MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy ktoś słyszał o agencji Flame?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rafal-ka

Post #1 Ocena: 0

2007-12-19 11:40 (17 lat temu)

rafal-ka

Z nami od: 17-12-2007

Witam!
Mam pytanie odnośnie agencji Flame. Czy ktoś słyszał lub może pracował dla tej agencji? Chodzi o to czy jest to firma uczciwa i jak traktują pracowników? Mam możliwość podpisania kontraktu na 9 msc jeszcze w Polsce żeby nie jechać w ciemno. Ma to być praca w fabryce mebli. Niestety oferowane wynagrodzenie to tylko 5.5 brutto. Zastanawiam się czy warto wyjeżdżać za takie pieniądze. Dodam że choć nie mam dyplomów to mam duże doświadczenie w produkcji mebli i w Warszawie nie mam problemu z pracą. Jednak ciągle szukam fajnego miejsca do życia dla mnie i mojej rodziny. Nie byłem jeszcze w Anglii i może to by była dobra okazja na sprawdzenie czy da się tam lepiej żyć niż w Polsce. Prosze o wasze opinie na ten temat. Może mi to pomoże w podjęciu decyzji.
Pozdrawiam wszystkich i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Netta6

Post #2 Ocena: 0

2007-12-19 12:53 (17 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Witam ! Nie wiem nic na temat tej agencji ale praca za taką stawkę jaką ci zaproponowano w tym zawodzie to jałmużna. Z tego co piszesz to jesteś doświadczonym stolarzem więc myślę że w tej sytuacji głęboko zastanowiłabym się nad wyjazdem za takie pieniądze i to jeszcze z rodziną. Mój mąż jest doświadczonym stolarzem i pracuje w Anglii ponad dwa lata. Z racji swojej profesji ma kontakt ze stolarzami i nikt za takie pieniądze nie pracuje. Oczywiście pisze o doświadczonych stolarzach.
W październiku załatwiliśmy pracę naszemu koledze w tym zakładzie gdzie pracuje mój mąż. Dodam, że kolega nie ma zielonego pojęcia o stolarstwie. Mój mąż przyucza go do zawodu. Na dzień dobry dostał 7 funtów.
Dlatego proponuje ci albo poszukaj innej pracy, albo jedź i na miejscu rozglądaj się za czymś bardziej popłatnym. Tylko niejednokrotnie wiąże się to z kolejną przeprowadzką.

Powodzenia

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2007-12-19 13:36 (17 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

jesli chodzi o agencje w wolverhampton, to jest to raczej mala agencja i moze dlatego stawki nie sa zawrotne. pozatym trafiaja tam przwaznie osoby , ktore nie znaja jezyka, albo b. slabo. poniewaz nie ma tam testow. ci co znaja jezyk maja do wyboru inne agencje i lepiej platne prace. jesli chodzi oczywiscie o ta agencje. pare osob tam pracuje i nie narzeka.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #4 Ocena: 0

2007-12-19 15:23 (17 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Daj sobie spokoj za te pieniadze!Tu doswiadczony stolarz ma min. £ 10 na godzine.
Wiem to ,bo moi kumple-stolarze tyle zarabiaja( i wiecej).
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

rafal-ka

Post #5 Ocena: 0

2007-12-20 09:23 (17 lat temu)

rafal-ka

Z nami od: 17-12-2007

Witam ponownie!
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, trochę mi rozjaśniły w głowie i doszliśmy z żoną do wniosku że w styczniu sam pojadę i rozejżę się za jakąś pracą. Mam tylko małe obawy ponieważ cieniutko u mnie z językiem, ale jestem ryzykantem więc i tak pewnie sprubuję. Skoro nie mam problemów ze znalezieniem pracy w Warszawie to dlaczego nie miałbym znależć pracy w UK. Mam tylko jeszcze jedną prośbę jakbyście mogli podpowiedzieć do jakiego miasta się udać. Wolałbym Londyn pominąć bo to metropolia a ja chciałbym trochę spokoju no i fajnie by było mieszkać w jakimś ciekawym miejscu blisko wody. Obecnie mieszkam w Warszawie i wolałbym sobie poprawić jakość życia a nie pogarszać. Z góry dziękuję za podpowiedzi i wierzę że ktoś się odezwie bo choć z Wami jestem krótko to już dłuższy czas śledzę to forum i zauważyłem że fajna z Was paczka.Jeszcze raz WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!:-):-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,