MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Na Lotniskach problemy i gehenna , również w portach i dworcach autobusowych!!

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2008-03-21 21:07:50 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

drogi na lotniska wokół Londynu zakorkowane przez taksówki i autobusy z polakami,porzucone samochodu na drogach w kierunku lotnisk, tłumy polaków koczujące na dworcach autobusowych w Londynie, płacz dzieci krzyk kobiet, oblegane firmy turystyczne i przeciążone serwery sprzedające bilety, Wizzar, centrall wings czarterują od amerykanów i Hiszpanów kolejne samoloty, kilka nawet zostało przesłanych z emiratów i zaprzyjaźnionych czech, słowacji i nowej gwinei.

Totalny exsodus, tego nie spodziewał się nikt!

Niesamowicie rosnące zarobki z dnia na noc w polsce, pracy tyle, że każdy może robić co tylko chce, a jak nie chce to też coś dostanie, jednocześnie załamanie rynku brytyjskiego, wręcz głodowe zarobki w Anglii, niesamowicie drogie paliwo, a do tego prognozy w czarnych kolorach...
Z ostatnich wiadomości, Wejście do metra ograniczone, pierwszeństwo mają kobiety z dziećmi lecz muszą się liczyć z kłopotami i ciasnotą na lotnisku Heathrow, Community Support przygotowuje kolejne poduszki pod pupy gdyż nie już dawno nie ma gdzie usiąść, a samoloty BA i LOT ledwo nadążają lądować.

Spadający funt i dolar, dobija wspaniała mocna złotówka, coraz głośniej mówi się że waluta Euro to był błąd, jeszcze dziś w nocy zbiera się rada europy, na szczęście nasi politycy nie dali się omamić i cierpliwość się opłaciła, dobijamy funta.

:-W NA CO CZEKASZ???
nIE CZYTAJ TYCH BZDUR TYLKO REZERWUJ BILET DO KRAJU MLEKIEM I żubrówka PłYNACEGO!

:-Z Ja tam ide nalać sobie następny kieliszek wina fancuskiego wina pamiętającego te lepsze czasy, zgniłego zachodu, gdy dolar był dolarem a pewex peweksem :)))))
życze
Wesołych świat, i zająca z dużymi jajami! :-]

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 21-03-2008 21:12 ]

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2008-03-21 21:38:40 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #3 Ocena: 0

2008-03-21 21:45:18 (17 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Przylaczam sie do swiatecznego toastu.Usmialem sie czytajac to "proroctwo"...:-]
Wsolego allejaja:-W
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #4 Ocena: 0

2008-03-21 23:14:05 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

;-) coś z południa Francji... bo ja wiem, fajne z landrynkowym posmakiem czerwone ... ;-) rocznik '86

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #5 Ocena: 0

2008-03-21 23:43:45 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

Dobrze ze pirwsze to sprawdziłem te serwery, bo juz chciałem gnać na lotnisko :-]:-]
To ten "japcok" tak zadziałał :-D:-D
Chcesz zasiać panikę w narodzie ja kiedyś John Wells w Stanach.
:-D:-D:-D:-D

Pozdrowionka i Wesołego Świeconka
Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2008-03-22 09:25:54 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

No cóż, czytając wiadomości, oglądając TV i z praktyki tankując coraz droższe paliwo, do tego wiadomości z polski z dnia wczorajszego że kurcze zarabiamy najwięcej w europie.... wschodniej, wiewcej nawet niż Ukraina! gazety donoszą o masowych wyjazdach polaków, jedni anglicy się cieszą inni miłośnicy zasiłków smucą
W mojej wyobraźni powstał obraz który śnią polscy politycy :)

