|
Strona główna » Wszystko o wszystkim » - Bed bugs |
| Autor | (Odpowiedzi: 20) |
|---|---|
| sarcia | Post #1 2008-06-09 21:45:09 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 23-05-2008 |
Witam ,mam taki problem w naszym mieszkaniu chyba jest wlasnie to robactwo .Najgorsze jest to ze ja naleze do tych co lataja ze sciereczka bo strasznie staje sie nerwowa jak widze kusz a tu cos takiego no nie miesci sie w glowie. Od miesiaca zachodzimy w glowe o co chodzi.Mieszkam z rodzina w jednym z tych domow co sa podzielone na dwa mieszkania ,góra i dól - my mieszkamy na dole a na gorze ktos inny no i z tego co widze to oni do czystosci to nie przykladaja uwagi -delikatnie mowiac.Czy to mozliwe ze to paskudztwo przyszlo od nich? Wspomne ze nasze mieszkanie jest po generalnym remoncie i wszystkie rzeczy ktore sie tu znajduja sa kupione nowe nic nie mamy z tzw.wystawki.Kiedys w gazecie czytalam cos o tym ale nie myslalam ze mnie to spotka.Moze ktos to juz przechodzil bardzo prosze o rade ,czy to moglo sie u mnie rozmnozyc ,czy to moglo przejsc z góry, no i najwazniejsze co teraz mamy zrobic bo tak żyć sie nie da.
|
| ParaDox | Post #2 2008-06-09 21:47:19 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
masz na mysli to cos?
Who controls the past control the future, and who controls the present controls the past?
|
| krakn | Post #3 2008-06-09 22:10:39 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
możliwe ze przylazło od sąsiada, albo ktoś przyniósł od kogoś wiesz najbardziej narażeni są ci co chodzą i robią serwisy po ludziach, w tym budowlańcy.
np gdy trwa rozbiórka pomieszczeń, wynoszenie mebli gdy jest brud i syf. jak mieszkasz w Londynie to mam fachowca co robi to na prawde dobrze, uzywa dobrej chemii i robi to w odpowiedni sposób, jednym słowem zaufany fachowiec, dobrym pomysłem jest w odpowiednim momencie zastosować czyszczenie gorącym detergentem (ponad 110C), sof mebli i carpetów. Często właśnie jeżdżę po dezynfekcji, dostaje zlecenia od firm i agencji mieszkaniowych, ale i od znajomych i z tego co wiem problem już nie powraca. Poza tym totalna wręcz "chorobliwa" dbałaość o czystość, i prasowanie wszystkiego! Jeżeli jesteś z Londynu to moge dać ci kontakt do tego speca i szczerze współczuje :( [ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
* ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku
|
| sarcia | Post #4 2008-06-09 22:57:11 (4 miesiące temu) |
Tak jakos to wlasnie wyglada nawet mamy pare w sloiczku dla pewnosci zeby nie zapomniec jak wyglada.Jestem z londynu ale tak mysle co bedzie jak my to usuniemy a to przechodzi z gory to takie bledne kolo.U nas nie mamy dywanow wykladzin ani sof z materialu,sa panele i terakota sofa skorzana wlasnie ze wzgledu na te kurze i roznego rodzaju pylki no i to rozne robactwo bo corka ma nadwrazliwa skore i takich tam miluskich rzeczy to raczej sie wystrzegamy.Jeszcze chcialabym sie dowiedziec jak droga jest taka operacja dezynfekcji na 2 bedrum bo nie chcialabym byc niewyplacalna bede wdzieczna za odpowiedz
|
| krakn | Post #5 2008-06-10 08:56:23 (4 miesiące temu) |
Nie wiem ile kosztuje bo sam się tym nie zajmuje, najlepiej będzie gdy zadzwonisz do niego Powiedz że polecił go Krzysztof co czyści Karpety, powinien dać dobrą cenę, choć ze względu na to że stosuje dobre środki super tanie to nie będzie, ale przynajmniej nie ściemnia że robi, na na imie Marcin, tel 07783278836.
Ze skórami to jest taki problem że ich nie wygrzejesz, a to paskudztwo na pewno włazi w środek i w zaszywki od spodu i na krawędziach :/ trudne do wyplenienia trzeba starannie się tym zająć, bo przecież nie wyrzucisz takich sof :( Współczuje szczerze [ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
* ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku
|
| sarcia | Post #6 2008-06-10 11:19:23 (4 miesiące temu) |
Dzieki za telefon napewno zadzwonie jeszcze raz dziekuje
|
| prycz | Post #7 2008-06-10 12:05:25 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 18-08-2007 Skąd: liverpool |
sluchajcie ja mam problem z czarnymi myszkami w domu niewiem jak je wypedzic chyba przeszly od sasiada lapki nic nipomagaja moze cos doradzicie niema ich duzo dwie zabilam ale trzecia uciekla boje sie ze sie osiedla moze wiecie co kupic tu na nie zgory dziekuje
kundzia
|
| sarcia | Post #8 2008-06-10 12:18:24 (4 miesiące temu) |
na myszki to nie wiem ale dzwonilam odnosnie robali no i dziele sie wiadomoscia nie jest to takie strasznie drogie tylko klopotliwe to przygotowanie mieszkania do tego odkazania ale wszystko sie przezyje aby tego paskudztwa nie bylo,ze sprzataniem to nie ma problemu bo i tak ciagle mam czysto najgorzej to z tymi rzeczami wszystkimi i ubraniami.Dziele sie wiadomoscia bo moze komus sie przyda nigdy nie wiadomo jak to juz sie skonczy to wiecej cos napisze a moze to tylko ja taki pechuńcio jestem i tylko u mnie to jest.Jeszcze raz dzieki za pomoc
|
| krakn | Post #9 2008-06-10 14:28:05 (4 miesiące temu) |
Cytat: 2008-06-10 12:18:24, sarcia napisał(a): dzwonilam odnosnie robali no i dziele sie wiadomoscia nie jest to takie strasznie drogie tylko klopotliwe [...] Jeszcze raz dzieki za pomoc wiesz dla jednych 50 czy 100 funtów to nie drogo dla innych to kosmos, a wiem że istnieje na rynku mase naciągaczy, pomagają na chwile albo wcale. Marcin pomógł naszym znajomym fachowo i skutecznie i od tego czasu daje mu najlepsze referencje. I nie ma za co :) od tego jest forum by sobie pomagać! [ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
|
| kwasek | Post #10 2008-06-10 21:27:26 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 25-08-2006 |
nie wiem,ale jak wynajmujesz mieszkanie to skontaktuj sie z landlordem albo swoja agecja - na pewno beda wiedzieli co zrobic, mozesz tez zasiegnac rady w Pest Cntrol Section w swoim councilu
|