Cytat:
2008-02-15 10:40:20, Szczecinianin napisał(a):
Andziula
Ja blondynce prawdy nie powiem bo...no bo...
clockwork_orange
Ja Ateista
Bamus
ʺWyjechalem bo mamy wolną europeʺ i dodaj z Anglii wraca 50 autobusów zarażonych na HIV.Jaka partia reprezentuje prawa emigranta,jest ich tak wielu,chce się powiedzieć ʺWładza w ręce enigrantówʺ,kto bez wojny odda przywileje,twoje prawo to robić nie za niewolnika tylko robić za emigranta.
Szczecinianin wybacz ale dorabiasz jakas chora ideologie do tej calej imigracji, emigracji czy jak tam zwal (zalezy z ktorej strony sie patrzy).
Ile osob na tym forum wrocilo jednym z tych 50 autobusow? Ilu z nas zarazilo sie HIV?? Dramatyzujesz niepotrzebnie...
Prawda jest taka, ze kazdy kto wyjechal podjal SWIADOMA decyzje o wyjezdzie i zwiazanym z tym ryzykiem. Nawet jesli bylo to motywowane syt. ekonomiczna, to nie znaczy ze mozna wylaczyc zdrowy rozsadek i jechac na "krzywy ryj" a potem sie uzalac jak to zle jak niedobrze.
Ja sam jechalem na tzw. "Krzysia" i doskonale wiedzialem jakie moga byc konsekwencje. Jak przyjezdza ktos kompletnie nieprzygotowany- tzn. bez jezyka, jakielkolwiek wiedzy o kraju do ktorego jedzie, bez konkretnego zawodu czy kwalifikacji to czego sie moze spodziewac???
Przeciez wszyscy jestesmy dorosli chyba, nie? Co do HIV no to sa przeciez prezerwatywy, wstrzemiezliwosc...

Gdzie sie podzial zdrowy rozsadek?
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost