ja zazwyczaj przygotowuje kilka tygodni wczesniej buteke oliwy z oliwek z przprawami pikantnymi, typu kolendra czosnek, ostra papryka chili, ja³owiec, bazylia i zapomnia³em jak siê nazywa jeszcze jedena przyprawa, wygl±da jak iglak ale igie³ki ma miekkie, wspaniale aromatyzuje ka¿dy rodzaj miesa, od kurzczaka do wo³owiny.
Moj pomy³s to kotlety czy to wo³owe czy wieprzowe nas±czamy ulubionymi zio³ami, dobrze jest by w oliwie z czosnkiem i przyprawami oraz sol± po³ywa³o kilka godzin co najmiej, potem obsypujemy TYLKO M¡K¡ ¿adnego ciata... mieso nie wysycha, jest miekkie jak tradycyjny schabowy, a jednoczesnie smakowo jaki¶ inny :D
pyszny!
jak kto¶nie ma ochoty i czasu na robie samemu oliwy smakowych to mo¿ecie wpa¶c do TKMAX i tam wybrac co pewien czas co¶ w nowym smaku, warto!
acha jest co¶ takiego jak OCET VINEGRE BALSAMICO, wspania³y "¶liwkowo-winogronowy" smak, kilka kropel do mizerii, czy do miêsa zupe³nie zmienia jego smak, i urozmaica, oczywi¶cie trzeba nie przedobrzyæ i smakowaæ, a co do octu winnego wspaniale zmiêkcza miêso, marynowanie przez dobe, stary sposób jak ¶wiat!
ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)