MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Seriale Ktore Warto Obejrzec Before You Die

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 4 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2008-12-06 13:22:05 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

24

Sezony 1-6.
Bohaterem serialu jest Jack Bauer (Kiefer Sutherland) agent amerykanskiej agencji antyterrorystycznej CTU (Counter Terrorist Unit) w Los Angeles. Kazdy sezon to JEDEN dzien z jego zycia i pracy dla CTU. Kazdy sezon sklada sie z 24 odcinkow, z ktorych kazdy odpowiada jednej godzinie w czasie rzeczywistym (ok 45 minut ze wzgledu na reklamy). Kazdy sezon to jedno zagrozenie dla kraju i CTU musi:
- zapobiec ewentualnemu zamachowi na pierwszego (nomen omen) czarnoskorego kandydata na prezydenta a potem napiecie juz tylko narasta (sezon 1)
- zapobiec probie przemycenia ladunku nuklearnego do Los Angeles a potem napiecie juz tylko narasta (sezon 2)
- walczyc z narkotykowym baronem, ktory chce zastraszyc wladze USA wypuszczajac toksycznego wirusa w LA a potem napiecie juz tylko narasta (sezon 3)
- zatrzymac rozlegly spisek, ktory zaczyna sie porwaniem Sekretarza Departamentu Obrony USA a potem napiecie juz tylko narasta (sezon 4)
- powstrzymac zamachowcow, ktorzy chca zaklocic podpisanie traktatu miedzy Rosja i USA o wspolnym zwalczaniu terroryzmu a potem napiecie juz tylko narasta (sezon 5)
- zapobiec detonacji ladunku nuklearnego przemyconego do USA przez islamskich terrorystow a potem napiecie juz tylko narasta (sezon 6)

W tle wszystkich sezonow przewija sie grupa ludzi, ktorzy w jakis sposob sa ze soba polaczeni i zamieszani we wszystkie wydarzenia.
Serial oglada sie mniej wiecej tak:
- 1. plyta - pojedyncze epizody,
- 2. plyta - po 2 epizody na raz
- 3. plyta - w calosci
- kolejne plyty - jedna po drugiej w ciagu jednego dnia

Jezykowo serial pomoze w nauce zwrotow formalnych i po czesci militarnych. Podpisy sa.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

bloby00

Post #2 Ocena: 0

2009-01-26 23:41:06 (16 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

MarcinB napisał już o tym serialu, ale ja go niedawno odkryłem, więc polecam:

- Big Bang Theory - naprawdę niezły ubaw w praktycznie każdym odcinku. Polecam, zwłaszcza dla maniaków komputerowych :-]

Nie wiem czy ktoś też wspominał o:

- ER - znowu jakieś stare odcinki w TV oglądałem (teraz już nie puszczają), ale bardzo mi się serial o szpitalu/lekarzach podoba. Oglądając go nawet się troszkę uczę medycyny... ;-)

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #3 Ocena: 0

2009-01-27 00:07:06 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Dla mnie tam the best jest Prisom Break:-] z niecierpliwoscia czekam na kolejne odcinki z 4 serii.
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Kasia_

Post #4 Ocena: 0

2009-01-27 00:17:23 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Z nami od: 22-06-2008

Moj ulubiony to "You rang M'Lord"...
4 serie, opowiadajace o zyciu rodziny lorda i jego sluzacych... akcja zaczyna sie w 1920r...
Ogladalam nie wiem ile razy i ciagle sie smieje.
:-)

Porridge tez bardzo lubie :-)

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2009-01-27 00:29:17 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Sex And The City
najlepszy serial ostatnich lat (choć nieco 'babski')
6 sezonów i dobry do ostatniego odcinka - niezwykłe!

