabia. Jest poprostu przeciążony a nie popsuty.
Oczywiście u was może być coś innego ale u mnie wymiana zasilcza rozwiązała problem definitywnie.
Jak usuniecie usterke to dajcie znać co to było.
Pozdawiam.

[ Ostatnio edytowany przez: Netta6 23-06-2008 11:23 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2008-06-23 14:07:04 (17 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

no wiec kupilam zasilacz 450 w, moj ma 300 w, wiec moze to cos da, a jak nie to po koilei bede wymieniac ahhah. moze rzeczywiscie zasilacz 300 zmaly byl na 1gb ram. za kilka dni przyjdzie , to wymienie i zobaczymy. pobawimy sie w doktora haah. dzieki i do napisania.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #8 Ocena: 0

2008-06-23 14:25:54 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

No tak, ja od poczatku mialem 450W, ale:

- dosyc mocna grafa,
- k. dzwiekowa,
- dwa CD-DVD,
- Pentium D 2.8,
- k. z extra USB,
- k. firewire,
- 1GB RAM,
- 2 dodatkowe wiatraczki + panel z 3 malymi (do chlodzenia twardziela),
- stacja dyskietek,

No i przy takiej konfiguracji dodalem jeszcze 2x1GB RAM DDR2. Teraz mam normalnie 3BG RAM, ale odlaczone ostatnie 5 pozycji. Zazwyczaj dziala wszystko spoko, ale jednak czasami...... moze wiec za slaby zasilacz?

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2008-06-23 14:31:18 (17 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

nie zawsze w zasilaczu 350W rowna sie 350W - zalezy od marki i standartu kompa - starsze bazowaly na lini +5v, nowsze ciagna juz +12v, zasilacz markowy bedzie mial nawet wiecej W mocy szczytowej, gorszy nawet 200W nie pociagnie (tyle mniej wiecej bierze komp nieobciazony - net, muza itp.), nie mowiac o stresie (gry, obrobka video itp.)

co do wyzej wymienionych problemow - lato przyszlo i kompy sie sypac zaczely :-D
temperatury sa prawdopodobnie za wysokie - procki intela maja zabezpieczenie przed przegrzaniem, ktore powoduje wylaczenie kompa (mozna zmienic w bios'ie), zasilacz tez sie moze gotowac i dawac napiecia ponad norme lub miec za duze ich skoki(efekt podobny)

jesli strzelila listwa przepieciowa, to byc moze i jakies zabezpieczenie padlo w zasilaczu(pytanie, czy mial jakies?) i ma w/w objawy

ps. zdjecie mobo:

centralnie jest procesor z radiatorem i wentylem na nim, po prawej sa dyski twarde, powyzej stacja dvd(?), po lewj u gory - zasilacz a pod nim wentyl wywiewajacy cieple powietrze z budy, ponizej karta graficzna i sloty pci

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 23-06-2008 14:38 ]

Do góry stronyOffline

Angelus_13

Post #10 Ocena: 0

2008-06-23 14:37:32 (17 lat temu)

Angelus_13

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2008

mialem podobny problem, po wymianie zasilacza na mocniejszy nadal byly cyrki z restartowaniem sie kompa,
wtedy wezwalem kolesia, ktory na kompach zeby zjadl i koles po doslownie 5 minutach na stale usunal moja usterke :-o
okazalo sie, ze podczas wymiany karty graf. zostal naruszony slot ( i pomyslec, ze robil to "fachowiec" ), koles szybko usuna usterke i komp smiga, ze asz milo
Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,