MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samochód z angli w irlandii północnej

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pioorek

Post #1 Ocena: 0

2007-12-16 13:38 (17 lat temu)

pioorek

Z nami od: 16-12-2007

kupuję auto w angli i nie wiem co dalej tzn. czy muszę go przerejestrować? czy MOT jest ważny? w zasadzie to przecież anglia i irlandia północna (tam mieszkam) to UK.
pROSZĘ O PODPOWIEDŹ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Szubus

Post #2 Ocena: 0

2007-12-16 14:48 (17 lat temu)

Szubus

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2006

HI poczekaj na dok z DVLA, wlasciciel poprzedni powinien wyslac do DVLA czesc glowna, ty jezdzisz na odciku dla nowego wlasciciela, jak po ok mies nic nie dojdzie to rob kopie tego i wyslij z drukiem V10 - jesl dobrze pamietam. MOT musisz miec z dok od poprzedniego wlasciciela, jesli nie ma to sprawdz czy masz naklejke na szybe z mot, albo w necie na stronach dvla. jak i tam nie potwierdzisz to zrob przeglad-= ok 40gbp.
pozd

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

pioorek

Post #3 Ocena: 0

2007-12-16 15:20 (17 lat temu)

pioorek

dzięki ale chodzi o to czy po przyjeździe z angli muszę samochód przerejestrować? czy muszę to zgłosić że kupiłem w angli? Czy poprostu jeżdżę na tych blachach co w angli? UK to UK tak mi się wydaje. A co do MOTu to wszystko git bo to auto jest od znajomego tylko czy ten MOT jest aktualny w Irlandii płn.

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #4 Ocena: 0

2007-12-16 22:24 (17 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Raczej nie musisz nic robic, ale proponuje poczytac te wiadomosci w linku.

A tutaj dodaje link do cen tax-road w Irlandii.

Polecam równiez ta stronke.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

pioorek

Post #5 Ocena: 0

2007-12-17 06:38 (17 lat temu)

pioorek

:-[ frelcia dzięki. Pocieszające jest to że nic nie muszę robić ale ty piszesz o Republic of Irland a nie o Irlandi północnej, a o taką właśnie chodzi.;-)

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2007-12-17 10:36 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

To ciekawe bo ja kiedyś zamierzałem kupić auto w Irlandii Pn. (mieszkam w Anglii). Znalazłem tam forda c-maxa w dobrej cenie. Ostatecznie zrezygnowałem ze względu na trudności logistyczne i inne.
Mot na pewno jest ważny vice versa, co do dowodu rej. to wydaje mi się że nie trzeba zmieniać ponieważ na jego górze widnieje napis 'United Kingdom' które jak wiadomo obejmuje także Northern Ireland. Ale wszystko wyjdzie gdy kupisz wóz, papiery przyjdą do pocztą, jeżeli będzie potrzebny np. nowy to zostanie on zrobiony albo dostaniesz pouczenie gdzie się zgłosić żeby go zrobić. Tak czy siak nic strasznego się nie stanie.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

pioorek

Post #7 Ocena: 0

2007-12-20 17:20 (17 lat temu)

pioorek

DZIĘKI VITEK ZA INFO. WYGLĄDA NA TO ŻE NIC NIE MUSZĘ ROBIĆ :-D POPROSTU KUPIĆ I JEŹDZIĆ BO WSZYSTKIE PAPIERY SĄ WAŻNE TAK W ANGLI JAK I W IRLANDI PÓŁNOCNEJ.:-]

CZY SIE MYLĘ?:-?

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,