Niedawno wyszedł także film pod tym samym tytułem, ale nie umywa się do serialu
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Cosmique

Post #6 Ocena: 0

2009-01-27 09:43:12 (16 lat temu)

Cosmique

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2007

Jak na ludzi mieszkajacych w Wielkiej Brytanii bardzo Amerykanskie padaja tutaj propozycje i tak naprawde brytyjskiej niszy i talentu tu ze swieca szukac! Moja lista skupi sie na najlepszych brytysjkich komediach ostatnich lat:

1. Peep Show - moj absolutny numer jeden brytysjkich komedii. bardzo aktualne, obserwacyjne, zabawne i okrutne. benchmark brytyjskich komedii w dzisiejszych czasach! http://en.wikipedia.org/wiki/Peep_Show_(TV_series)

2. The Office - dziecko dwoch geniuszow z 2001 roku - Rickyego Gervaisa i Stephena Merchanta, ktory wystrzelil tego pierwszego do miedzynarodowej slawy. dosc powiedziec ze to pierwszy w historii brytyjski serial komediowy ktory wygral amerykanskiego zlotego globa (a nawet 2!) i pierwszy od 35 lat ktory zostal w ogole nominowany! http://en.wikipedia.org/wiki/The_office

3. Extras - dzielo tych samych panow z 2004, w kazdym odcinku wystepuja gwiazda miedzynarodowej slawy ktora sie osmiesza dla dobra odcinka. wystapili m.in. Samuel L. Jackson, David Bowie, Patrick Stewart, Daniel RadCliffe... http://en.wikipedia.org/wiki/Extras_(TV_series)

4. Mighty Boosh - kolorowe, zabawne, fantazyjne i totalnie odlotowe i mega zabawne. moj pierwszy brytysjki sitcom http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mighty_Boosh_(TV_series)

5. Spaced - dziecko m.in. Simona Pegga zanim wystrzelil w miedzynarodowa slawe filmowa. historia typowa dla londysnkich studentow. bardzo hip i cool. http://en.wikipedia.org/wiki/Spaced
w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

bloby00

Post #7 Ocena: 0

2009-01-28 12:59:26 (16 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Któryś to już raz z kolei natrafiam na serial:

- Co ludzie powiedzą (Keeping Up Appearances)

który naprawdę czasami ma niezłe teksty i jest ogólnie bardzo miły w oglądaniu :-]

" - Ryszardzie, uważaj na ciężarówkę.
- Przecież stoi na parkingu!
- Wtedy są najniebezpieczniejsze. " :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2009-02-03 19:05:05 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Lie to me.

Nowy serial o naukowcu Dr Cal Lightman'ie (Tim Roth), ktory jest ekspertem w wykrywaniu klanstw na podstawie obserwacji jezyka ciala i mikroekspresji na twarzy rozmowcy. Wspomaga go calkiem interesujaca pani psycholog... Ona skupia sie na emocjonalnych stanach osob przesluchiwanym kiedy dr Loghtman zajmuje sie szczegolami mimiki. Oprocz nich z zespole sa jeszcze dwie osoby: Will Loker - mlody facet o wygladzie artystu, ktory zawsze mowi tylko prawde, co jak sie okazuje nie zawsze jest jednak najlepszym rozwiazaniem, i Ria Torres, ktora jest naturalnie uzdolniona w dziedzinie wykrywania klamstw. Taki troche science, troche fiction serial - z przewaga science jednak. Jezykowo warto obejrzec z napisami, zeby wzbogacic swoje slownictwo w wyrazy w wiekszosci nieprzydatne. Ale da sie spokojnie ogladac bez napisow.
Na razie tylko dwa odcinki - mnie sie bardzo podoba z racji prywatnych zainteresowanian.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

karolinab21

Post #9 Ocena: 0

2009-02-03 19:24:04 (16 lat temu)

karolinab21

Kobieta

Z nami od: 10-01-2009

Little Britain!!!!!!!!!!!!!!:-]http://uk.youtube.com/watch?v=suyjwChqjcI

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=5787978

[ Ostatnio edytowany przez: karolinab21 03-02-2009 19:24 ]

Do góry stronyOffline

jago86

Post #10 Ocena: 0

2009-02-03 19:46:55 (16 lat temu)

jago86

Mężczyzna

Z nami od: 24-09-2008

Supernatural
Green Wing- czy jakos tak,

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,