Exodus cześć druga :)
* acha, właśnie wyglądam przez okno, nie ma sensu przeciskać się w kierunku baterseea, Lądowisko dla helikopterów zakorkowane! tłumy Poaków na deptaku aż po Wandsworth br. Marcinkiewicz na kontenerze spokojnym glosem pełni role mediatora ze wzburzonym tłumem, właśnie wprowadzono ograniczenia do bagażu, można zabrać tylko jedną walizkę funtów! Prezydent już wystosował note protestacyjną, niestety nie wiadomo kiedy dotrze, przemówienia nikt tu nie zrozumiał... fachowcy od języka ciała też mają problemy z interpretacją co miał na myśli prezydent...
Ojj nieciekawa wiosna Polaków gnębi mnie pytanie i nie mogę się doczekać CO NA TO DAILYMAIL,
Pierwsze notowania giełdowe przynoszą krach dla wydawcy, nikt nie chce kupować tego szmatławca, wszyscy winią wydawce za załamanie rynku, nie będzie już kto miał umyć garów, zreperować kranu, wysprzątać wszystkich kątów a nie tylko środek... wizja malejących wpływów z podatków i wzrost miejsc pracy sieje przerażenie wśród młodzieży brytyjskiej .... rany boskie znowu rano trzeba będzie wstać do pracy!!!
A co tam, Ważne że polacy to silny naród, rozwalili mur berliński to korona pikuś :))))
Puki co idziemy świecić jajka, żeby było co pukać :)))) miłego dnia!

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #7 Ocena: 0

2008-03-22 10:19:49 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

Puki co idziemy świecić jajka, żeby było co pukać :)))) miłego dnia!

Jajo o joja !!!!!!!!!!!!!!

Nie przy śniadaniu !!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2008-03-22 11:04:27 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Popieram ja mam zawsze wyjście z takiej sytuacji kanałami balonem i roferem z Londyńskiego Zoo
Zdrowych Wesołych Jajj:):-]
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2008-03-23 09:16:36 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2008-03-23 10:37:16 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Obudziłem się...
dziwne uczucie, jak co rano spojrzenie przez okno, czy samolot leci w tym samym kierunku czy też jakiś problem, zawsze gdy lecą na północ wiem ze Heatrow ma problem...
kurcze nie ma, czekam kolejne minuty nic nie ma...
dopiero teraz zauważyłem że panuje cisza, ciężka, nie taka upragniona wakacyjna, ale przerażająca, taka zwiastująca sztorm... TAK nie słychać samochód, ani helikoptera.. dziwne, zimno, płatki śniegu nadają mleczny kolor powietrzu i zamglone budynki za oknem, z lenistwem ale i ciekawością wyglądam przez okno, puste samochody, porozrzucane, śmieci, ubrania, kilka banknotów przyklejonych do szyby... torby, plecaki walizki, puste taksówki z otwartymi drzwiami...
sprawdzam TV, jest uff działa, wiec nie przespałem ataku nuklearnego, sprawdzam internet, sieć komórkowa działa, i to bardzo szybko, od miesiaca doprowadzało mnie do szału ślamazarnie schodzące strony. szybko sprawdzam, żaden z brytyjskich serwisów nie zawiera aktualizacji, kilka ruchów i sprawdzam, domeny końcówka com, pl, w nerwach również strona al jazeera, czy to terroryści??

newsy oczywiste, Szok i przerażenie, polacy opuszczając wyspę wywołali panikę, pojawiające się pogłoski o wzroście miejsc pracy, zdecydowana wypowiedz żadu o rewizji wszystkich benefitów, które od wtorku mają zostać wstrzymane, i przyznawane pod większym rygorem wywołał panikę, jednocześnie poproszono specjalistów z polski o pomoc w orzeczeniach grup inwalidzkich, tego było za wiele, wszyscy ruszyli na południe, efekt domina.
Jeszcze ekolodzy nie mają zdania, jaki to będzie miało wpływ na środowisko, na razie tylko ptaki jak co roku na wiosnę lecą na północ... kurcze kapie od sąsiada... nie dobrze, ech

Ale co tam, czas na jajeczko :) my tam jak zwykle damy rade :)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,