The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Wszystko o wszystkim » Seriale Ktore Warto Obejrzec Before Yo...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Wszystko o wszystkim" opiekują się: Pluszowa, stokesay, Nenna1

Strona główna » Wszystko o wszystkim » Seriale Ktore Warto Obejrzec Before You Die

Nowy tematNowy post

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 3 z 3
vitek

Post #1

2008-06-22 13:48:20 (3 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Co do języka to powiem tyle że jest angielski :)
ja te seriale oglądałem w Polsce (choć X files pamiętam oglądałem najpierw po niemiecku zanim zaczął lecieć w tvp)

X Files - 2 agentów fbi jeździ po kraju tropiąc niewyjaśnione zjawiska, po drodze dowiadujemy się o ich życiorysach i jak zaczęli się interesować tymi tematami, odcinki na ogół nie kończą się 100% wyjaśnieniem zagadki pozostawiając pole do interpretacji, przełożeni tolerują ich pracę ale często sypią im piach w tryby bo okazuje się że... rząd wie o wielu dziwnych rzeczach ale utrzymuje to w tajemnicy przez społeczeństwem.

CSI - jednostka techników policyjnych zabezpieczających i badających ślady na miejscu zbrodni i na tej podstawie dochodzących do sprawców, kierowana przez G. Grissoma (W. Petersen), nieco tajemniczego człowieka o niesamowitej wiedzy i logice

Niestety oba te seriale dość wyraźnie zdołowały pod koniec życia. Wczesne odcinki najlepsze.
Reszta może innym razem

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 22-06-2008 14:17 ]

'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

marcinb

Post #2

2008-06-22 15:01:33 (3 miesiące temu)

marcinb

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 20-05-2006

powod dla ktorego wspomnialem o jezyku wymienilem juz we wczesniejszych postach.
zasadniczo oprocz fabuly istotna jest takze oprawa lingwistyczna serialu - mozna sie dowiedziec jakiego rodzaju angielskiego mozna sie nauczyc, czy jest to jezyk codzienny, zabawne/sarkastyczne one-liner'y czy tez slownictwo bardziej zawodowe jak na przyklad w ''Damages'' czy ''Shark''.
Grant me serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

wayne_rooney

Post #3

2008-08-19 17:08:59 (3 tygodnie temu)

wayne_rooney

Kobieta

Z nami od: 19-08-2008

Hollyyyyoaks!!!

Friends w kolko na E4 chyba juz od 5 lat ;-)
LOST i Desperate Housewives,
Skins bylo calkiem Calkiem, a jak jestem przymini serialach to Sugar Rush i Queer AS Folk, pamieta ktos jeszcze ten skandal zima 1999 ;-)
Czesto CSI, to zawsze jest mila alternatywa jak nie ma nic innego w TV, no i oczywiscie lato to pora na Big Brothera, ale niestety chyba w tym roku pomysly u nich leza, wlasciwie bardzo sporadycznie wlaczam w tym roku.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony