i tak po tym fakcie udaliśmy się do Coucil Hause przedstawiliśmy dokumenty (przy okazji sprawdziliśmy zakres pomocy Urzędów UK) o decyzji sądu o tym że jesteśmy bez domu i sytuacja ta w której teraz się znajdujemy nieumożliwiania mi na podpisanie umowy z kim ktokolwiek odnośnie najmu jakiegokolwiek lokalu a tym bardziej idącym w skutkach eksmisji najmu nawet pokoju w B&B gdyż nie jestem w chwili obecnej poświadczyć swoją tożsamość .Pracownicy Urzędu C.H. podkreślili mi że ta decyzja sądu jest nielegalna i to wszystko, na pytanie pomocy-
rozłożono ręce
Po 1 Nie jesteśmy z dzieckiem lub z dziećmi
Po 2 Jesteśmy Biali a nie inni którym należy się bardziej
Po 3 po prostu no bo nie
Międzyczasie szukaliśmy mieszkania lecz niestety nie mając dokumentu w tym przypadku Paszport, ktokolwiek rozpoczyna rozmowę na temat umowy i wspomni o dokumencie wymaganym to odrzuca nasze starania, ja jestem nieposiadającym takowego a moje szczęście nie ma stałego dochodu i to Ją również dyskwalifikuje w rankingu legalnego podpisania umowy najmu.
Przez parę dni przemieszkaliśmy u znajomego, po powrocie mojego Bossa za jego rekomendacją udało nam się podpisać umowę bez wymaganego dokumentu.
Wniosek z tego, w UK legalnie następuje łamanie prawa w imię prawa, i tak jak w Polsce człowiek uczciwy nie ma racji BYTU
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz